رشتههای مرتبط با فناوری و همچنین کامپیوتر، این روزها سروصدای بسیاری کردند و به یکی از پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی حال حاضر دنیا و البته ایران، تبدیل شدند. شبکه و انفورماتیک یکی از مهمترین این رشتهها است که نقش اساسی در روند اجرای تمام فعالیتهای مربوط به حوزه تکنولوژی دارد. متخصصان شبکه، شبکههای محلی (LAN)، شبکههای گسترده (WAN) و سایر سیستمهای شبکه را راه اندازی، پشتیبانی و نگهداری میکنند. این متخصصان همچنین روترها، سوئیچها، فایروالها و برنامههای نرم افزاری مرتبط با شبکه را نصب میکنند.
معمولا متخصصان شبکه برای شرکتهای مختلف از جمله شرکتهای فناوری اطلاعات، شرکتهای آموزشی و سازمانهای مراقبتهای بهداشتی کار میکنند. متخصصان شبکه معمولا میتوانند از خانه و به صورت فریلنسری کار کنند، اما وظایف و نوع کار آنها به گونهای است که باید برای رفع مشکلات در محل شرکتها حضور داشته باشند. این متخصصان مجبورند ساعتهای طولانی یا حتی شبها و آخر هفتهها را کار کنند تا وظایف خود را به پایان برسانند، که این امر نشان میدهد که چرا حضور آنها در شرکت ضروری است.
با مشاهده لیست فرصت های شغلی برای استخدام کارشناس شبکه در سایت ایران تلنت و با توجه به آمارها، انتظار میرود فرصتهای شغلی برای متخصصان شبکه بین سالهای 2018 تا 2028 در حدود 10 درصد افزایش یابد، که این درصد کاملا نشان میدهد که میزان تقاضا برای این رشته و متخصصان آن بسیار بالا است. در ادامه مقاله به طور خاص به بازار کار متخصص شبکه و انفورماتیک اشاره خواهیم کرد.
کار متخصص شبکه چیست؟
بخش انفورماتیک و شبکه در هر شرکتی از تعدادی متخصص تشکیل شده است که همه در کار خود خبره هستند و به علم روز دنیا در این زمینه اشراف دارند. متخصصان شبکه توسط شرکتهایی استخدام میشوند که به تخصص سطح بالایی نیاز دارند که کارکنان داخلی آنها قادر به ارائه آن نیستند یا فاقد صلاحیت در آن مورد هستند. کارشناسان شبکه معمولاً در ازای خدمات خود هزینههای بالایی دریافت میکنند و در زمان استخدام، با قراردادهای بلندمدت یا کوتاهمدت و البته بر حسب نیاز کارفرما استخدام میشوند تا بتوانند از شبکه نگهداری و مراقبت کنند.
کارشناسان شبکه ممکن است نحوه دریافت حقوق به صورت ثابت داشته باشند و یا اینکه بر اساس کاری که انجام میدهند و زمانی که میگذارند، حقوق دریافت کنند. متخصص شبکه میتواند سرپرست تیمی از افراد خبره در این حوزه باشد، یا ممکن است به صورت انفرادی تمام کارهای مربوط به انفورماتیک را انجام دهد و مستقل عمل کند.
میزان درآمد و حقوق مهندس شبکه و انفورماتیک
متخصصان شبکه در میان افرادی قرار میگیرند که دارای مهارت و ویژگیهای خاصی هستند که هر فردی آنها را ندارد و به همین دلیل میتوان انتظار داشت که حقوق آنها از بسیاری از رشتههای دیگر بالاتر باشد.
طبق گزارش بازار کار وبسایت ایران سلری، حقوق متخصص شبکه و انفورماتیک به طور میانگین معمولاً ۷.۳۰۰.۰۰۰ تومان است. میزان حقوق مهندس شبکه در ایران از ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۱۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است.
این میزان حقوق برای هر متخصص شبکه شامل مواردی مانند حق مسکن، هزینه رفت و آمد و سایر موارد میشود و افراد در این حوزه، بسته به تجربه، مهارت، موقعیت جغرافیایی شرکت و جنسیت میتوانند حقوق بالاتر و پایینتری داشته باشند.
بررسی بازار کار کارشناس شبکه
همانطور که اشاره کردیم میزان تقاضا برای رشتههای خاص در حوزه فناوری مانند شبکه و انفورماتیک بسیار بالا است و این میزان در سالهای آینده نیز افزایش خواهد یافت و به ده درصد میرسد.
متخصصین شبکه امکان کار در شرکتهای خصوصی و همچنین دولتی را دارند و در صورت استخدام و کار در این شرکتها، امکان پیشرفت و ارتقای شغلی را نیز دارند. در سالهای اخیر در تمام شرکتها، مهارت کامپیوتر و نرم افزار بسیار ضروری شده است و به همین خاطر شاهد هستیم که بازار کار برای رشتههایی مانند شبکه بسیار رونق پیدا کرده است. تقریبا میتوان با اطمینان اعلام کرد که، امروزه هیچ سازمان و یا شرکتی را نمیتوان پیدا کرد که از سیستمهای کامپیوتری استفاده نکند و به این سیستمها متکی نباشد. بسیاری از این سیستمهای درون سازمانی دچار مشکلاتی میشوند که تنها متخصصان شبکه هستند که باید برای رفع آنها حضور داشته باشند.
از این رو، اگر به دانش نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر علاقه بسیار دارید و میدانید که در این حوزه میتوانید موفق شوید، همین امروز برای آن وارد شدن به این حوزه تصمیم گیری کنید. اما اگر در این حوزه فعالیت میکنید و دوست دارید تا در شغل خود پیشرفت کنید، توصیه میکنیم که مدام خود را در مورد علم شبکه به روز نگه دارید و یادگیری و مطالعه را به هیچ عنوان کنار نگذارید.
حقوق ۱۳.۵ تومن اونم احتمالا تو تهران
خدایی خسته نباشید. شهر کوچیک ما لوله کش و نقاش و …. ماهی ۳۰ ۴۰ تومن درآمد دارند. کارشون هم کلی ایراد دارهها
آخ آخ یادش بخیر. 10 سال پیش ب هوای پول پارو کردن رفتیم شبکه. متاسفانه زهرمار هم بهمون نرسید از این فیلد کاری.
اسم قلمبه ای هم داره. مهندس شبکه. اما خب شانس بیاری بعد یکی دو سال هلپ دسکی، میری شرکت برای کارمنداش یوزر پسورد ست میکنی، دسترسی ب یو اس بی شون رو قطع میکنی و نرم افزار نصب میکنی براشون.