زمانی که در سال 2019 برای اولین سامسونگ با گوشی Galaxy S10 5G شروع به نمایش قدرت 5G کرد، کاملا مشخص بود که این فناوری کاملا نوپا است و هنوز نیاز به توسعه و عیب زدایی دارد. اما در هر حال یکی باید به عنوان اولین نفر در این راه قدم میگذاشت و آن هم کسی نبود به جز سامسونگ. شرکتی که ترسی از ورود به تکنولوژیهای جلوتر از زمان خود ندارد. و حالا باز هم این شرکت توانسته با همکاری کوالکام بار دیگر رکورد سرعت 5G را به نام خود ثبت کند.
پیشرفت بسیار سریع از 2019 تا به امروز
در طول سه سال گذشته فناوری 5G بسیار پیشرفت کرده و امروزه بسیار گستردهتر شده است و تقریبا میتوان در تمام رویدادها و جلسات شرکتهای فناوری از آن شنید. تمام این شرکتها در حال تبلیغات کردن آن و متقاعد مخاطبان برای پذیرفتن آینده صنعت ارتباطات هستند. حالا سامسونگ و کوالکام توانستهاند با یکدیگر یک رکورد جدیدی را در سرعت دانلود ثبت کنند. سرعتی که این دو توانستهاند به آن دست پیدا کنند، 8.08 گیگابیت بر ثانیه است.
افزایش تساعدی سرعت در هر سال
تنها کافیست به این موضوع توجه کنید رکورد قبلی (که آن هم متعلق به سامسونگ بود) به 5.23 گیگابیت بر ثانیه میرسید، که در مارس 2021 ثبت شده بود، آن وقت متوجه جهش قابل توجه در رکورد جدید نسبت به قبل خواهید شد. این رکورد با استفاده از مودم 5G اسنپدراگون X56 به دست آمده است، که البته شرکت کوالکام آن را به عنوان نمونه آزمایشی در اختیار شرکت سامسونگ قرار داده است. سامسونگ این تست را در آزمایشگاه پیلانو در تگزاس به صورت مجازی انجام داده است. تنها کافیست به تاریخچه این رکوردها سری بزنیم تا متوجه شویم بین هر کدام از رکوردها فاصله بسیاری زیادی است و این روند رو به رشد همچنان ادامه دارد. در سال 2018 بهترین نتیجه به دست آمده تنها 1.7 گیگابیت بر ثانیه بود، در سال 2019 این رقم به 2.65 گیگابیت بر ثانیه و در سال 2020 به 4.3 گیگابیت بر ثانیه رسید و حالا در ابتدای 2022، سرعت 8.08 گیگابیت بر ثانیه ثبت شده است.
سامسونگ و کوالکام برای رسیدن به این رکورد از فناوری اتصال دوگانه رادیویی جدید (NR-DC) استفاده کردن که در آن از ترکیب طیفهای mmWave و 5G باند میانی استفاده شده است. در نتیجه آنها به فرکانس 800 مگاهرتز و 100 مگاهرتز فرکانس باند میانی دست پیدا کردهاند.
با این حال، هنوز اکثریت مردم جهان به فناوری 5G دسترسی ندارند و از سوی دیگر عدهای در حال مقابله با گسترش آن هستند، و چند سالی تا پوشش کامل آن و تبدیل شدنش به یک استاندارد رایج مانند 4G امروزی زمان مانده است. اما نیمه پر لیوان پیشرفت و توسعهی این فناوری توسط شرکتهای مربوط مانند سامسونگ و کوالکام است که اجازه ندادهاند این فناوری دچار روزمرگی شود و هرروز آن را ارتقا میدهند و طبیعتا تا روزی که این فناوری تبدیل به یک نکته روزمره در زندگی مدرن شود، چیزی که ما با آن سرکار خواهیم داشت با آنچه که امروز میبینیم کاملا متفاوت خواهد بود.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید