شرکت الایت گروپ (ECS) در کامپیوتکس 2018 نیز حضور دارد؛ باید قبول کنیم که محصولات معرفی شده توسط این شرکت در یک سال گذشته چندان نوآورانه و متعدد نبوده است. اینک به سراغ غرفه الایت گروپ رفته و در 2 بخش به معرفی محصولات جدید و دستاورهای این کمپانی در کامپیوتکس خواهیم پرداخت. به یاد داشته باشید که این شرکت برخی محصولات خود را با عناوین تجاری دیگر نظیر LIVA عرضه می کند.
سری جدید مینی کامپیوترهای LIVA از جمله نخستین محصولاتی هستند که در غرفه این کمپانی به چشم می خورند. سری جدید این محصولات با توان مناسب، از پردازنده های کم توان-کم مصرف اینتل در معماری Gemini Lake بهره می برند که به نوعی تراشه های SOC با گرافیک داخلی UHD Graphics 600 هستند که از پس کاربردهای اداری، مولتی مدیا و روزانه بر خواهد آمد.
تراشه های SOC جدید مورد استفاده در این محصولات در مدل های Celeron J4005, Celeron J4105 یا Pentium Silver J5005 هستند، همچنین یک اسلات SO-DIMM DDR4 و یک اسلات M.2 نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. افزون بر یک ماژول SSD M.2، می توان به دو سامانه SATA 2.5 نیز اشاره کرد. در زمینه ارتباط بدون سیم نیز Wi-Fi 802.11ac و Bluetooth 4.2 به خدمت گرفته شده اند. رابط های خروجی در مینی کامپیوترهای LIVA شامل HDMI و DisplayPort هستند. eMMC SSD دارای 32 یا 64 گیگابایت حافظه eMMC SSD هستند.
مدل های Q2 با ابعاد 70 میلی متر در 70 میلی متر، کوچکترین مدل های موجود هستند؛ این مدل ها از SOC های اینتل Apollo Lake و Gemini Lake استفاده خواهند کرد. این گروه دارای 2 گیگابایت حافظه لحیم شده LPDDR4 و 32 یا 64 گیگابایت حافظه eMMC SSD هستند، با این وجود سری Q به دلیل ابعاد کوچک فاقد درایو های 2.5 اینچی است. Wi-Fi 802.11ac و Bluetooth 4.2 نیز برای این اعضای کوچک تکرار شده است. جالب است که مهندسان الایت گروپ از خروجی های HDMI 1.4 و HDMI 2.0 هم در سری Q استفاده کرده است.
مینی کامپیوتر ECS LIVA Z Plus ZE از تراشه های نسل هفتم اینتل (Kabyake) بهره برده و مدل های Celeron 3965U, Core i3-7100U, Core i5-7200U و i5-7500U برای آن در نظر گرفته شده است. شایان ذکر است که تمامی پردازنده های مورد استفاده به فناوری Intel vPro نیز مجهز هستند. به منظور افزایش کارایی این محصولات در محیط های خاص، الایت گروپ از 4 رابط RS232 serial COM نیز بهره گرفته است. دو اسلات حافظه رم DDR4 در فرکانس موثر 2400 مگاهرتز، می توانند از 32 گیگابایت رم پشتیبانی نمایند. در بخش ذخیره سازی، یک اسلات SSD M.2-2242 با استفاده از مسیر پر سرعت PCI-Express 3.0 x4 و رابط های نسل سوم ساتا، کارایی کاملا مناسب، و به مانند یک دسکتاپ کوچک را ارائه می کنند. 4 رابط USB 3.0 در ECS LIVA Z Plus ZE موجود است که دو عدد از آنها با رابط های استاندارد USB-A و USB-C سازگار هستند. سیستم ارتباطی بدون سیم 802.11 ac + Bluetooth 4.0 WLAN، خروجی های گرافیکی HDMI 1.4 و miniDisplayPort و کنترلر صوتی HD از جمله دیگر امکانات این مینی کامپیوتر هستند. ECS LIVA Z Plus ZE به وسیله اتصال VESA به پشت مانیتورها نیز نصب می گردد. این محصول توان خود را از یک منبع تغذیه 65 الی 100 وات تامین می کند.
این کمپانی در زمینه مادربرد نیز دستی بر آتش داد؛ مادربرد ECS Elitegroup Z370-Lightsaber از جمله این محصولات است. این مادربرد به چیپست Z370 مجهز شده است که میزبان پردازنده های نسل هشتمی اینتل، کافی لیک، خواهد بود. این مادربرد مجددا در فرم استاندارد ATX تولید گشته و 4 اسلات رم DDR4 آن می توانند از 64 گیگابایت حافظه با فرکانس حداکثر 3200 مگاهرتز پشتیبانی نمایند. در بخش اسلات های توسعه، 3 اسلات PCIe 3.0 x16 و 3 اسلات PCIe x1 در نظر گرفته شده است. مهندسان الایت گروپ با در نظر گرفتن نیازهای روز در بخش ذخیره سازی، ضمن استفاده از 6 رابط SATA III، دو اسلات SSD M.2 را با پهنای باند 32 گیگابیت در ثانیه برای Lightsaber در نظر گرفته اند. پشتیبانی از آرایش RAID 0/1/5/10 و حافظه های Intel Optane نیز دیگر قابلیت های این بخش هستند.
تغذیه بخش های اصلی از جمله پردازنده، به شیوه دیجیتالی ( DiGi Power) صورت گرفته و کنترلر Realtek ALC 1150 با قابلیت تفکیک 8 کانال صوتی، در کنار فناوری Superior Audio و ماسفت هایی با طول عمر بالا و ضریب خطای پایین، از جمله دیگر موارد قابل اشاره در مادربرد ECS Elitegroup Z370-Lightsaber هستند. ECS از خازن های Nichicon استفاده می کند که در کنار یک آمپلی فایر هدفون، خروجی مناسبی را به شما انتقال خواهد داد. ECS Elitegroup Z370-Lightsaber در بخش پنل I/O هم کم و کسری ندارد و علاوه بر دو پورت USB 3.1، شش پورت USB 3.0 و 7 رابط USB 2.0 را به همراه دارد. این مادربرد به مانند بسیاری دیگر از مدل های امروزی، دارای دیودهای LED است و بایوس دوگانه آن نیز امکان بازگردانی اشتباهات و تعریف پروفایل های متفاوت را به شما خواهد داد. در نهایت بد نیست بدانید که ECS Elitegroup Z370-Lightsaber دارای کلید های فیزیکی اورکلاک است.
پایان قسمت نخست…
اون دو تا مادبرد سبز با اون pci های سفید منو برد به دوران پارینه سنگی وقتی هنوز چرخ اختراع نشده بود و بشر اولیه با مالیدن دماغ ها، به هم دیگه سلام می کردند.
با مقایسه ی غرفه الایت گروپ با غرفه ایسوس می توان میزان پیشرفت بشریت رو در ظرف 100 سال اخیر به چشم مقایسه کرد.
و در آخر اگر کامپیوتکس در ایران برگزار میشد اسم غرفه الایت گروپ رو میشد “کامپیوتر دهه شصتی” نامگذاری کرد.
سخت افزارهای الایت گروپ چه در چنته دارند؟ خب معلومه، آشعال.