امروزه کار در منزل تبدیل به موضوعی عادی برای بسیاری از انسانها شده و این عادی شدن از زمانی آغاز شد که بیماری کرونا در جهان شیوع پیدا کرد و برای مقابله با این همهگیری، بسیاری از مشاغل تعطیل شدند و بسیاری هم به صورت کار از راه دور ادامه پیدا کردند. با وجود ساخت انواع واکسن برای کووید 19، هنوز شرایط در بسیاری از مناطق دنیا عادی نشده، بنابراین همچنان شرکتها و اداره جات ترجیح میدهند کارمندان خود را به دور از یکدیگر نگه دارند و کارها در منزل ادامه پیدا کنند. اما این شرایط مسلما با وضعیت سابق متفاوت است. مطالعاتی که مایکروسافت به تازگی انجام داده نشان میدهد که انجام کارها به صورت از راه دور و کاهش ارتباط میان افراد، موجب کاهش نوآوری و بهره وری میشود.
تاثیر کار در منزل بر نوآوری و راندمان کاری کارمندان
نتیجه مطالعات مایکروسافت در این باره که توسط Nature Human Behavior منتشر شده، 61 هزار کارمند را در بر میگیرد. مایکروسافت اطلاعات ناشناس از الگوی کاری این افراد را از دسامبر 2019 تا ژوئن 2020 یعنی درست قبل از شروع محدودیتهای جهانی کرونایی مورد بررسی قرار داده است. محققین به این نتیجه رسیدهاند که تغییر سبک فعالیت به دورکاری منجر به همکاری شبکهای بیشتر بین افراد شده، در حالی که میزان ارتباط با کارمندان واحدهای دیگر کمپانی کاهش پیدا کرده است. به گفته مایکروسافت، زمان همکاری کارمندان با یکدیگر در مقایسه با پیش از دوران همه گیری حدودا 25 درصد افت کرده است. مایکروسافت معتقد است کاهش ارتباط همکاران با یکدیگر بر کسب اطلاعات جدید و اشتراک گذاری آنها بین گروههای مختلف بر میزان نوآوری و بهره وری تاثیر منفی میگذارد.
علاوه بر این مقدار ارتباطات ناهمزمان بین افراد کمپانی، از طریق راههایی مانند ایمیل، پیامک یا چت و پیامهای فوری در طول این مدت افزایش پیدا کرده است. در حالی که ارتباطات همزمان مانند تماسهای تلفنی صوتی و تصویری و ملاقات حضوری افراد با یکدیگر کمتر از گذشته شده است. نکته جالب در گزارش مایکروسافت این است که اگر چه تصور می شود مردم در خانه کمتر کار میکنند، اما مطالعات نشان میدهند که افراد در منزل ساعات بیشتری صرف انجام کار کردهاند. طبیعتا تعداد ایمیلها و پیامهایی که بین افراد رد و بدل شده نیز افزایش یافته، اما ساعات ملاقاتهای حضوری کمتر شده است. گزارشی مشابه که سال گذشته منتشر شد حاکی از این داشت که ساعات ملاقاتهای حضوری کمتر شده، در حالی که میزان ملاقاتهای کوتاه مدت افزایش یافته است.
فعلا چاره ای جز کنار آمدن با سیستم کاری هیبریدی نیست
محققین مایکروسافت با تاکید بر اینکه سیستم کار هیبریدی بر میزان خلاقیت، نوآوری و راندمان افراد تاثیر منفی میگذارد، به شرکتها توصیه کرده که در به کارگیری این شیوه کاری در سیاستهای دورکاری خود به صورت طولانی مدت باید دقت کنند. این در حالیست که کارمندان مایکروسافت در یک نظرسنجی جداگانه اعلام کرده بودند که در این شرایط، مشارکت و حمایت مدیران در بالاترین سطح خود قرار دارد و آنها کاهشی در تاثیر راندمان کاری خود نسبت به گذشته احساس نمیکنند. هر چند برخی از کارمندان معتقدند دورکاری بهترین روش برای توازن زندگی، همکاری یا تمرکز بر کار نیست.
مایکروسافت درست زمانی این گزارش را منتشر کرده که کمپانی علنا اعلام کرد دیگر نمیتواند زمان بازگشایی کامل دفاتر کاری خود در امریکا را تخمین بزند. در حالی که ردموندیها تاریخ 4 اکتبر را برای این اتفاق اعلام کرده بودند، اما با شیوع نسخه دلتای کرونا شرایط باز هم پیچیده شد. اپل، دیگر ابرکمپانی امریکایی نیز در برنامههای خود برای بازگشت کارمندان تجدید نظر کرد. در حالی که قرار بود این ماه اکثریت کارمندان کمپانی در هفته سه روز در محل کار حاضر شوند، این برنامه به ماه اکتبر موکول شد. اما با توجه به نگرانی اکثریت کارمندان در رابطه با بازگشت به محل کار خود، این برنامه تا ژانویه سال 2022 به تعویق افتاد.
دیدگاهتان را بنویسید