اگر اخبار ارزهای دیجیتال را دنبال کرده باشید حتما نام کشور ال سالوادور را در آن خبرها شنیدهاید. این کشور بیت کوین را به عنوان واحد اصلی پول خود برگزیده است و اگر باز هم پیگیر خبرهای ارز دیجیتال باشید، اطلاع دارید که ارزش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال با کاهش قابل توجهی رو به رو شده است. پیرو همین موضوع، شاهد تذکر صندوق بین المللی پول به ال سالوادور هستیم چرا که با سقوطی که ارزش بیت کوین و سایر ارزهای دیجتال در بازار رمزارزها شاهدش هستند، آیندهی این کشور در خطر خواهد افتاد.
تذکر صندوق بین المللی پول به ال سالوادور
البته این تذکر صندوق بین المللی یک جنبهی دیگر هم دارد و آن این است که اگر ال سالوادور بخواهد وامی از صندوق بین المللی پول دریافت کند، نحوهی گرفتن این وام بسیار پیچیده خواهد شد چرا که معمولا این مبالغ با دلار و یورو جابجا میشوند و وقتی ال سالوادور با بیت کوین معامله میکند، خود تبدیل این پول به بیت کوین یک مرحلهی دیگر به این موضوع اضافه میکند. جالب است که چگونه یک کشور بسیار کوچک بخاطر این تصمیم بسیار جنجالی به کانون توجه جهان تبدیل شده و تقریبا همه منتظرند تا ببینند چه بلایی بر سر این کشور خواهد آمد.
در نامهی صندوق بین المللی پول اینچنین آمده است که انتخاب بیت کوین به عنوان واحد اصلی پول رایج مملکت ریسک بسیار زیادی دارد و همکاری نهادهای مختلف با این کشور را با خطر رو به رو خواهد کرد. ال سالوادور پس از تصویب قانون بیت کوین خود در ژوئن سال 2021، بیت کوین را در سپتامبر 2021 به عنوان پول رایح و ارز قانونی پذیرفت. این قانون باعث ایجاد مسیرهای جدیدی در این کشور شده، برای مثال تصور کنید که یک شخص بخواهد مالیات خود را با بیت کوین پرداخت کند و یا قیمت اجناس در این کشور با بیت کوین هم پرداخت شود. حال که کار از کار گذشته، صندوق بین المللی پول پیشنهاد کرده که نیازی به لغو کردن کل این قانون نیست و تنها محدود کردن آن برای این کشور کافیست.
نایب بوکله (رییس جمهور ال سالوادور) یکی از حامیان بزرگ بیت کوین است. او که قانون بیت کوین را در کنفرانسی در میامی آمریکا اعلام کرد، مکررا در مورد سرمایه گذاری در بیت کوین توییت میکند. آنطور که او اعلام کرده، خزانهی کشور ال سالوادور شامل 1500 بیت کوین است. اخیرا که ارزش بیت کوین کاهش پیدا کرده، کشور ال سالوادور اقدام به خرید 450 بیت کوین دیگر به ارزش 15 میلیون دلار کرده است تا قماری بزرگ در آیندهی این کشور انجام دهد.
به نظرم تیترو محترمانه نوشتید از ملکه بیت ها بکشید بیرون …. خخخخخ
بیت خوبه الان خوراک نوسان
مشکل اساسی رمز ارزها همین نوسان شدید و نداشتن پشتوانه است. اگر این مشکل نوسان رو هم حل کنند، و ارزش ثابتی پیدا کنه دیگه فرقی با پول معمولی (فیات) نداره. عملا موفقیت رمز ارزها در همین نوسانات شدیده که عین یک قمار بازی یکسری از قبل این داستان میبرن و یکسری می بازن.
بیچاره مردم اونجا هم گیر یه مشت احمق افتادن! عدم تفاوت با پول رو هم که قبول کنیم، گره زدن سرنوشت ۷ میلیون انسان و بنا گذاشتن کل اقتصاد یک مملکت بر پایه یک سیستم آلفا یا بتا که یک مشکل بزرگ نوسان هم داره اسمش چی میتونه باشه؟ جدا از اون چطور میشه تو این سیستم با پولشویی مقابله کرد؟!
یعنی تا الان ک فیات بوده، جلوی همه پولشو ها گرفته شده و مثلا تاجران مواد مخدر، ب سختی دارن گذران زندگی میکنن ب خاطر همین محدودیت ها؟ :))
نه، مگه میشه ۱۰۰٪ ولی فعلا بهترین سیستمه! فقط نگو ارزهای دیجیتال از سیستم بانکداری تو این مورد بهترن… البته من درک میکنم که ممکنه بخاطر تحریما باهاش راحت باشین، ولی داستان ما فرق داره، بعلاوه با همین تحریما بیست ساله داریم تو پی پل دریافت و پرداخت میکنیم، خیلی امن و راحت
ن فرق خاصی تو این موضوع بینشون نیست. ن کریپتو میتونه جلوشونو بگیره، ن سیستم بانکداری الان.
بهتره تفکیک کنیم کیا پولشویی میکنن؟ مواد مخدری ها، فراری های مالیات، تروریست ها. مورد سوم ک بزرگترین حامیان مالی ش خود دولت هان. فرار از مالیاتم ک از نظر من ثوابه، چون حفاظت از دارایی حساب میشه. مواد مخدر رو هم بهتره فکری برای تقاضاش کرد، چون تا وقتی تقاضا باشه، عرضه هم وجود داره.
نه اتفاقا من کاری با تحریم ها ندارم. با دولت و ذات کنترل گرش مساله دارم. دغدغه، دغدغه ی آزادیه. فکر میکنم با بیت کوین، آسیب کمتری از جانب دولت ها ب مردم میرسه.
همین فیاتی هم ک دست شماست پشتوانه نداره. ریال و هر واحد پولی غیر دلار، پشتوانه ای جز دلار نداره، حالا خود دلار چ پشتوانه ای داره؟ جواب “هیچ” هست.
ینی تا 50-60 سال پیش ک نیکسون زد زیر قرارداد برتون وودز، داشت. پشتوانه ی دلار، طلا بود. طلا ک برداشته شد، دلار شد پشتوانه ی همه. اونم ک سالی خدا میلیارد دلار داره بانک مرکزی ش چاپ میکنه. دیگه حالا کمی در مورد اقتصاد مطالعه داشته باشید، میدونید چاپ پول توی مکانیزم عرضه و تقاضا چ بلایی سر ارزش اون پول خواهد آورد.
پس مهم ترین فرقشون تا اینجا این شد ک فیات رو میشه چاپ کرد، بیتکوین رو نمیشه. مثل طلا. و اینکه وجود امکانی مثل هاوینگ برای بیت کوین، و کنترل عرضه و عدم توانایی دخالت توسط دولت یا هر نهادی، باعث کنترل تورم ش میشه.
نوسان هم طبیعت بازاری هست ک حجم نداشته باشه. با سنگین شدن حجم بازار، این نوسانات میشه مثل نوسانات همین فیات ها توی فارکس و یا طلا. درضمن همین الان توی فارکس با معامله جفت ارز ها هم یک سری میبرن، یک سری میبازن. این اسمش قمار نیست، بازار مالی هست.
چرا دلار پشتوانه نداره؟ پشتوانه دلار اقتصاد عظیم آمریکا هست. پشتوانه دوم دلار حجمش در مبادلات بین المللی و پشتوانه سومش نقش بلامنازع دلار در بازارهای مالی و سیستم بانکی دنیاست. این پشتوانه ای که دلار داره از طلا محکمتره. خود اون طلا ارزشش به دلار سنجیده میشه. بیت کوین و امثالشون به دلار ارزش گذاری میشه.
در صورتی دلار پشتوانش ضعیف میشه که موارد بالا دچار مشکلات بزرگی بشند. هیچکدام از سایر ارزهای قدرتمند چون یورو با اینکه عمر چند ده ساله داره و بزرگترین اقتصادهای اروپا پشتشه نتونسته به جایگاه دلار در مبادلات جهانی خلل چندانی وارد کنه.
بقیه ارزها هم که وابسته به دلار ارزششون تعیین میشه.
نوسان داریم تا نوسان. بیت کوین همین ۲ ۳ ماه پیش 68هزار دلار شد. تو چند روز گذشته به 32 هزار دلار سقوط کرد. ریال انقدر نوسان نداره که این رمزارزها دارند.
