پزشکان همیشه آرزو داشتند تا بوسیله ایمپلنت هایی که باعث تحریک و برانگیخته شدن سیستم نخاعی افراد معلول و ناتوان می شود، به آنها در راه رفتن کمک کنند اما متاسفانه با فناوری های موجود این کار تا به امروز ناممکن باقی مانده است. معمولا استفاده از این ابزار های مصنوعی و غیر طبیعی نهایتا منجر به آسیب دیدن و از بین رفتن بافت های عصبی می شوند و اثرات آنها فقط برای مدتی کوتاه می تواند تا درصد کمی به این بیماران کمک کند. اما مثل اینکه برای نخستین بار محققان سوئیسی این مشکل را حل کرده اند. این گروه یک ایمپلنت به نام e-Dura تولید نموده اند که از ترکیب الکترود های انعطاف پذیر (ساخته شده از مهره های بسیار کوچک از جنس پلاتین و سیلیکون) و رگه های الکترونیکی ترک دار از جنس طلا به همراه میکرو کانال های سیال تشکیل شده تا ضربات شیمیایی و الکتریکی را هنگام شبیه سازی حرکات ستون فقرات ارائه کند و از طرفی از اصطکاک هم جلوگیری کند.
این فناوری جدید در محیط آزمایشگاهی بر روی موش های قطع نخاء شده پیاده سازی شد و نتیجه این شد که بعد از دوماه از گذشت آزمایش ها ، موش ها همچنان قادر به حرکت هستند و مشکلات مربوط به ایمپلنت های قبلی هنوز در آنها مشاهده نشده است. به گفته این محققان، ایمپلنت های e-Dura مراحل آزمایشی خود را پشت سر گذاشته و برای استفاده در بدن انسان آماده می باشند. با این اوصاف دانشمندان اعتقاد دارند این تکنولوژی توانایی غلبه بر مشکلاتی فراتر از ضایعات نخاعی را هم دارد. گفته می شود به کمک این فناوری می توان بیماری هایی نظیر صرع و پارکینسون را درمان کرد. روی هم رفته این پیشرفت در عرصه پزشکی به خیلی از افراد اجازه می دهد تحرک خود را مجددا بدست آورند و اینکه تا حدودی بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند بدون اینکه نیاز باشد از یکسری ابزارهای دردسر ساز مثل سیستم استخوان بندی خارجی استفاده کنند.
خیلی خوبه اما بحر حال فکر نکنم درست مثل اولش بشه نمیتونه جایگزین چیزی که خدا به ما داده باشه.
البته پزشکان با سلول های بنیادین و… تا الان که تنها تونستند برای معلولان ضایع نخاعی کاری بکنند وگرنه کسایی مثه من که سی پی هستم تو زمینه پزشکی ول معطلیم ! 😉
البته بسیار ارزشمند هست که واسه کم توانهای نخاعی هم کاری صورت بگیره
واقعا خبر خوبی
ممنون بابت خبر
احتمالا امسال نوبل رو ازان خودشون کنن