در این نوشته شما با جزئیات دستگاه UPS(یو پی اس) آشنا خواهید شد پس با ما همراه باشید تا بیشتر بدانید.
عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر باتری دستگاه UPS
دمای محیط قرارگیری؛
دمای محیط دستگاه UPS (یو پی اس )را پایین تر از 20 یا 30 درجه نگه دارید تا در گذر زمان ظرفیت و طول عمر باتری کاهش نیابد، اگر دمای محیط شما بسیار بالا یا بسیار پایین است از باتری نیکل کادمیوم استفاده کنید ولی اگر دما محیط متعادل است نیازی به صرف هزینه بالا نیست و از باتری سرب اسیدی استفاده کنید.
به تعداد دفعات شارژ و دشارژ توجه کنید؛
باید بدانید که با هر بار شارژ شدن و دشارژ شدن طول عمر باتری کاهش می یابد و در نتیجه نمی توان از تمام ظرفیت باتری استفاده کنیم و مقدار جریان دهی خارجی باتری پایین می آید و کارایی و عملکرد باتری بسیار کاهش پیدا می کند.
عامل DOD (Depth of Discharge) یکی از پارامترهای موثر در طول عمر باتری می باشد. و با کاهش یافتن DOD عمر باتری بیشتر می شود به طور مثال اگر مقدار شارژ باتری 35 درصد باشد و در مقابل DOD هم 35 باشد طول عمر باتری 1 یا 2 سال خواهد بود ولی اگر مقدار DOD 80 باشد طول عمر باتری به 6 ماه کاهش می یابد.
توجه به شارژر و کیفیت شارژ باتری؛
برق شهری دارای جریان متناوب است و از طرفی باتری یو پی اس از جریان مستقیم استفاده می کند و لازم است قطعه شارژر در داخل دستگاه جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل کند تا مورد استفاده باتری UPS شود و در نتیجه هر مقدار قطعه شارژر عملکرد بالایی داشته باشد کیفیت شارژ شدن و طول عمر باتری نیز افزایش می یابد. و طبیعتاً مقدار ولتاژ شارژر با میزان ولتاژ باتری برابر است.
انواع دستگاه UPS و شناخت مزایا و معایب آنها
به طور کلی 3 مدل UPS (یو پی اس ) وجود دارد و عبارتند از استاتیک، دینامیک و هیبرید.
یو پی اس الکترونیکی از منبع برقی شهری استفاده می کند.
یو پی اس دینامیک از منبع الکترومغناطیسی (ژنراتور و موتور) استفاده می کند.
یو پی اس هیبریدی از از هر دو منبع استفاده می کند.
سیستم های UPS آفلاین، آنلاین، لاین اینترکتیو نشانگر 3 نوع یو پی اس می باشد را در ادامه بررسی میکنیم.
1. یو پی اس آفلاین (Standby)؛
این نوع از UPS از دو منبع برق شهری و برق ژنراتور استفاده می کند و معمولا از برق شهری استفاده می کنند و کاربرد اصلی این نوع UPS استاندارد برای محافظت از کامپیوترها و مودم ها و همچنین از وسایل VOIP و … استفاده می شود.
مزایا؛
ارزان قیمت
دارای شدت صدای بسیار کم.
معایب؛
توان محافظتی پایین
به منظور انتقال به حالت باتری نیاز به زمان بیشتری است
نوسانات شهر برقی را به خوبی تنظیم نمی کند.
2.یو پی اس آنلاین؛
تمام باتری های یو پی اس با جریان مستقیم شارژ می شوند از این رو، یو پی اس آنلاین نیز با استفاده از برق شهری جریان را یک طرفه کرده و بعد از عبور دادن از فیلتر الکترونیکی نوسانات و نویزهای مضر را از بین می برد و باتری شارژ می شود و در مقابل در زمان قطعی برق، جریان مستقیم باتری تبدیل به جریان متناوب و سینوسی می شود.
