وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در واکنش به احتمال فیلترینگ اینستاگرام در ایران اعلام کرد که این جزء تصمیمات وزراتخانه او نیست.
عیسی زارع پور امروز در پاسخ به سوالی که از در خصوص احتمال مسدودسازی دسترسی کاربران ایرانی به پیامرسانها و شبکههای اجتماعی غیر ایرانی پرسیده شد، گفت که باید در فضای مجازی شرایطی فراهم شود تا از حقوق مردم در این فضا حمایت شود. او افزود: “وقتی تمام زندگی مردم با فضای مجازی گره خورده حتما و قطعا باید دولت زیرساختهایی را در این زمینه فراهم کند که از حقوق مردم حمایت کند. این به هیچ وجه به معنای مسدودسازی نیست بلکه به معنای قانونمند کردن و نظاممند کردن است.”
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه نگاه به فناوری اطلاعات باید نگاهی فرصت محور باشد، اضافه کرد که میتوانند از این ابزار برای حل مشکلات کشور استفاده کنند. او از ارتقای کارآمدی، سرعت دادن به کارها، استقرار دولت هوشمند، حذف امضاهای طلایی به عنوان بخشی از ظرفیتهای این ابزار که برای آنها فراهم شده اشاره کرد و اضافه کرد که میتوان از آن برای ارائه خدمات به مردم استفاده کرد. او یک بار دیگر تأکید کرد که حداکثر استفاده از این فناوری را برای حل مشکلات مردم به کار خواهند گرفت.
احتمال فیلترینگ اینستاگرام در ایران وجود دارد یا نه؟
زارع پور در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا مردم و صاحبان کسب و کارها باید نگرانی از بابت قطع اینستاگرام و … داشته باشند یا نه، گفت:
“اینها تصمیماتی نیست که وزارت ارتباطات بگیرد و به هرحال نهادهای تصمیم گیر در این حوزه باید تصمیم گیری کنند. نگاه ما اینست که حداکثر استفاده را برای حل مشکلات کشور داشته باشیم. در عین حال فضا باید قانونمند باشد تا اگر حقی از کسی ضایع شد، بتواند آن را پیگیری کند. اما تصمیمات درباره اینکه چه پلتفرمی استفاده بشود یا نشود، در اختیار وزارت ارتباطات نیست.”
این درست همان جوابی است که در دولت قبل، محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به فیلترینگ سرویسهای غیربومی ارائه میکرد.
بدین ترتیب و باتوجه به اظهارات وزیر جدید مبنی بر عدم تصمیمگیری وزرات ارتباطات بر فیلترینگ، هنوز نمیتوانیم با قطعیت از عدم فیلترینگ سرویسهای غیرایرانی صحبت کنیم.
زارع پور امروز در مراسم رونمایی از پروژههای هوشمندسازی پلیس نیز درر رابطه با اهمیت بومیسازی و جدی گرفتن پیامرسانهای داخلی گفت. او با اشاره به اینکه نیازمندیهای کشور در این رابطه بر پایه سرمایه بومی است خاطرنشان کرد که این موضوع باید تقویت شود و از ظرفیتهایی که در اختیار خودمان هست خدمت ارائه کنیم.
وزیر ارتباطات در پایان تأکید کرد که پلتفرمهای داخلی به خصوص پیامرسانها باید جدی گرفته شوند. او اعلام کرد که وزارت ارتباطات نیز برنامههای خوبی در این زمینه دارد که به زودی اعلام کرد.
یارو مردکه بیشرم میگه کسایی که با طرح صیانت مخالف هستند دچار فساد اخلاقی هستند ! یادمه یک جا آمار گرفته بودند 86 درصد با این طرح مخالف بودند و بالای یک ملیون امضا جمع شده تا به حال پس اکثریت مردم فساد اخلاقی دارند آره جون خودتون این چه چرندیاتی هست که میگید گوگل و یوتوب هم فساد اخلاقی داره قراره فیلتر بشه ؟ چرا الکی بهونه از خودتون در میارید همه همون 86 درصد میدونند برای سرپوش گذاشتن روی فسادهای مالی و سیاسی هستش این همه این بلوا در کشور ملت طرح صیانت نخواد کی را باید ببینه آخه ای داد بیداد .
