شرکت فیسبوک که در چند ماه گذشته به دلیل اشکالات پیش آمده در سرورهای خود و قطعی سرویسهایش با مسائل فراوانی دست و پنجه نرم کرده است، به تازگی پروندهای جدید در دادگاه اتحادیه اروپا گشوده است که موضوعش دزدی اطلاعات کاربران او توسط یک برنامه نویس است. برای جزئیات شکایت فیسبوک از یک برنامه نویس با ما همراه باشید.
شکایت فیسبوک از یک برنامه نویس چقدر آب خواهد خورد؟
آقای الکساندر سولونچنکو (برنامه نویس اوکراینی) به اتهام اخلال در سرورهای فیسبوک و همچنین سرقت اطلاعات بیش از 178 میلیون کاربر دستگیر شده است. او با نوشتن یک Back Door برای گوشیهای اندرویدی و سرقت اطلاعات مخاطبان فیسبوک کاربران، اقدام به فروش این اطلاعات در بازار سیاه کرده بود. عملکرد برنامهی نوشته شده توسط او بدین گونه بود که در ابتدا با شمارهی کاربر، پروفایلی جدید در فیسبوک ایجاد میکرد و یا وارد پروفایل ساخته شدهی کاربر میشد و پس از آن تمام قابلیتها، مخاطبان و شمارهی تماسهای مختلف آنها را استخراج میکرد. وی از سال 2018 تا اواسط سال 2019 در این شرکت مشغول به کار بوده و دلیل خارج شدن او از این شرکت نیز، آگاه شدن فیسبوک از کدهای اضافی برنامهی خود و این موضوع بود. او از سال 2019 تا به اکنون اقدام به فروش این اطلاعات دار کوب و مشتریان مخفی خود کرده بود.
بیشتر بخوانید:
- 7 سال آپدیت امنیتی – درخواست آلمان برای گوشیهای هوشمند
- اینستاگرام به دنبال اطلاع از تاریخ تولد کاربران با هدف امنیت
شرکت فیسبوک زمانی موفق به شناسایی و دستگیری این شخص شد که نام کاربری و کلمهی عبور مخصوص شرکت فیسبوک را در اطلاعات فروشندهی این اطلاعات پیدا کرد. پس از پیگیریها و اعتراف گرفتنهای گوناگون مشخص شد که این شرکت تنها شاکی این برنامه نویس نیست و اطلاعات مشتریان یک بانک اوکراینی نیز در مخفیگاه وی کشف شد. تا به الان شرکت فیسبوک خواستار تخمین خسارت برای ضررهای متحمل شدهي این شرکت و ممنوعیت مادام العمر خدمات الکترونیکی برای برنامه نویس شده است. دلیل تخمین خسارت بخاطر احتمال اختلال در اطلاعات بیش از 600 میلیون کاربر بیان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید