بسیاری از کاربرانی که قصد خرید یک کامپیوتر شخصی جدید و البته اکثر دستگاههای مجهز به تراشه را دارند، در انتظار بهبود وضعیت بازار این قطعات هستند چرا که در حال حاضر نه وضعیت موجودی مناسب است و نه قیمتها و محصولات با بهای بیشتر از حد معمول به فروش میرسند که این باعث میشود برای هر کاربری، زمان خوبی برای خرید سیستم جدید نباشد. پس امیدوار ماندن به آینده شاید بهترین راحل برای این دسته از کاربران باشد. طی مصاحبهای که CNBC در جریان کنفرانس Code، با دکتر لیسا سو داشته، پیش بینی مدیرعامل AMD از بازار تراشه است که وضعیت فعلی تا نیمه نخست سال آینده نیز ادامه خواهد داشت اما شرایط در نیمه دوم سال 2022 بهتر میشود.
پیش بینی مدیرعامل AMD از بازار تراشه
صنعت نیمه رسانا از زمان شروع دوران همه گیری یکی از بدترین بحران های کمبود تراشه در تاریخ را تجربه کرد. بحرانی که از اواخر سال 2019 آغاز شد و در سال 2020 و 2021 به اوج خود رسید و مشکلات فراوانی را خصوصا برای کاربران ایجاد کرد. در حالی که تراشه سازان در طول این مدت به لطف تقاضای بسیار بالا تمام ظرفیت تولید خود را وارد بازار میکردند، اما اگر این بحران پیش نمیآمد، درآمد صنعت تراشه به مراتب بیشتر افزایش پیدا میکرد و از این حیث ضربه بزرگی به سازندگان تراشه وارد شد. اگر چه فعالان صنعت تراشه برای رفع کمبود تراشه تلاشهای زیادی انجام دادند، اما تمامی تلاشها ناکام ماندهاند و راهکارهای طولانی مدت نیز در حال حاضر کمکی به بازار نمیکنند. اما میتوانند شرایط را در سالهای آینده تغییر دهند.
AMD هم همچون دیگر غولهای تراشه سازی فراز و نشیبهای زیادی را از نظر تامین بازار تجربه کرد اما لیسا سو، رهبر تیم قرمز معتقد است که وضعیت این بار متفاوت است. به گفته مدیرعامل AMD، کمبود تراشه که صرفا محدود به CPUها و GPUها نمیشود تا پایان نیمه نخست سال 2022 ادامه خواهد یافت و نشانههایی از بهبود شرایط و بازگشت وضعیت بازار به حالت نرمال را در نیمه دوم سال آینده شاهد خواهیم بود. مدیران عامل انویدیا و AMD پیش از سال جاری پیش بینی کرده بودند که بحران تراشه در سال 2021 نیز بر بازار حاکم خواهد بود که صحبت آنها درست از آب درآمد و 2021 یکی از بدترین سالهای بازار تراشه بود.
امیدواری زیاد برای حل بحران کمبود تراشه تا پایان سال آینده
خانم دکتر لیسا سو اخیرا هم از سوی بایدن به عنوان یکی از مشاورین شورای علم و فناوری انتخاب شد. شورایی که از افراد علمی و مدیران بسیار سطح بالا از کمپانیهایی مانند انویدیا، مایکروسافت و گوگل تشکیل شده و اهداف مشخصی را دنبال میکنند که خلاصه این اهداف، قدرتمندتر شدن صنعت تراشه ایالات متحده در آینده میباشد. جینا ریموندو، منشی وزارت بازرگانی امریکا در گفت و گو با CNN مورد وضعیت بسیار کمبود تراشه تاثیرگذاری بسیار بدی بر روی بازار فصل تعطیلات سال نو میلادی خواهد گذاشت. این در حالیست که فصل تعطیلات نقش مهمی را در وضعیت اقتصادی ایالات متحده در دوران پس از کرونا ایفا میکند.
دولت بایدن در تلاش برای تصویب یک بودجه 52 میلیارد دلاری در کنگره با عنوان قانون تراشه برای امریکا میباشد که این بودجه برای افزایش ظرفیت تولید تراشه و توسعه و تحقیق بر روی این قطعات ضروری خواهد شد. موضوعی که مدتهاست بازار تراشه را تحت تاثیر قرار داده، عدم تامین کافی به اندازه تقاضای مصرف کنندگان است و کاربرانی که باید یک خرید ضروری انجام دهند، چارهای جز خرید محصولات با قیمت بالاتر ندارند. در همین حال پت جلسینگر، مدیرعامل اینتل معتقد است شانس کمی حتی برای ادامه یافتن وضعیت فعلی بازار تراشه تا سال 2023 نیز وجود دارد که امیدواریم این پیش بینی غلط باشد. از نگاهی دیگر به این پیش بینی، میتوانیم به پایان رسیدن بحران کمبود تراشه تا پایان سال 2022 امیدوار باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید