پس از ماهها خبر و شایعه و حتی لو رفتن مشخصات کامل، کوالکام سرانجام ساعاتی قبل از چیپست نسل بعدی برای گوشیهای پرچمدار اندرویدی، یعنی اسنپدراگون 8 Gen 1 رونمایی کرد. این چیپست پیشرفتهای خوبی با خود به ارمغان میآورد و از آنجاییکه طراحی جدیدی داشته و به ساختار جدید ARMv9 سوئیچ کرده، شیوه نامگذاری آن نیز تغییر کرده است.
- اطلاعات چیپست Snapdragon 8 Gen 1 افشا شد – در کنار Snapdragon G3x
- تغییر نام گذاری چیپست های پرچمدار اسنپدراگون – دورهای جدید برای کوالکام
هنوز مشخص نیست که چقدر باید صبر کنیم تا بتوانیم عملکرد واقعی این تراشه را ارزیابی کنیم، اما اولین گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 1 پیش از پایان سال 2021 که یک ماه از آن مانده، رونمایی خواهند شد. اما پیش از آن بهتر است برویم به سراغ تراشه جدید کوالکام و گل سرسبد فعلی این شرکت.
مشخصات چیپست اسنپدراگون 8 Gen 1 کوالکام
Snapdragon 8 Gen1 سبک جدید نامگذاری کوالکام را با خود به همراه دارد که 8 به کلاس این تراشه یعنی پرچمدار بودن اشاره دارد و 1 به نسل اول بودن آن. این اولین تراشه 4 نانومتری کوالکام است و اولین تراشهای است که از نسل جدید این معماری پردازنده استفاده میکند.
پردازنده این تراشه مانند قبل دارای 3 کلاستر است، اما حالا این هستههای بر پایه معماری ARMv9 طراحی شدهاند. این یعنی هسته اصلی آن Cortex-X2 با فرکانس 3.0 گیگاهرتز است. سه هسته قدرتمند دیگر این تراشه Cortex-A710 با کلاک اسپید 2.5 گیگاهرتز هستند و در نهایت 4 هسته کم مصرف A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز این مجموعه را کامل میکنند.
به طور کلی پرازنده این تراشه در مقایسه با اسنپدراگون 888 در حدود 20 درصد سریعتر شده و میزان مصرف باتری آن نیز تا 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
در بخش پردازنده گرافیکی، Adreno به لطف معماری جدید وعده 30 درصد افزایش عملکرد و 25 درصد مصرف انرژی را داده است. کوالکام همچنین سه ویژگی Elite Gaming را نیز توسعه داده که یکی از آنها به توسعه دهندگان اجازه میدهد تعادلی بین عملکرد بازی و مصرف انرژی آن ایجاد کنند.
ویژگی Adreno Frame Motion Engine نیز به پردازنده گرافیکی امکان آن را میدهد تا بازیها را با فریم ریت دو برابر با همان میزان مصرف انرژی اجرا کنند. از طرف این قابلیت میتوان بدون تغییر FPS میزان مصرف انرژی را به نصف برساند.
یکی دیگر از ویژگیهای جدید اسنپدراگون 8 Gen 1 به نورپردازی بازیها مربوط میشود. نرخ سایهزنی متغیر در سطحی جدید و حرفهای (Variable Rate Shading Pro) نیز برای بازیها ارائه خواهد شد. کوالکام برای آنکه اطمینان حاصل کند بازی در گوشیهای هوشمند بهترین استفاده را از این قابلیتها خواهند داشت با تعدادی از بزرگترین توسعه دهندگان بازی همکاری کرده است.
اسنپدراگون 8 نسل 1 دارای یک مودم یکپارچه X65 5G است که همزا باند sub-6 و هم mmWave پشتیبانی کرده و میتواند تا حداکثر سرعت دانلود 10 گیگابیت بر ثانیه را ارائه کند. تراشه جدید کوالکام از Wi-Fi 6 و 6E در کنار بلوتوث بهبود یافته پشتیبانی میکند. این چیپست میتواند از طریق Bluetooth LE صدا را با بهترین سطح کیفی استریم کند. همچنین امکان پشتیبانی از Bluetooth LE Audio نیز برای آن در نظر گرفته شده که پیشرفت بزرگی نسبت به فناوری موجود است. قابلیت Broadcast Audio این امکان را میدهد که از یک منبع جریان صوتی در تعداد نامحدودی گیرنده پخش شود. ضبط استریو نیز همراه با کانالهای صوتی در این تراشه پشتیبانی خواهد شد.
کوالکام همچنین از نظر امنیتی نیز با Trust Management Engine تراشه اسنپدراگون 8 Gen 1 را ایمن کرده است. موتور بهبود امنیت یا همان TME حتی زمانیکه لایههای امنینی بالایی آن به خطر بیفتند کماکان ایمن باقی خواهد ماند.
در نهایت لازم به ذکر است که در رابطه با سختافزار دوربین با تراشه جدید کوالکام گفتنیهای زیادی وجود دارد که در مقاله جداگانه به آن خواهیم پرداخت.
اولین پرچمدار مجهز به Snapdragon 8 Gen 1 تا قبل از پایان سال عرضه خواهد شد. بنابراین انتظار میرود که در روزهای آینده این گوشی رونمایی شود.
دیدگاهتان را بنویسید