با افزایش بیش از حد دمای قطعات و تراشههای الکترونیکی، یکی از راههای مرسوم برای خنک کردن و حفظ سلامت تراشهها، کاهش عمدی پرفورمنس آنها است. این روش که به Thermal throttling نیز شناخته میشود، ترفندی مرسوم است.
- محدودیت در عملکرد گوشی های گلکسی به بهانه کاهش عمر باتری
- تماشا کنید: مقایسه سرعت گوشی گلکسی S22 Ultra و آیفون 13 پرو مکس
با این حال پس از عرضهی گوشیهای هوشمند سری S22 سامسونگ، چندین کاربر در توییتر و یوتیوب گزارش دادند که سرویس بهینهسازی گیمینگ دستگاه (Game Optimizing Service) یا GOS عمداً و بدون فراهم کردن هیچ گزینهای برای خاموشی، عملکرد اپها را کاهش میدهد.
این موضوع توسط صاحبان موبایلهای گلکسی S22 سامسونگ در شبکههای اجتماعی نیز گزارش شده و برخی متوجه شدهاند که برنامهها کندتر از حد انتظار عمل میکنند. سرویس بهینهساز گیمینگ سامسونگ که در این دستگاهها تعبیه شده، فراتر از اپهای گیمینگ دسترسی دارد و در گزارشها بیش از شصت درصد اپهایی که دچار گلوگاه حرارتی میشوند، اپهای غیر گیمینگ هستند!
بنچمارک Geekbench تا زمانی نامعلوم برخی از گوشیهای پرچمدار سامسونگ را از لیست مقایسه خود حذف کرده است
تخمین زده میشود که تقریبا 10,000 اپ تحت تاثیر این مشکل قرار گرفتهاند و در میان آنها برخی برنامههای استریمینگ مشهور مانند نتفلیکس اندروید، اسپاتیفای و اپهای شبکههای اجتماعی مانند تیکتاک را شامل میشود. در کمال تعجب اپ home launcher سامسونگ نیز در بین این لیست قرار دارد اما بنچمارکهای سنگین گوشی مانند Geekbench و AnTuTu که ممکن است حرارت قطعات دستگاه را افزایش دهند در این لیست وجود ندارند!
ظاهرا این یک مشکل عمده است و سامسونگ وعدهی ارائه آپدیت را داده است. توسعهدهندگان بنچمارک Geekbench چهار نسل از آخرین گوشیهای پرچمدار سری S سامسونگ را به دلایل دستکاری بنچمارکها از لیست مقایسهی خود حذف کردند و تحقیقات بیشتر نشان میدهد که سرویس GOS کاهش دهندهی پرفورمنس، حداقل از زمان گلکسی S10 سامسونگ در این سری گوشیها فعال بوده است. لیست چهار نسل از گوشیهای پرچمدار سامسونگ و تمام مدلهای آنها در توییت زیر قابل مشاهده است.
گیک بنچ در توییت خود نوشت:
” ما از عملکرد سرویس بهینهساز گیمینگ سامسونگ آگاه شدهایم و از نحوهی کاهش پرفورمنس اپها و بازیها مطلع هستیم. سرویس GOS بر اساس شناسایی نام اپلیکیشنها، عملکرد آنها را کاهش میدهد و نه بر اساس رفتار و عملکردهای برنامههای در حال اجرا.”
گیک بنچ اضافه کرد که این کار را دستکاری بنچمارک میداند و در توییتی دیگر لیست مدلهایی که از این سرویس استفاده میکنند را منتشر کرد. Geekbench در ادامه توضیح داد که سیستمعامل دستگاهها و نرمافزارهای بهینه ساز، معمولا بر اساس عملکرد، نحوهی رفتار و استفاده از منابع سخت افزاری پرفورمنس را کاهش میدهند، در حالی که سرویس GOS سامسونگ فقط با شناسایی نام یک اپ این کار را انجام میدهد.
اکثر برنامههای بنچمارک برای این توسعه یافتهاند که به کاربر امکان مقایسه بین دستگاههای مختلف را از لحاظ عملکردی بدهند، اما هنگامی که یک سازنده مانند سامسونگ از قبل در این روند اختلال ایجاد میکند دیگر نمیتوان دقیق آن معیارهای بنچمارک را گزارش کرد.
با حذف این مدل گوشیهای گلکسی در بنچمارک Geekbench، سیاستهای داخلی این بنچمارک نیز فعلا بازگشت مجدد گوشیهای سامسونگ در چارت مقایسهی آنها را حتی با وجود پچ شدن ممنوع کرده است و فعلا انتظار نمیرود که این دستگاهها به زودی به لیست این سرویس بازگردند.
طبق اعلام وبسایت ورج، سامسونگ وعده داده است که یک بروزرسانی را برای برطرف کردن مشکل سرویس بهینهساز گیمینگ محصولات پرچمدار خود منتشر خواهد کرد. در این بروزرسانی سامسونگ ظاهرا قصد دارد تنظیمات بیشتری را برای نظارت، فعال و غیرفعال کردن عملکرد برنامهها در گوشیهای جدید خود پیادهسازی کند.
یکی از مسئولین سامسونگ نیز از بازخوردهای دریافتی مشتریان و کاربران این شرکت تشکر کرد و با تایید انتشار آپدیت اذعان کرد که کاربران پس از اعمال آپدیت کنترل بیشتری در نحوهی عملکرد سرویس GOS خواهند داشت.
دیدگاهتان را بنویسید