در تولید، یو پی اس آنلاین از تکنولوژی Delta و Double استفاده شده، در تکنولوژی double ، جریان متناوب ابتدا به قسمت rectifier رفته تا به صورت جریان یک سویه تبدیل شوند و سپس به قسمت Ac می روند و در ادامه به ناحیه باتری رفته و از آنجا به قسمت مبدل و در انتها به دستگاه منتقل می شوند. جریان در این روش 2 بار به قسمت مبدل می روند و به همین دلیل این روش به تکنولوژی double شناخته می شود.
در تکنولوژی delta در مصرف برق صرفه جویی می شود به این صورت که مقدار خاصی از نیروی برق به منظور فعالیت کامپیوتر روتر و دیگر تجهیزات الکترونیکی ارسال می شود. یو پی اس آنلاین به دلیل کارکرد یکنواختی که دارند نسبت به دیگر دستگاه ها قیمت بالایی دارد.
تفاوت UPS آنلاین و آفلاین به این صورت است که در یو پی اس آنلاین، در هنگام انتقال نیرو بین باتری و منبع برق شهری، وقفه زمانی (zero transfer time) وجود ندارد و به عبارتی مقدار آن صفر است و همین دلیل باعث می شود به خوبی از تجهیزات الکتریکی محافظت شود.
مزایا؛
تامین برق، بدون وقفه زمانی و نوسانات مضر
محافظت عالی از تجهیزات آنلاین مانند مودم ، سرور ، شبکه
معایب؛
قیمت بالای دستگاه
3. دستگاه UPS(یو پی اس ) ترکیبی (Line Interactive UPS)؛
به دلیل اضافه شدن تکنولوژی انتقال دهنده اتوماتیک به یو پی اس آفلاین این دستگاه طراحی شده است، هنگام قطع برق شهری زمان لازم به منظور انتقال به حالت باتری حدود 4 میلی ثانیه طول می کشد که زمان چندانی حساب نمی شود و هیچگونه وقفه ایی در کارکرد دستگاه ایجاد نمی کند. در زمان های طولانی قطعی برق شهری، این دستگاه به صورت محافظت شده و خودکار خاموش می شود.
تفاوت این سیستم با سیستم آفلاین در این است که مبدل این نوع سیستم به صورت مداوم و همیشگی فعال است و در زمان قطع برق شهری به سرعت وارد عمل می شود.
مزایا؛
برخوردار از قیمت متعادل
از سیستم های با منبع برق اضطراری (سرور، مودم، شبکه )به خوبی محافظت می کند.
فاقد شدت صدای بالا در هنگام فعالیت
معایب؛
به منظور حذف نوسانات از روش Stabilizer استفاده می کند.
در این نوع دستگاه مداری برای اصلاح ضریب قدرت ورودی وجود ندارد.
طول عمر برق دهی دستگاه UPS(یو پی اس)
با قطع شدن برق شهری اگر دستگاه UPS تنظیم شده باشد، هنگام تمام شدن ظرفیت باتری، به صورت محافظت شده و اتوماتیک خاموش می شود. با این کار هرچند دستگاه یو پی اس و دستگاه سرور بدون هیچ مشکلی خاموش شوند ولی باید بدانید که سرورها دارای اطلاعات باارزش می باشد که با طولانی تر شدن مدت زمان خاموشی آنها، هزینه زیادی را برای کاربران تحمیل می کند برای رفع این مشکل باید از یک منبع خارجی یا یک سیستم ژنراتور Standby استفاده شود تا زمان برق دهی دستگاه UPS بیشتر شود.
شما مشتریان گرامی می توانید، به منظور کسب اطلاعات بیشتر به سایت شرکت کیان صنعت ایرانیان مراجعه کنید، شرکت کیان صنعت ایرانیان عرضه کننده انواع دستگاه UPS به سراسر کشور می باشد.
آدرس سایت؛ www.finetco.ir
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید