روز گذشته محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در مراسم روز جهانی ارتباطات انتقاداتی از سیاستگذاری در عرصه رسانه در کشور وارد دانست و گفت روز جهانی ارتباطات امسال حواشی زیادی داشته است که نمی خواهد به این حواشی بپردازد اما واقعیت هایی را در این زمینه مطرح خواهد کرد. آذری جهرمی با بیان اینکه شاهد وجود یک سردرگمی در سیاست گذاری حوزه رسانه در کشور هستیم، گفت:
شاهد هستیم که مردمی که به نظام علاقه مندند و نمایندگان مجلس را انتخاب کرده و به دولتمردان رای می دهند، دچار بلاتکلیفی و چالش شده اند. روزی مجلس قانون ممنوعیت ماهواره را مطرح می کند و دستگاه قضا حکم آن را ارائه می دهد و پلیس موظف به جمع آوری ماهواره ها می شود که این مسئله نارضایتی مردم را به همراه دارد. در اینجا اشکال کار از کجاست، که اگر پلیس خلاف حکم قضایی عمل کند قهرمان است و اگر وفق مقررات عمل کند، خائن محسوب می شود. در زمینه فیلترینگ نیز موضوع همین است. فیلتر و فیلترشکن معلول علتی بالاتر هستند.
او با اشاره به چالش های پیشین در شبکه های اجتماعی مانند اورکات، فیس بوک، وی چت و وایبر اظهار داشت که حالا مسئله تلگرام است و باید دید بعد از تلگرام موضوع به کجا ختم می شود. جهرمی با انتقاد از وجود سردرگمی در سیاستگذاری این حوزه اعلام کرد: باید یک سیاست و تکلیف را مشخص کنیم و نباید با سیاست های مختلف، نیروها و منابع انسانی را تغییر داده و نابود کنیم.
او با اشاره به اختلاف نظرها در این رابطه از مسئولان خواست که دور هم بنشینند و این چالش را حل کنند. جهرمی ضمن اشاره به این موضوع که در کشور مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی فضای مجازی و مجلس می توانند در این زمینه سیاستگذاری کنند، اضافه کرد:
روزی بار عدم تکلیف رسانه ای روی دوش پلیس است و امروز این مشکل روی دوش وزارت ارتباطات قرار گرفته است و فردا معلوم نیست چه می شود. نباید فضا طوری باشد که نتوانیم واقعیت ها را بگوئیم. نباید افکار عمومی را به سمت خودفیلتری سوق دهیم. اگر دیگران ما را نقد کنند، جای خیلی از موضوعات عوض خواهد شد.
او در انتهای اظهارات خود گفت: کاری نکنیم که مدیران جرات گفتن حقیقت را نداشته باشند چرا که ما با وحدت و همدلی می توانیم سهم مناسب و مطلوبی از فضای مجازی در دنیا داشته باشیم و نمود این مسئله فعالیت جوانانی است که بدون رانت دولتی، کسب و کارهایی راه انداخته اند که به بیش از ۵۰ میلیون مشترک سرویس می دهند. این توان در اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور وجود دارد و با سیاستگذاری نادرست نباید این اکوسیستم را تغییر دهیم.
خیلی خیلی مسخره هست که تلگرامی که اولش با تبلیغ همین حضرات گفته میشد امن ترین پیام رسان هست که نبود. حالا چون اطلاعات رو حاضر نشدن بهشون بدن شده جاسوس افزار و پیامرسان نا امن و باید فیلتر بشه. این وسط کلی کسب و کار تو این اوضاع خراب اقتصادی با خطر مواجه شده و عین خیالشون نیست. دولت میگه ما مخالف فیلترینگیم ولی خودشون اولین نفراتی بودن که خارج شدن.
جالبه که وقتی به ضرر ملته دولت قانون مداره. تازه هنوز حکم نیومده کانال هاشونو بستن و به پیشواز قانون نیومده رفتن اما وقتی همین قانون حکم میکنه که دولت موضف هست تعرفه واردات خودرو رو بیاره پایین تمکین نمیکنه و از قانون فراریه. شتر سواری که دلا دلا نمیشه.
آقا جان فیلتر نکنید تا کسی سردرگم نشه و همه دنبال کار خودشون برن. جالبه که آقایون با فیلتر شکن میرن اکانت میسازن تو نرم افزاری که خودش از نظرشون باید فیلتر بشه. اگر بده برای همه بده اگرم بد نیست برای همه همینطوره.