اینها الان خودشوان هم نمیدانند قراره طرح چه شکلی باشد فقط میدانند باید مهار بشود اینترنت مردم هم نمیدانند همه ملت را گذاشتند تو حول و ولا چرا که اغلب کارهی غیر منطقی را انجام میدهند اما به عواقبش فکر نمیکنند و این طوری نگرانی مردم را بیشتر هم میکنند یعنی که چی مجوز افزایش پهنای باند ندادند اینطوری که کم کم اینترنت قطع میشه خب یکبارکی بیان قطع بکنند خیال همه را راحت بکنند بفهمیم با چه افرادی طرف هستیم یکی تا به حال بیرون نیومد بگه طرح صیانت قراره اینترنت ایران مثل کره شمالی بشه یا مثل چین یا جور دیگه هر کی یک چیزی میگه یک نظری میده از ارزشی ها گرفته تا حاکمیت و دولت و وزیر و رادیو بی بی سی و صدای آمریکا هر کدامشون یک حرفی میزنند و این کاهش پهنای باند هم ربطی به طرح صیانت نداشت بلکه از سری اقدامات موازی حاکمیت صورت پذیرفته که انتظار قطع یا محدود سازی دائمی اینترنت را به صورت فوری دارد چون در غیر این صورت هرگز این کار را نمیکرد و در کار دولت و مجلس سنگ نمی انداخت این طرح صیانت هم با مخالفت 85 درصدی هرگز به جایی نمیرسید چون اگر الگو چینی باشد بازم دور زده خواهد شد اما اینترانت کره شمالی عملا قطع است و به جهان آزاد راه ندارد و در نتیجه هیچ اقبالی ندارد در بین جامعه و مردم از آن استفاده نخواهند کرد و هزینه آن را متقبل نمیشوند بلکه برعکس دولت آن را به صورت رایگان باید ارائه دهد و انتظار استفاده را از مردم نداشته باشند که این مورد با اصل طرح که به منابع زیاد مالی نیاز دارد در تضاد است علت عدم استقبال هم سانسور بسیار زیاد و تحریمهای جهانی است که مردم را کلافه کرده و از این هم قرار است بیشتر شود و ملت را در منگنه شدیدتر قرار خواهد داد و آرامش روانی را از مردم سلب خواهد کرد .
اینترنت نیست که فیلترنته . میتونستن بجای اینکارا ، به دانش آموزا سیم کارت اختصاصی بدن که اینترنتش نسبتا محدود باشه . مثلا موقع تغییر آی پی (فعال کردن فیلترشکن) پهنای باندشون رو کم کنن . اینطوری بچه ها و دانش آموزا کمتر به سایت غیر اخلاقی و فیلتر سر میزنن . اینطوری نسل بعدی جوونا کمتر دچار فساد میشه .
ولی این احمقا تصمیم گرفتن اینترنت رو واسه کل ملت فیلتر کنن و کل اطلاعات خصوصی ملت رو نگاه کنن . اینطوری هیچکس نمیتونه با خیال راحت از اینترنت استفاده کنه . مثلا شما دارین با زنتون یا خواهر یا مادرتون چت میکنین و دولت میتونه پیام هاتونو نگاه کنه .
اسمشم هست طرح ” صیانت از حقوق کاربران”
گیریم طرح را اجرا کردند آخرش فکر میکنی چی میشه یا اگه راهش بود مقاومت میکند اگر که نه مثلاً اینترنت قطع کامل شد از استفاده ازش دست میکشند در هر دو صورت این طرح شکست خورده است و ملت همراهی نمیکنه .
