اگر چه هنوز اولین سری از رمهای نسل جدید وارد بازار نشده اند با نزدیک شدن به زمان عرضه اولین پلتفرم قابل پشتیبانی از رمهای DDR5 (پردازنده های Alder Lake) اینتل، سازندگان حافظه برای ارائه کیتهای DDR5 در ظرفیتها و سرعتهای مختلف آماده میشوند. در این میان رقابت بین سازندگان برتر در توسعه کیتهای با فرکانس بالاتر وجود دارد. جایی که اکنون ایدیتا، سازنده سرشناس حافظه و تجهیزات ذخیره سازی موفق شده رم های DDR5 XPG خود را تا فرکانس بیش از 8000 مگاهرتز اورکلاک کند و آنها را به نمایش بگذارد. ایدیتا کیتهای حافظه DDR5 را در سرعت و تایمینگهای مختلفی آماده سازی کرده تا رنج وسیعی از کاربران با نیازهای متنوع را پوشش دهد.
پتانسیل فوق العاده بالای رم های DDR5 XPG در اورکلاک
ایدیتا این بار در صدد نمایش توانایی اورکلاک رم های DDR5 XPG، برند گیمینگ خود برآمده است. این کمپانی دو کیت از حافظههای DDR5 را به نمایش گذاشته که با سرعت 4800 مگاهرتز همراه شدهاند، در حالی که پروفایلهای XMP برای این حافظه بر روی 6800 مگاهرتز، تایم تاخیر CL46 در نرخ 1.35 ولت و فرکانس 5200 مگاهرتز با CL38 و در نرخ 1.25 ولت تنظیم شدهاند. ایدیتا موفق شده اولین کیت را تا فرکانس 8118 مگاهرتز اورکلاک کند. تایمینگ رم در این فرکانس برابر بوده است با CL50-50-50-160-210-2T در حالی که فرکانس کیت دوم را نیز تا فرکانس خیره کننده 8104 مگاهرتز بالا برده تا تایمینگ این رم نیز به CL52-52-52-96-148-2T برسد.
ایدیتا در ماه آگوست میزبان رویدادی تحت عنوان Xtreme Innovation Event بود و در آن مراسم این کمپانی اعلام کرد که کیتهای DDR5 در فرکانس های 12600 و 8400 مگاهرتز را با حداکثر ظرفیت 64 گیگابایت در ادامه سال جاری روانه بازار خواهد کرد. ایدیتا پیش از این رمهای DDR5 CASTER RGB و غیر RGB را معرفی کرده که می توانند به فرکانس های بالاتر نیز دست پیدا کنند. این ماژولهای حافظه در نسخههای با ارتفاع کم و زیاد وارد بازار خواهند شد.
انتظار داریم تا پایان ماه جاری اطلاعات بیشتری در مورد رم های DDR5 گیمینگ و اورکلاک شده دریافت کنیم و همچنان جزئیاتی در مورد قیمت و زمان عرضه این محصولات منتشر شود. همان طور که اشاره شد، پردازندههای Alder Lake با همراهی مادربردهای سری 600، اولین میزبان حافظههای نسل جدید خواهند بود. پلتفرم نسل جدید اینتل در ماه نوامبر راهی بازار خواهد شد.
واقعا جالبه کشور تایوان به طرز عجیبی روی سخت افزار کامپیوتر جهان تاثیر گذاره.
الان شرکت Adata و XPG Adata و Silicon Power و Apacer و Transcend و شاید برندهای دیگه در قسمت هارد ssd و هارد اکسترنال و رم فعالیت میکنن همه مال کشور تایوان هستن و برندهای Asus و Gigabayte و Asrock در مادربرد و مانیتور و چیزای دیگه فعالیت میکنن که اینا هم شرکت های تایوانی هستن.
برای من واقعا جالبه اینهمه شرکت غول در صنعت سخت افزار کامپیوتر در کشور کوچکی مثل تایوان هستن که شاید بیشتر بازار جهانی دست ایناست.
الان مثلا شرکت Sandisk هر چند زیرمجموعه شرکت آمریکایی وسترن دیجیتال شده ولی اینم داره توی تایوان کار میکنه.
و بقیه برندهایی مثل HP و WD و Seagate و Pny و Dell و Lacie یا همون لسی هم شرکت های آمریکایی هستن که در حوزه سخت افزار فعالیت میکنن و البته چند شرکت دیگه که شاید حضور ذهن نداشته باشم ولی میخوام بگم عمده سخت افزار کامپیوتری جهان در دو کشور تایوان و آمریکا تولید میشن و هر پیشرفتی در زمینه هارد و فلش هست اول از این شرکت ها شروع میشه و جدیدا شرکت XPG Adata واقعا خیلی خوب و قوی ظاهر شده.
البته همه میدونن یکسری تکنولوژی انحصاری هستن مثل ساخت هسته cpu که در انحصار دو شرکت آمریکایی intel و amd هستن و GPU گرافیکی هم در انحصار همون amd و nvidia آمریکایی هستن.