نام فیس بوک را نیز به لیست بلند بالای، شرکتهایی که سرعت تحقیق و توسعه خود را برای رسیدن به تراشههای اختصاصی افزایش دادهاند اضافه کنید. اپل، ماکروسافت، گوگل، تسلا و شرکت بایدو همگی به دنبال کاهش وابستگی خود به غولهای سیلیکونی مانند AMD، انویدیا، اینتل و کوالکوم هستند. مهمترین دلیل تلاش این شرکتها برای خودکفایی در نیمههادی، ساخت قطعات سیلیکونی مناسب با نیاز خودشان است. این موضوع باعث بالا رفتن راندمان کاری چیپهای بومی نسبت به سختافزارهایی است، که به صورت عمومی برای بازار تولید شدهاند. بر اساس گزارش منتشر شده، فیس بوک نیز در تلاش است تا با چیپ بومی خودش ماشین جدید یادگیری را توسعه دهد.
چیپهای بومی فیس بوک برای هوشمصنوعی
فیس بوک نیز یکی از چند شرکتی است، که تصمیم گرفته از یک مشتری و سفارشدهند محض قطعات سیلیکونی، به یک تولید کننده مستقل تبدیل شود. بر اساس گزارشی که از سوی The Information منتشر شده است، این ابر قدرت شبکههای اجتماعی، هماکنون در حال توسعه خانوادهای از چیپ بومی ویژه برای سرعت بخشیدن به عمل یادگیری ماشین است. شاید یکی از مهمترین کاربردهای آن برای فیسبوک، آموزش هوش مصنوعی جهت توصیه محتوا برای کاربران باشد.
شروع این پروژه در فیسبوک به سال 2018 باز میگردد. زمانی که مشخص شد فیسبوک به دنبال استخدام مهندسانی با تجربه در حوزه طراحی FPGA و ASIC است. یک سال بعد از آن، فیسبوک از یک سری برنامه جهت ایجاد یک مسیر هوشمصنوعی برای دیتا سنترهای خود، پرده برداری کرد. قرار بود فیسبوک برای این پروژه از کمک شرکتهایی مانند اینتل، کوالکام، مارول، اسپرانتو و هابانا (در حال حاضر متعلق به اینتل است) استفاده کند.
اما حالا با انتشار این گزارش مشخص شده است که فیس بوک به طور کامل برنامه خود را تغییر داده است، و در حال توسعه چیپ بومی جدید خود به صورت کاملا بومی است. البته یکی از سخنگوهای فیسبوک نیز اعلام کرده که، فیس بوک همواره در حال بررسی راه حلهایی برای افزایش سطح محاسبه، عملکرد و راندمان قدرت، با شرکای خود بوده است و همچنین به صورت همزمان در خود شرکت نیز تحقیقاتی در حال انجام است. این نشان میدهد که فیسبوک قصد دارد پله به پله رو به جلود حرکت کند، زیرا آنها هنوز در اول راه هستند و تا جایگزینی کامل محصولات بومی به جای محصولات موجود در بازار زمان زیادی باقی مانده است.
شرکت فیسبوک همچنین در حال کار بر روی تراشهای است، که باعث بهبود زیرساختهای کدگذاری ویدیو برای آپلود و پخش زنده میشود. درست همانند همان کاری که گوگل با واحدهای برنامه نویسی ویدیو خود، برای افزایش سرعت کدگذاری فیلمهای آپلود شده در یوتیوب انجام داده است.
مطالب مربوط:
دیدگاهتان را بنویسید