دولت ایالات متحده از شرکتهای تولیدکننده تراشه درخواست کرده که شفافیت بیشتری در رابطه با تلاشهای انجام شده برای خروج از بحران تراشه داشته باشند. اما در مقابل نهادهای نظارتی به مسائل دیگری اهمیت میدهند، چراکه تمام کارخانهها با تمام توان در حال تولید هستند و از نظر آنها، تنها راه حل خروج از بحران کنونی ساختن کارخانههای تولیدی جدید است – که در حال رخ دادن است – اما سالها طول میکشد تا این کارخانهها به تمام ظرفیت خود برسند. یکی از تولیدکنندگانی که دولت آمریکا این درخواست را برای آن فرستاده است، TSMC تایوان است، ولی این شرکت در حال حاضر در مقابل این درخواست ایستادگی کرده است. در این مقاله به چرایی این کار TSMC خواهیم پرداخت.
دخالت دولت آمریکا در صنعت نیمه هادی
ماه گذشته، جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، در طی مصاحبهای با رویترز گفته بود:
زمان آن فرا رسیده است که دولت برای مقابله برای کمبود تراشه، که تاثیر بسیار زیادی بر روی صنایع دارد و مستقیما بر روی وضعیت هزاران کارگر آمریکایی تاثیر میگذارد تهاجمیتر عمل کند.
رایموند در ادامه توضیح داده بود که در آن زمان کاخ سفید، درخواست کرده بود شرکتهای تولید کننده تراشه به صورت داوطلبانه اطلاعات خود را در اختیار دولت قرار دهند، تا دولت بتواند با استفاده از آن اطلاعات راهکاری برای خروج از بحران پیدا کند. اما اگر این شرکتها به درخواست آنها پاسخ مثبت ندهند، نهادهای نظارتی میتوانند از ابزارهای دیگری برای مجبور کردن شرکتها به ارائه اطلاعات استفاده کنند.
درخواست اطلاعات محرمانه تجاری
اما شرکت TSMC یک مشکل اساسی با این موضوع دارد، آنها هنوز نمیدانند چگونه نسبت به این درخواست واکنش نشان دهند. دولت آمریکا از کمپانی TSMC نیز درخواست کرده انواع اطلاعات مختلف را با جزئیات کامل، در رابطه با محصولاتی که برای مشتریان خود تولید میکند به همراه میزان موجودی کالا، زمان سررسید سفارشات، نحوه رابطه با تامینکنندگان و مشتریان، برنامههای آتی برای توسعه و نحوه تخصیص ظرفیت تولید کنونی خود را فاش کند. که البته، تمام اینها بخشی از اسرار تجاری این شرکت هستند.
در این رابطه، سیلویا فانگ، مشاور عمومی TSMC، به وب سایت Nikkei گفته است:
“ما مطمئناً اطلاعات حساس شرکت خود را فاش نخواهیم کرد ، به ویژه اطلاعات مربوط به مشتریان.”
البته وی در ادامه توضیح داد که شرکت TSMC، به دنبال پیدا کردن راحلی است، که بدون به خطر انداختن اسرار محرمانه خود، اطلاعات لازم را در اختیار دولت آمریکا قرار دهد.
در حال حاضر شرکت TSMC تمام تلاش خود را برای کمک به شرکتهای که مشکل کمبود موجودی دارند، به کار برده است. آنها حتی بخشی از ظرفیت تولید خود را تا حدودی برای شرکتهای خودرو سازی اختصاص دادهاند. طی همین هفته بود که، مارک لیو – رئیس TSMC- ادعا کرد، وضعیت از آنچه که به نظر میرسد پیچیدهتر است و برخی از شرکتها ماههاست که تراشهها را احتکار کردهاند.
فانگ در رابطه با افزایش شفافیت میگویند:
اعتماد مشتری یکی از عناصر کلیدی موفقیت شرکت ما است. بنابراین این شرکت قبل از پاسخ گویی به دولت ایالت متحده تمام زمان خود را صرف خواهد کرد. همچنین {TSMC} از حمایت کامل دولت تایوان برخوردار است، که حاضر است در صورت مواجه شدن شرکتهای ما با درخواست نامتعارف، وارد عمل شود.
این اطلاعات چه کمکی خواهد کرد؟
شرکتهایی که این پرسشنامه برایشان ارسال شده است، تا تاریخ 8 نوامبر (17 آبان) فرصت دارند که اطلاعات مورد نظر را به صورت داوطلبانه ارسال کنند. حتی با فرض بر همکاری تمام شرکتهای تولید کننده تراشه، بازهم مشخص نیست دولت آمریکا چگونه میخواهد با استفاده از این اطلاعات مشکلات ناشی از کمبود تراشه، افزایش سرسام آور تقاضای تراشه، بحران انرژی در چین و قرنطینه گسترده در مالزی که منجر به تعطیلی کارخانهها شده به همراه افزایش قیمت مواد اولیه مانند فلزات کمیاب و فلزات کمیاب معدنی را حل و فصل کند! ضمن اینکه این نکته را هم نباید فراموش کنیم که تراشهسازان در حال حاضر با کمبود نیروی انسانی متخصص هم مواجه هستند.
نیت خیر یا قدرت طلبی
تمام این مشکلات نه با کارهای دستوری بلکه با برنامه ریزیهای بلند مدت و حمایتهای لازم در مدت زمان نسبتا زیادی حل خواهند شد. پس بنابراین ممکن است این برنامهی دولت آمریکا نه تنها باعث حل شدن مشکلات نشود بلکه خود به مانعی در مقابل برنامههای بلند مدت تولید کنندگان تبدیل شود. به این نکته هم باید توجه کرد که شرکت TSMC برای دولت تایوان، بسیار مهم و استراتژیک به حساب میآید. این شرکت بعد از سیاستهای تشویقی دولت بایدن برای تولید تراشه در خاک آمریکا و انحصار زدایی از این صنعت حساس، تصمیم به تولید در خاک آمریکا گرفت و کار خود را آغاز کرد. اما این دستورالعملهای صادر شده از سوی دولت آمریکا، نه تنها میتواند موجب بی میل شدن شرکتهای بزرگ برای حضور در این کشور شود، بلکه باعث به وجود آمدن شائبهی قصد دولت آمریکا برای نفوذ و کنترل صنعت نیمه هادی میشود. به هر حال بر هیچکس پوشیده نیست که صنعت نیمههادی امروزه نقش بسیار حیاتی در مسائل اقتصادی، فناوری و حتی سیاسی بازی میکند و به عبارتی ادامهی مسیر کنونی تکنولوژی جهانی به آن بستگی دارد و هر که بتواند آن را در اختیار خود بگیرد در آینده به قدرتی بی چون و چرا در جهان تبدیل خواهد شد.
باید tsmc از دولت کبیر ایالات متحده آمریکا تبعیت کند و اگر نکند نامردی کرده زوری نیست در آمریکای آزاد ولی اگر تکنولوژی آمریکا نبود شرکت های تایوانی به چنین استقلالی دست نمیافتند دلیلش اینکه آمریکا با جذب نوابغ سرتاسر جهان تونسته دنیای کامپیوتر رو پایه ریزی کنه
فقط سطح آزادی رو ببین که یه شرکت خصوصی زیر بار حرف دولت نمیره.
اگر اینجا باشه جیک ثانیه همون شرکت خصوصی به نفع دولت مصادره میشه.
فقط دنبال جاسوسی و خرابکاریه! ذاتشه اصن
باشه شما خوبین با چین و روسیه 🤣
خود شمام باشی ، این فرمو پر نمیکنی.
چه برسه به TSMC که برای خودش غولی محسوب میشه.
مسائل داخلی شرکتا به خودشون ربط داره ، نه به آمریکا یا هیچ کشور دیگه.
TSMC فقط باید به دولت کشور خودش پاسخگو باشه.
ممنون که از طرف بنده حقیر تصمیم گیری و نتیجه گیری کردین و برای TSMC هم خط مشی تعیین فرمودین!
چی میگی برای خودت
اگر امریکا نبود که تا حالا صد بار تایوان سقوط میکرد این از این(البته بازم معلوم نیست کی چین بهش حمله کنه)
دوما بخش عظیمی از فناوری که دست TSMC مال امریکاست و اگر TSMC نخواد همکاری کنه امریکا خیلی راحت میتونه …