فرض کنید روزی خودروی شما خراب شده. به تعمیرگاه مراجعه میکنید و هزینه تعمیر آن معادل نصف قیمت خودرو تعیین میشود. شما چه کار میکنید؟ خودرو را در هر صورت تعمیر میکنید یا ترجیح میدهید آن را به صورت اوراقی بفروشید و با همان هزینه یک خودروی جدید بخرید؟ اما یک نفر در فنلاند زمانی که با چنین موقعیتی برای تسلای خود مواجه شد، تصمیم گرفت تا از آخرین ذرهی این خودرو لذت ببرد. او تسلا خود را با دینامیت منفجر کرد تا از تماشای انفجار آن لذت ببرد!
آتش بازی 22 هزار دلاری توماس
صاحب این تسلای بخت برگشته توماس کاتاینن بود. او تسلا S مدل 2013 خود را در اختیار یک گروه متخصص در امر انفجار به نام Pommijätkät که در یوتیوب هم فعال هستند قرار داد تا آن را منفجر کنند. درواقع توماس بعد از اینکه فیش هزینه تعویض باتریهای خودروی خود را با مبلغ 22،600 دلار دریافت کرد تصیمیم به انجام این کار گرفت. توماس در این رابطه گفته:
“وقتی که این تسلا را خریدم تا 1500 کیلومتر اول همه چیز خوب بود، اما بعد انواع کدهای خطا ظاهر شد.”
او بعد از مراجعه به تعمیرگاه متوجه شد که تنها راه حل این مشکلات تعویض کل پک باتری خودرو است که با توجه به پایان گارانتی این خودرو چیزی حدود 22،600 دلار برای او هزینه داشت.
منفجر کردن تسلا از تعمیر آن به صرفهتر است
مطمئنا مواجه شدن با چنین فیش قیمتی هرکسی را شوکه میکند. مخصوصا اگر به این موضوع توجه کنید که قیمت یک تسلا مدل S ساخت 2013 از 57،400 دلار شروع شده و به حداکثر 59،900 رسیده است. حتی همین الان میتوان یک مدل دست دوم تمیز آن را تنها با 30،000 دلار خریداری کرد. پس بنابراین توماس تصمیم گرفت که آن را از تعمیرگاه خارج کند و در عوض در اختیار گروه Pommijätkät قرار دهد تا آن را منفجر کنند!
گارانتی خودروهای تسلا به چه شکلی است؟
باید در نظر داشت که در ابتدا تمام خودروهای تسلا با گارانتی هشت ساله یا حداکثر 150،000 مایل برای باتری فروخته شدهاند. اما حالا بعد از گذشت چند سالی از عرضهی اولین مدلهای تسلا به بازار، کم کم شاهد پایان گارانتی این خودروها هستیم که منجر به تحمیل شدن هزینههای بسیار سنگینی به مالکان آن میشود. البته چندی پیش یکی از مالکان تسلا که بعد از انقضای باتری خودروی خود نیاز به تعویض باتری داشت، با هزینه 22،500 دلاری از سوی شرکت تسلا مواجه شد. اما ظاهرا او توانسته از طریق یک تعمیرکار غیر رسمی خودروی خود را تنها با 5،000 دلار تعمیر کند. توماس نیز با همین هزینهها مواجه شده ولی دیگر به دنبال راه حل ارزانتری نگشته است.
هرگز با تسلا اینقدر لذت نبرده ام!
در نهایت گروه Pommijätkät این تسلای بیچاره را با استفاده از 30 کیلوگرم دینامیت، در محوطهی یک معدن قدیمی منفجر کردند. آنها حتی یک آدمک با صورت ایلان ماسک هم به عنوان سرنشین در درون خودرو قرار دادند تا شاید نظر او را به وضعیت خودرویهای 7-8 سال کار کردهی خود جلب کنند. توماس نیز از نزدیک شاهد انفجار تسلا و تکه تکه شدن آن در محوطهی معدن بود. در پایان تنها چیزی که از این تسلا باقی ماند مقداری ضایعات فلزی و پلاستیکی بود. حتی خود توماس هم در انتها گفت هیچ وقت تا به این حد از تسلای خود لذت نبرده است. در اینجا میتوانید ویدیوی انفجار این خودرو را مشاهده کیند:
خودروهای برقی راه حلی برای طبیعت یا بهانهای برای مصرف گرایی
اما جدای از انگیزه آقای توماس کاتاینن از این کار، باید به این نکته هم توجه کرد که خودروهای بنزینی به راحتی میتوانند تا بیش از 10 سال بدون مشکل خاصی عمر کنند و حتی اگر نیاز به تعمیر و سرویس مداوم داشته باشند بازهم قرار نیست شما به اندازه نیمی از قیمت پایهی آن را هزینه کنید. در واقع الان که چند سالی از عرضه این خودروهای برقی گذشته است، به نوعی میتوان حس کرد که با یک کالای مصرفی با طول عمر پایین مواجه هستیم. حتی با وجود اینکه ایلان ماسک همیشه بر روی افزایش راندمان و طول عمر مفید باتری خودروهای تسلا تاکید دارد.
