پس از پایان کنفرانس انویدیا در کامپیوتکس 2018، اطلاعات چندان دقیقی از کارت گرافیک های آتی سری Geforce ارائه نشد. اما این روزها اطلاعات و اخبار جالب توجهی از وب سایت Tomshardware نسخه آلمانی به گوش می رسد که با چسباندن مهمترین بخش های آن به همراه اطلاعات پراکنده از منابع معتبر، اینک در خدمت شما هستیم.
کارت گرافیک های آتی انویدیا، 3 بخش مهم را دنبال خواهند کرد که شامل تکنولوژی های جدید بازی، فرکانس هسته و اینترفیس خروجی است. شاید در مدل های میان رده از نسل آتی NVIDIA شاهد پشتیبانی از فناوری NVIDIA RTX نباشیم، اما به طور حتم در مدل های بالا و یا حتی میان رده رو به بالا این تکنولوژی رندر خواهد شد. برای سالهای متوالی سامانه های شبیه ساز واقعی و رندر آنی در صنعت بازی ها در یک نقطه متوقف شده بودند تا بالاخره انویدیا فناوری RTX را معرفی کرد.
نور پردازی مدیریت شده و آنی، تکنیک Ray Tracing و بازتاب اشیاء و قسمت های براق به صورت واقعی از جمله دیگر امکانات این فناوری به شمار می روند که در ترکیب با کتابخانه سطح پایین DX12 عملی خواهند شد. انویدیا سعی کرده است تا با حفظ منابع سخت افزاری، رندرهای سینمایی آنی و واقعی را به دورن بازی ها تزریق نماید. همچنین صحنه های تاریک نیز با هوشمند سازی نقاط به نمایش در آمده در بازی ها، بهبود داده خواهند شد. رندر نورهای محیطی یکی از دشوار ترین بخش های یک بازی است که RTX آن را به صورت غیر مستقیم انجام خواهد داد. همچنین از نشت نور غیر منطقی که گاها از اطراف محیط و یا اشیاء بیرون می آید، در تکنیک RTX حذف می گردد.
نسخه محبوب Metro Exodus از جمله عناوینی است که با فناوری RTX معرفی خواهند شد. دومین مسئله مهم، پشتیبانی کامل از تکنیک HDR در کنار فرکانس بالا، دقت 4K و… است که دیگر از عهده رابط HDMI 2.0 خارج خواهد شد. در نتیجه انویدیا کارت گرافیک های بعدی را با درگاه HDMI 2.1 معرفی می کند. در نتیجه حتی امکان نمایش تصاویر 10K با فرکانس 100~120 هرتز نیز توسط این درگاه ممکن خواهد شد که البته این فرکانس و دقت در هیچ نمایشگری پشتیبانی نمی شود اما اگر عمیق تر به آن نگاه کنید، متوجه خواهید شد که برخی از موارد دیگر نظیر HDR 10 و … به خودی خود بخشی از پهنای باند را اشغال کرده، اما با این وجود از بابت نمایش آنها برای کاربران پولدار مشکلی دیده نخواهد شد!
مسئله دیگری که در این کارت گرافیک ها رویت خواهد شد، فرکانس GPU است. معماری، لیتوگرافی و طراحی الگوریتم به یک طرف، اما فرکانس به طور سنتی همچنان یکی از مهمترین عواملی است که در پرفورمنس کارت گرافیک ها دخیل است. NVIDIA در فکر یک برنامه جدید برای تکنیک افزایشی فرکانس یا GPU Boost است. نسل چهارم از GPU Boost در کارت گرافیک های جدید Geforce اعمال خواهد شد. در نسل چهارم این فناوری، GPU Boost دارای یک الگوریتم جدید است که عملکرد را به نسبت انرژی تنظیم کرده و توان حرارتی و بهره وری نیرو را در پی دارد.
از سوی دیگر انویدیا فرکانس های Base و Boost را عادی (منظور بدون نیاز به اورکلاک) را تغییر داده و بیشینه آنها به سادگی از مرز 2.0 گیگاهرتز عبور خواهد کرد. در نتیجه نسل چهارم فناوری GPU Boost و افزایش فرکانس هسته به دلیل ارتقاء معماری، مسئله دیگری است که تا حدودی قابل توجه و مهم است. این فرکانس که به طور ناگهانی به اوج خواهد رسید، چگونه می تواند در کنار تراشه های حافظه قدیمی به خوبی عمل کند؟ نمیتوان تمامی کارت گرافیک ها را با به تراشه های HBM مجهز کرد چرا که قیمت نهایی مسئله ای مهم است. پس راه حل چیست؟ انویدیا از تراشه های GDDR6 استفاده کرده و این VRAM ها را به دلیل فرکانس، ظرفیت و امکان پیاده سازی آسان و قیمت کمتر از تراشه های HBM به خدمت خواهد گرفت.
شرکت کره ای SK Hynix به طور جدی اعلام کرده است که برای کارت گرافیک هایی که در اواخر و یا اوایل سال 2019 معرفی خواهند شد، سفارش های عمده تراشه های GDDR6 را دریافت کرده است که مشخصا بدون نیاز به اعلام نام مشتری، می دانیم که این پیمانکار برای NVIDIA دست به تولید شده است. مدل های H56C8H24MJR-S2C که دست کم در ابتدا در پشته های 1 گیگابایتی عرضه می شوند، در مدل هایی با پهنای باند 12 گیگابیت و 14 گیگابیت در ثانیه تولید می گردند. و اما مدل های H56C8H24MJR-S0C در مدل های 10 و 12 گیگابیت در ثانیه تولید می گردند. تراشه های S2C با ولتاژ راه انداز 1.35 ولت و مدل های S0C نیز با ولتاژ 1.25 ولت فعال خواهند بود. از سوی دیگر سامسونگ با تراشه های GDDR6 جدید، سرعت و پهنای بیشتری را ارئه می دهد.
باید منتظر بود…
سلام اقای آریایی
امکان داره که شرکت هاینیکس رمهای DDR6 رو برای شرکت اینتل هم بسازه؟ یا اینتل قرار نیست از رمهای DDR 6 استفاده کنه