تا وقتی فیلترشکن ها هستند و اینترنت برقرار است این طرح جز فیلترینگ بیشتر و یک سری تغییراتی ساختاری مشابه کشورهای دیگه چیز بیشتری ایجاد و اضافه نمیکنه مخالفان نگران قطع کامل اینترنت هستند و بسیار نگران موافقان در این فکر هستند که شبیه اینترنت چینی بکنند اما در عمل فیلترشکن ها در چین هم کار میکنند نمونه همان بچه 13 چینی که فیس بوک و ایستاگرام را هک کرده بود پس فیلترشکن ها قراره باهاشون برخورد بشه اما بازم حضور دارند و جایی نمیرند و این یک ساده لوحی هستش که از کار می افتند منتهی یک جوی ایجاد شده که ناشی از اینکه هیچ کس نمیدونه قراره چی بشه حتی تصمیم گیرندگان فقط جلو رفتند و چون همین جو نگران را دیدند مصمم شدند که ادامه بدند اما در ادامه با نامیدی رو به رو میشوند اما به فرض محال عملی بشه باید فاتحه کسب و کار آی تی کشور را خواند و ورشکستگی بزرگی در این ضمینه در راه هستش .
دولت هیچکارس. تصمیم گیری های اصلی که مستقیما رو زندگی مردم تاثیر داره رو حکومت میگیره که اگه تصمیم خوبی بود میگن دیدی حکومت وارد کرد خوب شد اگه نتیجه بدی شد اگه میگن تقصیر رئیس جمهور بود.
درسته ولی تا حالا شده خوب هم باشه؟
متاسفانه توی ایران فقط یک نهاد نیست که راجع به اینترنت تصمیم گیری می کنه. چندین نهاد به صورت مستقیم و البته کلی تصمیم گیرنده غیر مستقیم ولی گردن کلفت داره و تازه زور همشون هم به وزارت ارتباطات می چربه
ایستاگرام اگر فیلتر شود 11 ملیون نان آور از درآمد ساقط میشوند ! افرادی که شاید نان سر سفره 4 الی 5 نفره دیگر میبرند عقلتان کجا رفته برای چند مثقال سر و تن لختی یا مسائل سیاسی اینقدر به آب و آتش نمیزنند چرا این همه کشور در دنیا هستند تا به این حد نگران اینترنت نیستند به جز چند کشور معدود با گرایش چپ توبه توبه میخواهید صبر و مردم را امتحان بکنید که چه واکنشی نشان میدهند ؟ فتنه ای به پا میشود از فتنه گرانی بنزین بزرگتر و خانمان برانداز تر لبنان را که یادتان هست بس پرده گوشهایتان را بر ندارید و از خر شیطان پایین بیایید لطفا اینترنت ملی مشتری و مخاطب ندارد اما تا بخواهید شاکی و عصبانی و جان به لب رسیده دارد !
نترس دا۶ به این زودیا فیلتر نمیکنن
واقعا یکی از قطب های اصلی فروش اینترنتی کشور داره تو اینستا انجام میشه
خیلیام روی اکانت هاشون سرمایه گذاری کردن و میلیونی خرج کردن
بخاطرهمینا اگه ادم باشن و مث بنزین نکنن
خیییلی آسه آسه پیش میرن…
به امیدایرانی بهتر
اینستا هم خوبه هم بد
مگه شعاری که باهاش انقلاب کردیم آزادی نیست همه جور آزادی رو از ملت دارید میگیرید حتی حق استفاده از مطالب خارج از کشور رو دارید از مردم میگیرید و از کشورهای کمونیست مثل روسیه و چین در همه چیز تقلید میکنید در دین اسلام گفته لا اکراه فی الدین ولی شما همه چیز رو به ما تحمیل میکنید و هیچ اختیار و آزادی توی این کشور نداریم خدا بنده اش رو مجبور به کاری نکرده ولی شما عقاید خودتون رو به یه ملت با زور تحمیل میکنید این چه اسلامی هست ؟!!!!!
اسلام سیاسی مخلوط با افکار چپ !!!