کدوم کنترل دولتی روش نیست؟شما زمانی میتونی این حرف رو بزنی که حداقل چند ده درصد مبادلات رو بتونی با رمزارز انجام بدی. الان چیو میشه با بیت کوین خرید؟ ماشین، خونه، گوشی، سخت افزار، لباس، غذا؟ بیت کوین هم داشته باشی مجبوری فیاتش کنی و خریدهات رو انجام بدی. اونجا دولت یقتو میگیره میگه اهان فلان تراکنش قابل توجه شده بیا مشخص کن از کجا چنین پولی اومده.
بعدش این رمزارز چه مشکلی از بشر داره حل میکنه که بشر گرفتاره؟ اینهمه داره انرژی هم مصرف میکنه تازه آخرش هم داره ارزشش به همون دلار سنجیده میشه و برای اینکه استفاده کنی باید نهایتا وارد سیستم بانکی کنی.
در ثانی شما کنترل دولتی رو میخوای بربندازی عوضش کنترل رو بدی به صاحبان عمده رمزارزها. این که مشکل رو بزرگتر میکنه. باز در سیستمهای دموکراتیک مردم میتونند دولتها رو جابجا کنند مردم چجوری میخوان این ابرسرمایه داران رمزارزی رو کنترل کنند؟
چون در سیستم فیات هم فساد وجود داره و چون کنترل دولتی وجود داره که باعث سلب یه سری آزادی ها میشه که اتفاقا عمده طرفداران اون آزادیها خلافکاران هستند، ما یه سیستم که داره بالاخره خوب کار میکنه رو بربندازیم و یه چیزی که نه ثبات داره نه قابل اعتماد هست که هیچ توزیع بسیار ناعادلانه ای هم داره رو جایگزینش کنیم! من که مخالفم
فرزاد جان مساله اینه ک سیستم خوب کار نمیکنه و بقیه فکر میکنن ک داره خوب کار میکنه.
این پول های چاپ شده نهایتا منجر ب تورم میشه. وقتی عرضه دلار چه توی آمریکا چ با صادرات اون ب کشورای دیگه زیاد بشه، باعث کم ارزش تر شدن دلار میشه. ب واسطه ی بزرگی اقتصاد و سیطره ش بر اقتصاد دنیا، مستقیم و غیر مستقیم باعث کم ارزش تر شدن دارایی های دلاری ملت ها شده و میشه. ب زبان ساده تر میشه دزدی دولت از جیب مردم. مثل همین چاپ وحشتناکی ک 2 سال اخیر داشتن، تورم و رکودش کی آوار بشه رو سر دنیا، خدا میدونه.
حالا شما ب این میگی سیستم درست؟ با کدوم صندوق رای میشه جلوی فدرال رزرو و بانک ها مرکزی رو گرفت؟ حرف شما اصلا برای این نهادها اهمیتی نداره. اما توی ساختار بیت کوین، این مورد رو نداریم. کسی نمیتونه زیاد و کم ش کنه و تورمش کنترل شده ست.
اگه دولت ها سنگ نندازن، بانک های خصوصی بزرگ وارد بشن، حجم بازار میشه مثل فارکس و نوسان ها میشه حدود 1 درصد.
در مورد مصرف انرژی: https://cointelegraph.com/news/banking-system-consumes-two-times-more-energy-than-bitcoin-research
در کل ایراداتی ک ب بیت میگیرید رو همه فیات ها دارن. در بدترین حالت، نقص ها یکسانه، فقط چاپ پول بدون پشتوانه از بین میره.
من اقتصاددان نیستم. یه معلوماتی دارم و یه سری تحلیل های عمومی میتونم بکنم.
دیروز اتفاقا بعد از مطلب شما در مورد دلار گفتم یه جستجویی بکنم ببینم ایا اونچه که من فکر میکنم یعنی پشتوانه دلار اقتصاد امریکا هست درسته. دیدم بله تو منابعی این ذکر شده.
نمیخوام دیگه وارد چرخه تکرار صحبتها بشم. اما اینو هم میخوام اضافه کنم. حتی در اون دنیای ارمانی رمزارزها و حذف کامل فیات، نهایتا این دولتها هستند که اداره امور رو به دست میگیرند. اقتصاد مهمترین رکن برای یه کشور و دولته و ابزار اقتصاد یعنی ارز رو دولتها اجازه نخواهند داد که اختیارش خارج از کنترل اونها باشه.
به نظر من رمزارزهای عمده حداقل در میان مدت مثل سهام فقط نقش کالای مبادله ای رو خواهد داشت نه ابزاری برای جایگزینی فیات. برای همین امریکا کار خاصی باهاش نداره و اتفاقا گذاشته مبادله بشه که عملا دلار داره رو ارزش اینها هم سیطره پیدا میکنه.
یک متخصص اقتصاد نیستم و چیز زیادی سر در نمیارم فقط بطور منطقی میگم که منظور از طلا فکر نکنم مبادله طلا در ازای کالا باشه اگر قدیما از سنگ هایی که الان بهشون میگیم گرانبها یا از طلا بعنوان پول برای چرخه ی اقتصادی یعنی همون مبادله کالا استفاده می شده بخاطر اینکه جمعیت اون موقع زیاد نبود
اینجور منطقی هست که بگیم معنا و مفهوم طلا مثله استخراج طلا از معدن یا هر منبع دیگه ای و قابل استفاده کردنش میمونه مثلا شرکتی که ماشین تولید می کنه داره طلا تولید می کنه و این میشه پشتوانه که اصطلاحا بهش میگن طلا و دلار پشتوانه عظیمی داره که توضیح داده شده
مثلا عربستان که نفت می فروشه به آمریکا و در ازاش پول دلار میگیره و با این پول از آمریکا یا کشورهای اروپای و غیره هر کالایی که نیاز دارن وارد می کنن که یکیش همین ماشین هست و ماشین هایی که برای مردم خیلی از کشورهایی که زندگی سطحی کمی بالاتر از معمولی دارن آرزو بحساب میاد اکثر مردم عربستان واسشون مثله اسباب بازی میمونه و یک کارگر معمولیشون می تونه با حقوق یک یا ذو سالش تهیه کنه علاوه بر این با همین پول نیروی های کار از هر کشوری که بخوان می خرن و استفاده می کنن برای ساختُ ساز و پیشرفت
پس اگر دلار بدون پشتوانه یا در اصل بی ارزش می بود هیچ کدوم از این کارهارو نمی تونستند انجام بدن
مثلا همین شرکت اپل که آمریکایی هست خودش به تنهای چند تریلیون دلار می ارزه شرکت اپل اینجا میشه پشتوانه یا همون طلا
اما یه واقعیتی هم هست که در سطح دولتی کشورها یا به عبارتی حاکمیت که کنترول کننده هر کشوری هست پول کاغذی یا از نوع سکه ای اما با فلزات ارزان و فراوان کاملا که البته براحتی میشه از روشون نمونه سازی کرد بی معنی و بی ارزش هست در این موارد فقط مبادله کالا به کالا هست که ارزش واقعی داره مثلا یک کشور نفت بفروشه و در ازاش طلا بگیره یا یک تکنولوژی بگیره هرچیزی که رنگ واقعیت داشته باشه نه یمشت عدد روی کاغذ
اون فارکسی یا ترید کردنی هم که میگی قمار که هست اما نه صد در صد چون نیاز به تجربه و تحلیل داره و بالا پایین شدن قیمت ها براساس بازار جهانی هست مثله همون تجارت میمونه مثلا یجا گندم ارزون هست می خری و جایی که گران هست می فروشی سود می کنی اما این فقط توی بازار مالی انجام میشه واسه همین سودُ ضررش زیاد رنگ واقعیت نداره یجورای مثله احتکار میمونه یعنی جمع کردن چیزی بلفرض کالای اساسی از بازار و بالا بردن قیمتش
نمونه واقعیشُ میشه مثلا به سلطان سکهُ اینجور چیزا اشاره کرد یا مثلا تو می دونی 2 ماه بعد اینجوری میشه و قیمت مثلا دلار میره بالا و تو دلار می خری و گرون شد می فروشی و با سود چیزهایی که ارزان موندن می خری یا صبر می کنی ارزان بشه یعنی دست می کنی تو جیب بقیه
اصلُ اساس سرمایه داری آزاد اقتصاد امروزی هم تقریبا همینه مثلا هزار تا کارگر توی شرکتت کار می کنن و مثلا ماهی 1500 دلار حقوق ثابت میگیرن ولی با اینحال از سود یکسال شرکت فقط 30 درصدش به کارگرا بعنوان حقوق پرداخت میشه همینجوری ثروت دنیا کم کم هروز بیشتر متمرکز میشه
یه جمله اضافه بی ربط میگم
هیچوقت یک سیستم درست نبوده از قدیم تا الان و سرمایه داری توی همشون بوده اما کمرنگ و پرنگ و این چرخه که ثروت بیش از حد مترکز میشه و باعث فسادُ ظلمُ ستم میشه و جنگ میشه انقلاب میشه یا هر جلف بازی دیگه ای و ثروت پخش میشه و دوباره به لطف سرمایه داری مترکز میشه و جنگ میشه و پخش میشه و تا الان که همین چرخه ادامه داشته هیچوقت قرار نیست متوقف بشه چون علاوه بر این عده ی زیادی هستند که این چیزارو جزوی از زیبایی زندگی میبینن هرج مرج سرگرمی می یبینن جنگ و کشتارُ هیجان و سرگرمی میبینن یا سیاست و دروغ گویی واسشون سرگرمی هست و هر مسخره بازی دیگه ای کلا خونشون با زندگی آروم و بی دردسر و راحت سازگار نیست
پشتوانه تعریف داره. اینطوری ک معاملات ابتدا کالا به کالا بوده. بعد سنگ و کالاهای قیمتی اومده جای اون رو گرفتن. بعد کاغذی اومده ک پشتش همون سنگ ها یا کالاهای قیمتی بودن. تا 60 سال پیش هم همین بود ساختار. اگه اشتباه نکنم ب ازای هر 35 دلار باید 1 اونس طلا توی خزانه داری آمریکا می بود. یعنی دلار میدادی، ب ازاش طلا میگرفتی. ک نیکسون دید جور در نمیاد دخل و خرج، زد زیرش، گفت اقتصاد برتر دنیا هستیم و همین پشتوانه ماست و کاری ب طلا نداریم.
از اون موقع پشتوانه ی همه چی دلار، شروع کردن ب چاپ دلار. دلاری ک با این تعاریف، هیچی پشتش نیست. صرفاً کاغذ میدن و از کشورای دیگه کالا و خدمات میخرن. قسمت قشنگ ماجرا اینه ک دوباره آمریکا، با انتشار اوراق قرضه همون دلارهایی ک داده ب بقیه رو میگیره، با ی سود مختصر، و وارد بازار سهام و کالا و ایناش.. میکنه. اینطوری هم عرضه دست خودشه، هم تقاضا و هر جوری دلش بخواد بالانس میکنه.
از طرفی چون ذخایر ارزی بیشتر کشورا ب دلار هست، کار خاصی در برابر این سلطه نمیتونن بکنن، اگه حرکتی در راستای برچیده شدن دلار بکنن، خودشون زمین میخورن.
اینطوریه ک صحبت از پشتوانه خنده داره خدایی.
درستش همینه. الان شرکتها میان کاغذ میدن بهت اسمش رو میزارند سهام. پشتوانه اون سهام تا حد زیادی وابسته به عملکرد شرکتها هست.
پشتوانه دلار همون اقتصاد آمریکا هست و بی منطق هم نیست.
هر قدر این سیستم ضعف داشته باشه بالاخره نظم و تعادلی توش هست. شما میخواین این نظم رو بهم بزنی و ارزهای دیجیتال رو جایگزینش کنی. اونا همین پشتوانه رو هم ندارند. همین نبود پشتوانه باعث این نوسان شدید میشه. ارزی که با دوتا توییت ایلان ماسک 50 درصد نوسان به خودش میبینه تا ابد همین نوسان رو خواهد داشت. مگر اینکه دولتها به رسمیت بشناسند و حجم عظیمی از مبادلات بیاد رو بیت کوین. همون اقتصاد اشخاص و شرکتهایی که عمده بیت کوین رو دارند میشند پشتوانش.
اونوقت تازه بیت کوین میشه جایگزین دلار. یعنی شما دلار رو برمیداری جاش بیت کوین میزاری. اکثریت دنیا هم بیت کوین ندارند و در این نظم جدید سرشون بیکلاه میمونه. نهایتش میشه همون قدرت سرمایه داران که کنترلش رو به دست میگیرند.
چیزی رو عوض نمیکنه این تغییر از فیات به رمزارز
ماست خورد – بیتکوین بخرید