احتمالا بیشتر ما آشنایی مختصری با پردازندهی سیستم خود و مدل آن داریم اما اگر بخواهیم تخصصیتر به موضوع نگاه بندازیم چه؟ در ادامه با آموزش خواندن اطلاعات و تعداد هسته پردازنده کامپیوتر خودتان با ما همراه باشید.
آموزش مشخص شدن تعداد هسته پردازنده کامپیوتر
در ابتدا روی کلید ویندوز در کیبورد خود ضربه بزنید تا منوی استارت باز شود، سپس کلمهی System را تایپ کنید. اولین موارد پیشنهادی ویندوز در این مواقع System Information است که باید بر روی همان کلیک کنید. بعد از این کار پنجرهای ظاهر میشود که اطلاعات سخت افزاری رایانه شما شامل نام پردازنده و تعداد هستههای آن را نمایش میدهد. به صورت کلی این پنجره (System Information) اطلاعات اولیهای از تمام قسمتهای کامپیوتر شما را به شما نمایش میدهد اما اگر بخواهید دقیقتر پردازندهی خود را بررسی کنید (تعداد هستهها و رشتهها)، راه دیگری در پیش دارید.
برای این کار دکمههای Ctrl+Shift+Esc را بفشارید تا پنجرهی Task Manager باز شود. سپس بر روی زبانهی Performance (پنجرهی دوم از سمت چپ) کلیک کنید. اگر دقت کنید در قسمت بالا سمت چپ تصویر، نام پردازندهی خود و تعداد هستههای آن را مشاهده خواهید کرد. همچنین نمودار جذابی از میزان استفاده و عملکرد پردازندهی شما در برابر شما به نمایش در خواهد آمد. در زیر آن نمودار مشخصات دقیقتری مانند سرعت کلاک پایه، هستهها و پردازندههای منطقی شما به نمایش در خواهد آمد.
موارد بالا نیازهای شما برای شناخت پردازندهی خود را برطرف خواهد کرد اما اگر میخواهید کمی دقیقتر به این پارامترها و یا اعداد مسلط شوید باید چندین مورد را مد نظر داشته باشید.
بزرگتر همیشه بهتر نیست
بسیاری از ما برای شناخت میزان عملکرد یک پردازنده به تعداد هستههای آن نگاه میکنیم در صورتی که پارامترهای دیگری همچون فرکانس پردازنده (سرعت کلاک)، تعداد رشتهای (پردازندههای منطقی)، تولید معماری ریز معماری، نوع پردازنده (دسکتاپ یا موبایل) و بهینه سازی نرم افزار نیز در این زمینه نقش دارند. اگر میخواهید با جزئیات بیشتری این موارد را بررسی کنید باید به وبسایت Intel Ark و یا وبسایت مشخصات پردازندهی AMD (که به ترتیب اطلاعات کامل پردازندههای اینتل و AMD را ارائه میدهند) بروید. اما راه دیگری نیز وجود دارد و آن مطالعهی Benchmark های پردازندههاست.
هر چه تراشهی شما جدیدتر باشد، کارآمدتر و قدرتمندتر است اما همیشه این مورد صادق نیست. برای بررسی دقیقتر این موارد باید نتایج آزمایشهای واقعی و بنچمارکها را مطلاعه کنید. در بسیاری از موارد شما متوجه میشوید که نیاز به ارتقاء پردازندهی خود ندارید (یا برعکس). همین امر در مورد پردازندههای رقیب در بازهی زمانی مشخص هم صدق میکند. احتمال این وجود دارد که یک قطعهی درجه یک با هستههای کمتر عملکرد بهتری نسبت به بهترین تراشهی سازندهی رقیب داشته باشد اما لزوما هم اینطور نیست. گاهی اوقات در دسترس بودن، هزینه و برنامههای خاص و ویژهی هر کدام از پردازندهها بر روی تصمیم ما اثر میگذارد.
نکتهی دیگری که باید مد نظر داشته باشید این است که هر چه تعداد رشتهها و یا پردازندههای منطقی پردازندهی شما بیشتر باشد، قابلیت چند وظیفهای یا مولتی تسک بهتری خواهید داشت و همچنین محسابات منطقی نیز سریعتر انجام خواهند پذیرفت.
مطالب مرتبط:
Intel Core i9-10940X
Cores: 14 Threads: 28
intel 10850k — هسته 10 – رشته 20
اور همه هسته ها روی 5.1 گیگاهرتز
8700K=6/12
still i7 3770😁
سلام برا من i5 10600kf خوبه یا ن دوستان؟
عالیه
متاسفانه i5 m460 دو هسته ای دو ترد 😐
به نام خدا دو هسته G2020 🥲
4790K یه زمانی خفن ترین بود، ۴ هسته واقعی و ۴رشته اگه اشتباه نکنم
دلخوش به این مقدار(هسته) نباشید
همه را صاحب سیستم (آپدیت)میکنیم
فعلا ۱۰۷۰۰کی اف با ۸ هسته و ۱۶ رشته
اگه زمانی گرافیک پرچمدار سری ۴۰۰۰ گرفته بشه با قدرتی که پیش بینی میشه باید به فکر ارتقا بود.فعلا تا ۱ سال و خرده ای خوبه در ترکیب با ۳۰۸۰تای
18هسته 36 ترد-_-
10980xe
تعداد هسته بالاخره یه جا خودش رو نشون میده دوستان الان حداقل 6 هسته بگیرید اختلاف قیمت وحشتناکی با 4 هسته هم نداره
امیر حسین جان،
همین یه کارمون مونده بود بشینیم هسته های سیستمو بشماریم 😀
6 هسته فیزیکی + 6 هسته منطقی (مجازی)، مجموعا 12 تا، ولی حیف که پرفورمنس به تعداد هسته نیست، به جنم معماریه.
احسنت معماری هم مهمه بلکن مهمتر ولی جالب اینه که من تو یوتیوب دیدم fx 8350 تو بازی witcher 3 و خیلی عناوین اون موقع یا جدیدتر تو fps به اندازه ی 4690 کارایی داشت (و fx همیشه فریم تایم بهتری داشت ) یعنی هر 8 هسته استفاده می شدند. نکته ای هم که خیلی جلب توجه کرد این بود که مثلا تو witcher جاهای خلوت 4690 عملکرد بهتری داشت ولی به جاهای شلوغ که می رفت این 8350 بود که بازی رو بهتر هندل می کرد.
:)))) تو این وضعیت قیمت پردازندهها بهترین کار همینه
😀 😀
سیستم مغازه 4790
و سیستم خونه e8600
هر دو جوابگو بوده تا الان
در آینده میرم سمت رایزن اگه شیبا اوج بگیره
4 هسته 👍🏼😅