به این ترتیب در حالی که حتی با مشکل کمبود مواد اولیه جهت ساخت خودروی برقی رو به رو هستیم، آیا بازهم تولید و استفاده از این خودروهای برقی با این طول عمر پایین میتواند برای طبیعت مفید باشد، یا اینکه خودروهای برقی قرار است که خود در آینده نه چندان دوری تبدیل به یک معضل برای محیط زیست و منابع زمین شوند؟ نظر شما در این رابطه چیست، لطفا نظر خود را با در میان بگذارید.
مطالب مرتبط:
تکنولوژی باتری ها خیلی زود بود برای گرفتن چنین تصمیمی
باید از همون اول روی خودروی هیبریدی بیشتر کار می کردن تا بهینه ترین شکلشُ بسازن
همین الان هم ماشینی که مثلا صدی 7 لیتر میسوزونه اگر هیبریدی بشه به صدی 2.5 لیتر میرسه که خیلی صرف اقتصادی بالایی داره برای مصرف کننده اما بصرفه بودنش فقط واسه مصرف کنندست نه سازنده
از این مقدار کمتر هم می تونه بشه مثلا ماشینی مثله پراید که 7 لیتر مصرف می کنه و وزنی کمی داره می تونه به 1.5 لیتر برسه اگر از انژکتورها و شمع های جدید استفاده بشه و همچنین میزان سوخت خیلی بیشتر از اکسیژن اسپری نشه یعنی میزان اسپری سوخت با میزان اکسیژن بخوبی تنظیم بشه هم عمر موتور بیشتر میشه هم مصرف بنزین به حدأقل می رسه و واسه ذخیره انرژی بجای باتری لیتیوم یونی از باتری های کمی گرونتر با دوام تر و کوچیکتر و سبکتر استفاده بشه مثله باتری جامد که ساختشون گرونتره ولی اگه اینجوری استفاده بشه بصرفه هست و در حد اینکه برای مسافت 20 یا 10 کیلومتر کافی باشه اینجوری مثلا مصرف شهری میشه صدی 1.5 لیتر و جاده ای 2.5 لیتر
دیدید که همیشه مصرف سوخت شهری بیشتر از جاده ای هست مثلا اگر جاده ای 6 باشه شهریُ میزنن 9 و تو ماشین های هیبریدی برعکس هست همه ی این هدر رفت سوخت هست
و بعد ده سال ماشین اگر جاییش خراب بشه و نیاز به تعمیر داشته باشه ارزون در میاد
البته سلطان بی چونُ چرا جاده های ایران و پرفروش ترین ماشین جهان یعنی پرایدُ همینطوری مثال زدم
چنین اتفاقایی توی ایران محاله چون اینجا بجای اینکارا یک برنامه تلوزیونی میسازن میگن آی مردم بنزینُ درست مصرف کنید از گردشهای بیهوده بپرهیزید فقط برای کارهای ضروری از ماشین شخصی استفاده کنید برای داشتن هوایی پاک از اوتوبوس استفاده کنید در مورد آبُ برقُ گاز هم همینه مردم آبُ درست مصرف کنید آب مایه حیات است تا الان هم کلی انیمیشن و برنامه واسه صرفه جویی در مصرف آب ساختن
همیشه مردم در آخر مقصر هم خوده مردم
من از اولش هم هیچ خوشبینی نسبت به خودروهای برقی نداشتم و ندارم
و این عجله ای که راه افتاده یک هایپ بزرگ برای خالی کردن بیشتر جیب ملت هست و در اینده معضل بسیار بزرگتری نسبت به خودروهای بنزینی خواهند شد.
اگر قوانین مربوط به الایندگی اتومبیل های بنزینی سختگیرانه تر میشد و راه حل های جذب دی اکسید کربن یا کربن خنثی (مثل کاری که پورشه میکنه) اجباری میشد هیچ نیازی به خودرو الکتریکی نبود با اینهمه مواد سمی ای که در حین استخراج و بعد از از رده خارج شدن خودروهای الکتریکی در طبیعت ازاد میشن
یک نکته ای هم بهتره بگم که کلا چیزی که از امریکا در رده محصولات مصرف کننده میاد بیرون معمولا در راستای سود اوری حداکثری هست
نمیگم باقی دنیا نمیکنن، نه
بلکه میگم امریکا استاد این مصرف گرایی هست
تصمیم هوشمندانه ای بوده. تا الان ویدیو اصلی نزدیک 4 میلیون بازدید داشته. اگه بتونه تو یکسال به بالای 10 میلیون برسه احتمالا درآمدی که از این طریق کسب میکنه بتونه ضرر این شخص رو پوشش بده.
من شخصا در حال حاضر پلاگین هایبرید رو ترجیح میدم. درسته وزن خودرو رو بالاتر میبره و مصرف سوخت عادیش بیشتر میشه اما برای مصارف شهری به نظرم میشه رو شارژ برقی حساب کرد و تو جاده هم روی بنزین.
تا وقتی ظرفیت باتری ها کمه و عمرشون کوتاهه و حتی وزنشون زیاده خودروی برقی توجیه اقتصادی نداره
مخصوصا حساس بودن باتری ها به گرما و سرما که خودش معضل بزرگیه
یه مورد دیگه اینکه برای تولید برق نفت سوزونده میشه :))