کوالکام این روزها مشغول برگزاری رویداد Snapdragon Tech Summit می باشد و در جریان برگزاری این رویداد جدیدترین محصولات خود را معرفی میکند. از نسل جدید چیپستهای این تراشه ساز برای گوشیهای هوشمند گرفته تا چیپستهای جدید برای کامپیوترهای شخصی و اکنون نوبت به معرفی چیپست Snapdragon G3x Gen 1 رسیده که به طور ویژه برای کنسولهای دستی مانند نینتندو سوئیچ طراحی شده است. جزئیات سخت افزاری این تراشه فعلا پراکنده است اما باید گفت که قابلیتهای زیادی را از اسنپدراگونهای گوشیهای هوشمند به ارث برده است و همچنین شباهتهایی با چیپست Snapdragon XR2 که در هدست واقعیت مجازی Oculus Quest 2 استفاده نیز دارد.
معرفی چیپست Snapdragon G3x Gen 1 کوالکام
کوالکام قصد دارد پلتفرمی را ایجاد کند و آن در اختیار توسعه دهندگان بگذارد تا از طریق آن بتوانند برای OEMهای تراز اول محتوا تولید کنند و سپس سازندگان را به ساخت کنسولهای دستی برای گیمرها دعوت کند. برای رسیدن به این هدف، کوالکام با ریزر وارد همکاری خواهد شد که در زمینه ساخت تجهیزات بازی تجربه بالایی دارد و با همکاری کوالکام، کیت توسعه دهنده کنسول دستی مجهز به چیپست Snapdragon G3x Gen 1 را خواهد ساخت. برنامهای برای فروش کیت توسعه دهنده به عنوان یک دستگاه مصرفی وجود ندارد و در مقابل صرفا یک پلتفرم توسعه دهنده و پیش نمایشی برای دستگاهی خواهد بود که میتواند با همراهی تراشه G3x تولید شود.
این کیت توسعه دهنده به نمایشگری 120 هرتزی با پنل OLED و فناوری HDR مجهز خواهد بود که توسط تراشه گرافیکی اختصاصی Adreno همراهی خواهد شد. هدف گرافیکی این چیپست، Full HD 1080p در نرخ 120 فریم بر ثانیه میباشد و همچنین برای حفظ عملکرد چیپست در اوج بارگذاری، از سیستم کولینگ اکتیو استفاده میشود. یک باتری با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت نیز جهت تامین انرژی کیت در نظر گرفته شده است. هر چند دست سازندگان برای استفاده از باتری با ظرفیتهای مختلف و مجهز به فناوریهای شارژ سریع باز است. در طراحی این دستگاه، فاکتور آرگونومی لحاظ شده و میتواند بدون ایجاد خستگی مفرط، در مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار بگیرد.
پشتیبانی از استریم با قابلیت های Wi-Fi 6E و 5G mmWave
در بخش سیستم عامل، کوالکام فعلا اندروید را برای پلتفرم G3x خود مد نظر قرار داده است اما مانعی برای استفاده از سایر پلتفرمها مانند SteamOS و غیره در آینده وجود نخواهد داشت، در حالی که اکثر گیمرها امروز بر روی اندروید فعالیت میکنند. از آنجایی که اکثریت این گیمرها از صفحه لمسی به عنوان کنترلر بازی استفاده میکنند، کوالکام با یک شرکت متخصص آدرس دهی کنترل ها روی نمایشگرها برای جوی استیکهای سخت افزاری، دکمهها و ماشهها وارد همکاری شده است. پلتفرم G3x ذاتا از کنترلرها پشتیبانی خواهد کرد و همچنین به ویژگیهای پیشرفتهای مانند بازخوردهای فراگیر مجهز خواهد بود. همچنین اگر چه اکثر گیمرها تمایل دارند روی خود دستگاه مشغول گیمینگ شوند، اما G3x به طور ذاتی از قابلیت استریمینگ نیز پشتیبانی خواهد کرد.
استریم از طریق PC، کنسول دستی یا حتی از طریق پلتفرمهای ابری مانند Xbox Game Pass انجام شود، در هر صورت G3x Gen 1 اتصال را از طریق قابلیتهایی مانند Wi-Fi 6E به منظور ارائه اتصالی سریع و پایدار با زمان تاخیر کم در منازل و همچنین برای گیمینگ پرتابل، از مودم 5G mmWave بهره می برد. در جلوی کیت، یک وبکم با کیفیت 1080p قرار گرفته که استریمرها از طریق آن میتوانند بدون نیاز به سخت افزارهای اضافه، با بینندگان ارتباط برقرار کنند.
جدا از کنسولهای دستی، کوالکام این چیپست را برای ریز کنسولها، ست-تاپ باکس ها و همچنین تلویزیونهای هوشمند نیز مد نظر قرار داده است. کیت توسعه دهنده از DisplayPort از طریق رابط USB-C پشتیبانی میکند پس میتواند خروجی را بر روی یک نمایشگر 4K به نمایش بگذارد. این پورت USB میتواند به منظور تامین انرژی مورد نیاز دستگاههای واقعیت افزوده/مجازی نیز استفاده شود. گیمینگ موبایل بیش از نیمی از درآمد صنعت گیم را به خود اختصاص داده و برآورد میشود که امسال بازیهای موبایل 90 میلیارد دلار از درآمد صنعت گیم را به خود اختصاص داده باشند. کنسولهای دستی طی سالهای اخیر، جز نینتندو سوئیچ که موفقیت بزرگی را رقم زد، دستاورد مهمی نداشته اند و همین عاملی برای ادامه این مسیر از سوی سازندگان بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید