اگر چه همه گیری کرونا به قیمت جان عده انبوهی از انسانها تموم شد، اما شیوع این ویروس برای عدهای بسیار سودآور بود. از جمله سازندگان گجتهای الکترونیکی چرا که مصرف این دستگاهها در دوران پاندمی فوق العاده افزایش پیدا کرد و شرکتها درآمد هنگفتی به دست آوردند. با وجود چند برابر شدن تولیدات، همچنان میزان تقاضا بیشتر از عرضه بود و همین باعث شد سازندگان دورانی رویایی را سپری کنند. اگر چه هنوز میزان عرضه نسبت به قبل از زمان همه گیری بسیار بالاتر است، اما به نظر میرسد با بهتر شدن اوضاع شیوع کرونا، بازار هم کم کم در حال از دست دادن شرایط آرمانی خود است. به طوری که شاهد روند نزولی عرضه کامپیوترهای شخصی در سراسر دنیا هستیم.
روند نزولی عرضه کامپیوترهای شخصی در سه ماهه سوم 2021
بر اساس گزارشی که توسط Canalys منتشر شده، با وجود کاهش نسبی فروش کامپیوترهای شخصی در سه ماهه سوم 2021، همچنان میزان عرضه این دستگاهها به بازار در مقایسه با دورانی که کرونا وجود نداشت به مراتب بالاتر است. نرخ رشد سالیانه عرضه کامپیوترهای شخصی نسبت به سه ماهه سوم سال 2019 حدودا 19 درصد بوده است. اما وضعیت فروش تبلتها و کروم بوکها دیگر جالب نیست. هر دو دسته بندی بعد از پشت سر گذاشتن چند سه ماهه بسیار موفق و با رشد مثبت، اکنون دچار کاهش عرضه شده اند. تبلتها افت فروش سالیانه 15 درصدی را با عرضه 37.7 میلیون دستگاه تجربه کردهاند و مجموع کروم بوکهای عرضه شده در سه ماهه سوم امسال 5.8 میلیون دستگاه بوده است.
Canalys معتقد است که کاهش عرضه تبلتها، نتیجه تقاضای کمتر از سوی مصرف کنندگان در بسیاری از کشورهای جهان است. دانش آموزان کم کم در حال بازگشت به سر کلاسهای خود هستند و با این اتفاق دیگر نیازی به تبلت یا کروم بوک برای حضور در کلاسهای مجازی ندارند. با این وجود سیستم عامل کروم در طول دوران پاندمی طی یک سال و نیم اخیر موفق شد کاربران بسیار زیادی را جذب خود کند. Canalys به سرمایه گذاری قابل توجه گوگل در بازار تجاری 2021 نیز اشاره داشته تا جایگاه خود را در فضای آموزشی محکم کند.
برترین سازندگان بازار کامپیوترهای شخصی – ادامه پیشتازی لنوو
در بازار PC، لنوو همچنان در صدر جدول برترین عرضه کنندههای کامپیوترهای شخصی در جهان قرار گرفته و سهم خود را در سه ماهه گذشته 1 درصد افزایش داده تا 24.4 میلیون دستگاه روانه بازار کند. اپل بعد از لنوو در جایگاه دوم قرار گرفته و با رشد 5 درصدی موفق به عرضه 23 میلیون دستگاه از سری محصولات مک و آیپد خود شده است. اچ پی به دلیل مواجهه با محدودیت در عرضه، با کاهش 6 درصدی عرضه نسبت به سال قبل روبرو شده تا در رده سوم قرار بگیرد. اما Dell با مدیریت شرایط بحرانی بازار توانسته عرضه PCهای خود را 27 درصد افزایش دهد و سهم خود را نیز در بازار PC سه درصد بالا ببرد. در نهایت سامسونگ به جایگاهی بهتر از رتبه پنجم دست نیافته است.
در سال 2020 رکورد بالاترین میزان عرضه کامپیوترهای شخصی طی 10 سال اخیر به دلیل قرنطینه هایی که حاصل از همه گیری کرونا بود شکسته شد. با اینکه پیش بینی میشود روند بازار PC منفی باشد، اما در مورد فروش جهانی کامپیوترهای شخصی گیمینگ، روند رو به مثبت تا سال 2025 پیش بینی شده است.
دیدگاهتان را بنویسید