شرکت متا (شرکت مادر شرکتهایی نظیر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ) از دیدگاه کشور روسیه تبدیل به دشمن شماره یک حقوق بشر شده است! بله درست خواندید! قوه قضاییه روسیه در بیانیهای اعلام کرده است که متا همان داعش است.
- فیسبوک (متا) بدترین شرکت سال 2021 به انتخاب کاربران لقب گرفت
- خیز غول های تکنولوژی به سوی متاورس – سه شرکت، سه هدف متفاوت
چرا متا همان داعش است؟
دولت روسیه پس از حمله به اوکراین و قرار گرفتن در لیست تحریمهای بینالمللی، از انتشار خبرها و منابع خود در شبکههای اجتماعی مختلف از جمله زیرشاخههای شرکت متا محروم شد. پس از این اتفاق، دولت روسیه شرکت متا در لیست دشمنان حقوق بشر خود (در کنار گروههای اسلامگرای طالبان و داعش) قرار داد و دسترسی به آنها را در روسیه ممنوع کرد. هر چند که شرکت متا تلاش خود را برای تجدید نظر در این زمینه انجام داد اما قوه قضاییه روسیه تصمیم خود را تغییر نداد.
دولت روسیه پس از اینکه شبکههای اجتماعی غربی اجازهی انتشار محتوای خشونت و توهین آمیز علیه مقامات روسی را دادند، تهدیدات خود را علیه این شرکتها بیشتر کرد. نیک کلگ، رئیس امور جهانی متا، گفت که این شرکت به “حفاظت از حقوق مردم برای بیان به عنوان بیان دفاع از خود در رابطه با تهاجم نظامی” احترام میگذارد. جدای از پیوستن متا به لیست پوتین (که همیشه هم در حال گسترش است)، مشخص نیست که این نامگذاری چه پیامدهای جدیدی برای متا خواهد داشت. روسیه از اواخر فوریه شروع به مسدود کردن دسترسی به فیس بوک کرد و هفته گذشته اینستاگرام را نیز مسدود کرد. مهندسان روسی حتی شروع به توسعه شبیه سازی اینستاگرام خود کردهاند. به گزارش نیویورک تایمز، بر اساس نامگذاری جدیدی که روسها بر متا گذاشتهاند، روسهایی که سعی میکنند تبلیغات خود را در فیس بوک یا اینستاگرام قرار دهند یا سهام متا را معامله کنند، ممکن است به عنوان تامین مالی یک سازمان تروریستی تلقی شوند. در مورد شهروندان روسی که هنوز تلاش میکنند از این برنامهها استفاده کنند، حکم منجر به پیگرد قانونی افراد قرار داده خواهد شد.
باید به خاطر داشت که روسیه به تازگی قانون جدیدی را تصویب کرده است که ظاهراً «اخبار جعلی» را هدف قرار میدهد و در برخی موارد میتواند منجر به 15 سال زندان برای انتشار اطلاعات نادرست درباره ارتش شود. روسیه هنوز اشتهای زیادی در داخل کشور برای محتوای ممنوعه دارد. گزارش اخیر از Top 10 VPN نشان میدهد که تقاضا برای خریداری و استفاده از VPN در روسیه از زمان شروع تهاجم نزدیک به 2700٪ افزایش یافته است.
اما نکتهی جالبتر ماجرا آنجاست که حکم جدید قوه قضاییه روسیه به نوعی برای واتساپ (که متعلق به متا است) اعمال نخواهد شد، زیرا تاکنون موفق شده است از انواع ممنوعیتهای محتوایی که برای بقیه برنامههای خانواده متا اعمال میشود، دوری کند. رویترز خاطرنشان میکند که دادگاه روسیه تصمیم گرفته است که واتس اپ را که عمدتاً به عنوان یک سرویس پیام رسانی استفاده میشود، از لیست تحریمهای خود حذف کند و دلیل آن را “به دلیل عدم عملکرد آن برای انتشار عمومی اطلاعات غلط و نادرست” اعلام کرده است. طبق گزارشات، واتس اپ حدود 67 میلیون کاربر روسی دارد که همین موضوع ممکن است در تصمیم دادگاه نقش داشته باشد.
بر اساس دادههای eMarketer که توسط واشنگتن پست منتشر شده است، حدود نیمی از کاربران اینترنت روسی در اینستاگرام فعال بودند. سهم بسیار کمتری از روسها(فقط حدود 7.5 میلیون نفر) از فیس بوک استفاده می کنند. اگرچه فهرست گروههای افراطی روسیه شباهتهایی با فهرست تروریستها و سایر موارد نامطلوب کشورهای دیگر دارد، اما در سالهای اخیر به دلیل گسترش به گروههای مخالف داخلی مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس گزارش عفو بینالملل، سال گذشته یک دادگاه روسی این نام را برای سازمانی که توسط الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان روسیه تأسیس شده بود، اعمال کرد که در سال 2020 در حمله با مواد اعصاب مسموم شد و در حال حاضر در حال گذراندن سه سال و نیم حبس در زندان روسیه است.
رای اخیر دادگاه بر ابهامات در مورد شرکت های فناوری خارجی که هنوز در روسیه فعال هستند میافزاید. اکنون همه نگاهها به یوتیوب متعلق به آلفابت معطوف خواهد شد، که در آخر هفته هشداری از سوی سانسورکننده اینترنت کشور به اتهام «انتشار تهدید علیه شهروندان فدراسیون روسیه» دریافت کرد. سانسورکنندگان اقدامات یوتیوب را “ماهیت تروریستی” توصیف کردند.
میبینم که عرازشه خرکیف شدن و دارن این خبرو تراکت چاپ میکنن که برن بیرون داد بزنن دیدید دید 🤣
یطوری از متا بد میگن انگار تو ایران آزادی بیان وجود داره خودتون خندتون نمیگیره
تو تعطیلات عیدم ول نمیکنید بابا برید تفریحتون بکنید وقت واسه کل کل رو کم کنی هست😂
تو هیچکدوم از اینا آزادی بیان نیست، فرقی نداره داعش متا توییتر و..
درباره افراد در قدرت و تشکیلات سری و واکسن و خیلی چیز ه دیگها که صحبت بشه مطالب سانسور میشه، یا حجم زیادی از اطلاعات غلط رسانه رو پر میکنه جوری که باور کردن حقیقت سخت میشه،
برگام. لابد روسیه هم مهد آزادی و تمدنه.
قطعا کشور صاحب متا و فیسبوک هم مهد آزادی نیست!
یکم، کشوری صاحب متا نیست و مالکان حقیقی و سهام داراش صاحبشن و بخشی از اونا حتی ملیت آمریکایی ندارند.
خب اگه منظورتان اینکه آمریکا مهد آزادی نیست پس کجا مهد آزادی هست؟ دنیای ما دنیای مقایسه ای هست. تو خلا که زندگی نمیکنیم تا صرفا یه دنیای خیالی و ایده آل تصور کنیم و با اون مقایسه انجام بدیم.
شما بفرمایید کجا مهد آزادی هست و شاخصه های آزادی چیه تو تعریف شما. اینجوری میتونیم بهتر درک کنیم منظور شما چیه. از اینکه آمریکا مهد آزادی نیست. لطفا اگه میخوای پاسخ بدین، پاسخ روشن به پرسش بدین و از سفسطه و مغالطه بپرهیزید. وگرنه تو یه تعریف خاصی میتونیم حتی کره شمالی رو مهد آزادی بدونیم برای اینکه آقای کیم تشخیص میده آزادی چیه و مردم رعیت کره شمالی باید از آزادی مورد نظر ایشون اطاعت کنند.
یه سر برو هلند تا بفهمی ازادی که تو اونجاس تو امریکا هم نیست .تا جایی رو با چشم خودت ندیدی الکی ازش حرف نزن.امریکا از لحاظ پیشرفت حرف اولو می زنه اونم از صدقه نازیها. همین امریکایی که سنگشو به سینه می زنی با نوشتن ده خط مقاله چرت پاش بیفته از کره وروسیه یا هر کی دیگه بدتر می شه.اون ازادی که حرفشو می زنی تو ترکیه هم پیدا می شه تو ایران خودمونم با یه مقدار پول براحتی پیداش می کنی.پس حرفه ازادی واقعیه رو رو الکی نزنین تو کل دنیا پیداش نمی کنی
اتفاقا به زودی برای ماموریت کاری میرم یه سر به هلند.
من پرسش مطرح کردم. لطفا بخون با دقت من چی نوشتم، جواب داری به اونا بده. من نه سنگ به سینه زدم نه چیزی. بدون اینکه اصلا متوجه بشی من چی گفتم فقط پریدی این وسط یه چیزی گفته باشی. فکر کن اول به نوشته ها بعد جواب بده
اون آزادی رو فقط تو جنگلای آمازون پیدا میکنی! 🤣
مهد آزادی و تمدن خرابشده ی خودمونه قطعا…
متا که داعش هست ولی متا اسلامگرا نیست.
همان طور که داعش غرب گرا است و مخلوق غرب…
متا از داعش هم بدتره. یه شرکت بی همه چیز و مخالف آزادی بیان