هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2 که اکنون نزدیک به یک سال از عرضه آن میگذرد، همواره در تمام این مدت خود را به عنوان هدست واقعیت مجازی شماره یک در استیم معرفی کرده است. با توجه به کیفیت و در کنار آن قیمت جذاب 300 دلاری به خوبی، حضور این هدست در رتبه اول را توجیه میکند. اما نکته جالب در مورد جایگاه دوم است، که متعلق به هدست بسیار گران قیمتی است! یعنی هدست Index هزاردلاری Valve که علارغم قیمت بالا خود، حالا جز سه هدست واقعیت مجازی محبوب استیم است.
گرانترین هدست در بین پرمصرفترینها
وب سایت roadtovr که به صورت تخصصی بر روی واقیعت مجازی تمرکز کرده است، به تازگی اعلام کرده است که به گفتهی Valve هدست Index آنان هم اکنون 17.5 درصد از کاربران واقعیت مجازی را به خود اختصاص داده است. در جایگاه سوم هدست Oculus Rift S با سهم 17.21 درصدی قرار دارد. هدست Quest 2 فیسبوک نیز همچنان بی هیچ رقیبی با 33.19 درصد سهم از استیم در جایگاه اول قرار داد.
مهمترین ویژگی هدست Index قیمت بسیار بالا است. بیش از دو سال از عرضه این هدست واقعیت مجازی میگذرد و هنوز مصرف کنندگان باید برای تهیه آن 1000 دلار هزینه کنند، چراکه به غیر از خود هدست، به تمام لوازم جانبی آن برای به دست آوردن عملکرد کامل آن نیاز دارند. با این حال، این دستگاه نسبتا گران قیمت تقریبا از ژانویه 2020 (دی 98) به رتبه دوم رسیده است، در حالی که Oculus Quest 2 همواره با قیمت پایه 300 دلار خود را به عنوان مقرون به صرفهترین گزینه معرفی کرده است.
هیچ تخفیفی در کار نیست
جالب اینجاست که Valve بعد از گذشت دو سال از عرضه هدست واقعیت مجازی خود، هیچ تصمیمی برای اختصاص تخفیف بر برچسب قیمت هزاردلاری آن ندارد، اما همچنان با وجود قیمت بالا استقبال از آن بسیار خوب است. Valve قبلا تمام مشکلات مربوط به عرضه این محصول را برطرف کرده است و از اواسط سال 2019 به صورت مستمر جزئی از ده محصول پردرآمد در استیم بوده است.
چرا استفاده از هدست واقعیت مجازی افزایش چندانی ندارد؟
اکنون تعداد کاربرانی که در استیم از هدست واقعیت مجازی استفاده میکنند، از 1.74درصد به 1.8درصد افزایش پیدا کرده است. شاید دلیل این سرعت پایین افزایش استفاده از هدست واقعیت مجازی عدم انتشار بازی شاخصی برای VR (بعد از Half-Life: Alyx) باشد، که باعث شده گیمرها انگیزه زیادی برای تهیه این محصول نداشته باشند. دلیل دیگر عدم رشد میزان استفاده از این دستگاه، میتواند تاثیر منفی آن بر روی بینایی کاربران باشد، به صورتی که یکی از توسعه دهندگان VR نسبت به آسیبهای احتمالی بر روی بینایی هشدار داده است. اما با این وجود، اپل بر روی هدست واقعیت مجازی خود کار میکند و ممکن است با فناوریهای نوظهور خود این مشکلات را حداقل کمتر کند.
برنامهی جدید ولو برای بازار گیمینگ
ممکن است واقعیت مجازی لحظهها را از دست بدهد، اما Valve قصد دارد با استفاده از کنسول دستی Steam Deck، برای همیشه جایگاه خود را در بازار سخت افزارهای گیم تغییر بدهد. هم زمان با خارج شدن بازیهای PC از زیر سایه کنسولهای گیمینگ، Valve نیز به دنبال تکرار موفقیتی است که زمانی نینتندو با استفاده از سوییچ به دست آورده بود.
در همین رابطه میتوانید مطالب زیر را نیز مطالعه کنید:
HTC از دو هدست واقعیت مجازی Vive Pro 2 و Focus 3 رونمایی کرد
دیدگاهتان را بنویسید