در حدود 10 روز پیش بود که محمد مصدق، معاون اول دادستان کشور با اشاره به شکایت عده ای نسبت به فعالیت سلبریتی ها در اینستاگرام و جمع آوری کمک های نقدی و سوءاستفاده از اعتماد مردم، اعلام کرد که فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار قرار گرفته و آقای خرمآبادی در معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور به صورت جدی پیگیر این موضوع شده است. در این مصاحبه توپ در حالی به زمین خرم آبادی، مرد شماره یک فیلترینگ ایران افتاد که به نظر نمیرسد این مقام مسئول فیلترینگ اینستاگرام را در دستور کار خود قرار داده باشد.
دغدغه اول دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه همچنان تلگرام است. او در آخرین اظهاراتش در خصوص فیلترینگ این پیام رسان، آن را موفقیتی دانسته که به موجب آن فعالیت 30 درصد از کاربران به پیام رسان های داخلی انتقال یافته است. به نقل از خبرگزاری ایرنا او در خصوص دو برنامه هاتگرام و طلاگرام اینگونه اظهار نظر کرده است:
هاتگرام و طلاگرام پیامرسان نیستند. آنها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که به طور غیرقانونی و برخلاف دستور قضایی، با امکانات وزارت ارتباطات، دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده تلگرام فراهم میکنند. تعداد 30 میلیون و 100 هزار نفر، طبق آماری که مرکز ملی فضای مجازی در تاریخ نوزدهم تیر ماه 1397 اعلام کرده است، از طریق فیلترشکنهای هاتگرام و تلگرام طلایی، فیلتر تلگرام را دور میزنند.
خرم آبادی همچنین در خصوص رفع فیلتر شبکه اجتماعی توئیتر که وزیر ارتباطات از همان ابتدا وعده آن را میداد با اظهار نظر تندی اعلام کرده است: موضوع رفع فیلتر شبکه آمریکایی توییتر قابل طرح در جلسه کارگروه تعیین مصادیق نیست. در پاسخ به درخواست رفع فیلتر توئیتر توسط وزریر طی نامه ای در 2 اردیبهشت اعلام شده است که رفع فیلتر این شبکه در کارگروه تعیین مصادیق، مغایر موازین قانونی است. لذا این درخواست در همان تاریخ بایگانی شده است.
زمزمه های فیلترینگ اینستاگرام در حالی به گوش میرسد که پس از مسدودسازی تلگرام در ماه اردیبهشت، نارضاینی گسترده ای در میان کاربران بوجود آمد. فلیترینگ شبکه های اجتماعی محبوب موجب نارضایتی های عمومی به دلیل سلب آزادی مدنی و تخریب فضای کسب و کارهای مجازی می شود. با آماری که وزیر ارتباطات ارائه داده است، تنها یک میلیون نفر تلگرام را پاک کردهاند. این نشان میدهد که فیلترینگ تلگرام موفقیتآمیز نبوده است و کاربران از طرق مختلفی خود را به این شبکه ارتباطی وصل میکنند، با این وجود یک بار دیگر موضوع فیلترینگ اینستاگرام از سوی مسئولین قوه قضائیه مطرح شده است.
من در فیلتر تلگرام یکسال بعدش را می بینم با افزایش کیفیت پیام رسان داخلی کمک به اقتصاد کشور و دیتا ماینیگ کشور خواهد کرد اگر بشه این فناوری تقویت بشه باعث میشه ما هم یک فضای مجازی داشته باشیم و با ارتقای تکنولوژی کم کم حرفی در این زمینه داشته باشیم و باعث پیشرفت کشور بشیم تا کی می خواید از پایین به بالا نگاه کنید؟ لطفا از این حرف های بیهوده هم نزنید که اینها ارتباط ما را با دنیا قطع کرده اند که کاملا حرف چرت و بیهوده است کمی تفکر!!! هرکی هر چی می خواد بگه کاری کاملا درستی انجام دادند کمی تفکر!!!!
ژاپن با حمایت از تولید خودش شد ژاپن
چین با حمایت از تولید خودش شد چین
آمریکا با حمایت از تولید خودش شد آمریکا
چهل ساله همینطوری همه چی رو فیلتر کردن . اول فنگشو میندازن بعد تکذیت میکنن بعد تایید میکنن بعد دوباره تکذیت میکنن تا برای مردم آماده بشن بعد یهو فیلتر میشه به هزار بهانه مسخره