اوضاع بازار تراشه در سراسر جهان وخیم است و در چین وضعیت به مراتب از سایر ابر قدرتها هم بدتر است. با تحریمهای اقتصادی امریکا علیه چین و ممنوعیت همکاری تراشه سازان امریکایی با سازندگان چینی آسیبهای عظیمی به صنعت سخت افزار این کشور وارد شود. اما چین هم دست روی دست نگذاشت و سریعا برای تقویت صنعت تراشه سازی خود تدابیری اندیشید. دولت چین تصمیم گرفت از تراشه سازان قدرتمند بومی حمایت کند تا به خودکفایی در صنعت تراشه برسد. چین مسیری سخت و طولانی در راه دارد اما در صورت نتیجه دادن، ارزشش را خواهد داشت. در جدیدترین اقدام چین برای کاهش وابستگی در صنعت تراشه به امریکا، قرار است کارخانه جدید SMIC در شانگهای احداث شود.
ساخت کارخانه جدید SMIC در شانگهای با بودجه 9 میلیارد دلاری
SMIC یکی از چند تراشه ساز بزرگ چینی محسوب میشود که دولت حساب ویژهای بر روی آن در مسیر خود کفا شدن در صنعت تراشه و ایجاد سطحی قابل رقابت در بازار جهانی باز کرده است. SMIC رویای رقابت با سامسونگ و TSMC را در آینده در سر دارد، رویایی جاه طلبانه که برای تحقق آن، اولین قدم ساخت کارخانجات متعدد تولید تراشه است. کارخانجاتی که مجهز به تجهیزات و دستگاههای بروز با قابلیت تولید تراشه با عملیاتهای ساخت پیچیده باشد.
حال بزرگ ترین تراشه ساز چین خبر از ساخت کارخانه جدیدی در شهر شانگهای داده است. این پروژه بخشی پروژه عظیم این کمپانی برای افزایش ظرفیت تولید و به چالش کشیدن سازندگانی همچون سامسونگ، TSMC و همچنین GlobalFoundries است. برای ساخت این کارخانه SMIC حداقل بودجه 8.87 میلیارد دلار را در نظر گرفته و مذاکرات با دولت برای ساخت این کارخانه در یک منطقه تجاری آزاد انجام شده و منع قانونی برای استارت این پروژه وجود ندارد. بیش از 50 درصد از بودجه این پروژه توسط خود SMIC تامین میشود و 25 درصد دیگر نیز توسط مدیریت منطقه ویژه Lin-Gang در شانگهای پرداخت میشود.
رقابت با بزرگان صنعت تراشه – رویای مشترک چین و تراشه سازان چینی
کارخانه جدید SMIC در شانگهای پس از بهره برداری قابلیت تولید 10 هزار ویفر در ماه را خواهد داشت. در این کارخانه قرار است تراشهها با عملیات های ساخت 28 نانومتری و قدیمیتر به تولید برسند چرا که SMIC هنوز توانایی تولید 14 نانومتریها را ندارد و از سویی دیگر دولت چین مجوز در اختیار داشتن تجهیزات EUV را از سوی ASML ندارد. بنابراین تراشههایی که در این کارخانه به تولید میرسند، با توجه به عملیات ساخت قدیمی در قسمتهایی مانند تراشههای وایرلس، میکروکنترلرها، سنسورهای تصویر و تراشه درایورهای نمایشگر کاربرد دارند. طی یک سال گذشته کمبود قطعاتی مانند درایورهای نمایشگر باعث افزایش محسوس قیمت و موجودی نمایشگر در بازار شده است.
SMIC در حال حاضر صاحب چندین کارخانه تولید تراشه در پکن، تیانجین و شنژن است و همچنین در حال کار بر روی عملیات های ساخت پیشرفتهتر از جمله 14 نانومتری FinFET و تراشههای 12 نانومتری میباشد اما مسئله اینجاست که سرعت و ظرفیت تولید بسیار پائین است، به همین دلیل SMIC مشتریان محدودی در این بخش دارد. تراشه ساز چینی در ماه ژوئن اعلام کرد که مشکل ظرفیت پائین تولید خود را تا نیمه دوم سال 2022 به پایان میرساند.
مشخصا چین در حال حاضر فقط به دنبال رشد صنعت تراشه خود به هر قیمتی است و فعلا برای ساخت تراشهها با تکنولوژی های پیچیده عجلهای ندارد و تجهیزات لازم برای تولید تراشه با عملیاتهای قدیمیتر را نیز پیش از این از ژاپن خریداری کرده است. جدیدترین اقدام SMIC نیز خود قدمی مهم در راستای کاهش وابستگی به دیگر کشورها از جمله ایالات متحده در صنعت تراشه محسوب میشود.
شرکت smic فناوری ساخت 14 نانومتری رو داره، همین الآن kirin 710 a توسط همین شرکت ساخته میشه با فناوری 14 نانومتری.
هرچه تولید بیشتر باشه، به نفع همه ی مردم دنیاست.
انشاءالله به موقعیتی برسیم که خود ما هم انواع Plant های رم و چیپ رو در ایران داشته باشیم.
برای ما که صرفا مصرف کننده هستیم البت که به نفع ما خواهد بود !!!
دادا فک روزی بیاد ما به این وسایل شدیدا نیاز داشته باشیم و اینها (همین چین و آمریکا)به ما ندن!!!! باز هم این حرفو میزنی؟؟
اینها اینقدر تولید میکنند و در همین راستا اینقدر تکنولوژیهای ساخت رو بالا میبرن و وقتی دیدن که دیگه محاله کشور دیگه ای بتونه تولید کنه اون وقت سر خون ما که هنوز صرفا مصرف کننده هستیم معامله خواهند کرد.