یکی از خودروهایی که میتوان آن را میوه برجام دانست، خودروی رنو ساندرو استپ وی است. این خودرو که حاصل همکاری نیسان و پارس خودرو است، نسخه کراساوور رنو ساندرو معمولی بوده و تنها کمی در ارتفاع و ظاهر با آن تفاوت دارد. رنو ساندرو استپ وی در ماههای ابتدایی سال 1395 وارد خط تولید شده و از نیمه دوم همان سال نیز راهی جادههای کشور شد. کمپانی سازنده، ساندرو را با برند داچیا در نمایشگاه ژنو 2008 معرفی کرده و در سال 2009 با نشان کمپانی رنو به منظور عرضه در بازار های هدف برخی کشورها از جمله ایران، هند، مصر، روسیه، آمریکای جنوبی، مکزیک و آفریقای جنوبی با نشان کمپانی رنو وارد خط تولید کرد. چندی بعد بخش رنو برزیل، با فاصلهای ده ماهه از آغاز فروش و عرضه رنو ساندرو، از نسخه استپ وی آن پرده برداشت.
این خودرو به کمک موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه خود که حجمی برابر با 1598 سیسی دارد میتواند 105 اسب بخار قدرت را در دور موتور 5750 دور در دقیقه و 140 نیوتن متر گشتاور را در دور موتور 3750 دور در دقیقه تولید کند. موتور این خودرو همان موتور K4M 696 بکار رفته در تندر 90 است.
بنا به انتخاب پارس خودرو به عنوان شرکت مونتاژکننده ساندرو استپ وی، خودروی مذکور را به همراه یکی از گیربکسهای 5 سرعته دستی و یا 4 سرعته اتوماتیک تحویل خریدار میدهد. مصرف سوخت مدل مجهز به گیربکس دستی به صورت ترکیبی 7 تا 7.4 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده در حالی که این عدد برای مدل اتوماتیک چیزی در حدود 8.3 است. حداکثر سرعت خودرو در مدل اتوماتیک 170 کیلومتر بر ساعت بوده و شتاب صفر تا صد آن نیز 11.5 ثانیه طول میکشد. در مدل دستی پارامترهای مذکور به ترتیب به اعداد 175 کیلومتر بر ساعت و 10.5 ثانیه تغییر میابند.
موسسه ایمنی Euro NCAP از 5 ستاره ایمنی 4 ستاره را به این خودرو اهدا کرده است. به علاوه استاندارد آلایندگی استپ وی نیز یورو 4 میباشد.
ترمز جلو دیسکی تهویه شونده و ترمز عقب کاسهای، ABS، کیسه هوا راننده و سرنشین، سیستم تهویه مطبوع با کنترل دستی، چراغ مهشکن جلو، آینههای جانبی برقی مجهز به گرمکن، قفل مرکزی به همراه کنترل از راه دور و سیستم ضد سرقت، رینگ 15 اینچی آلومینیومی، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، USB، قابلیت پخش CD به همراه 4 بلندگو از امکانات و تجهیزات بکار رفته در این خودروی فرانسوی هستند.
از جمله نکات منفی این خودرو میتوان به هندلینگ نه چندان دلچسب آن اشاره کرد که البته استفاده از تایرهای پهنتر 195 و 205 میتواند اندکی این ضعف را جبران کرده و چسبندگی بیشتری را برای خودرو به ارمغان آورد. صندلیهای خشک و بسیار غیر ارگونومیک و همچنین شتابگیری نه چندان عالی از دیگر نقاط ضعف استپ وی محسوب میشوند.
شاید جدیترین رقیب این خودرو در بازار کشورمان را بتوان چانگان CS35 خودروسازی سایپا دانست. از دیگر رقبای آن میتوان از ام وی ام X22 مدیران خودرو، هایما S5 توربو ایران خودرو، برلیانس C3 پارس خودرو، ام جی 360 آذویکو، بسترن B30 بهمن موتور و جک S3 کرمان موتور نام برد. با وجود تعداد رقبای زیاد این خودرو در بازار، اما کماکان رنو ساندرو در مدل معمولی و استپ وی جزو خوشفروشترینهای بازار خودرو است.
شرکت مونتاژ کننده این خودرو را در رنگهای قرمز، سرمهای، مشکی ذغالی، مشکی و سفید عرضه کرده و گارانتی ۲۴ ماهه یا ۴۰ هزار کیلومتری نیز به همراه آن ارائه میدهد.
در سال 1395 یعنی اوایل عرضه رنو ساندرو استپ وی، قیمت خودرو مذکور در حدود 51 میلیون تومان بود که تقریباً یک سال و نیم بعد در حدود 15 میلیون تومان افزایش یافت. هم زمان با ملتهب شدن بازار خودروی کشور، این کراساوور نیز با جهش قیمت مواجه شده و بهای نسخه اتوماتیک آن در بازار آزاد از 70 میلون تومان در اردیبهشت ماه به حدود 125 میلیون تومان در مهرماه رسیده است. نسخه دندهای نیز در حال حاضر قیمتی در حدود 105 میلیون تومان دارد.
در حال حاضر و با توجه به مشکلات به وجود آمده در مورد ادامه همکاری رنو با کشورمان پیش فروشی برای خودروی مذکور ارائه نشده و قیمت کارخانهای آن مشخص نیست. فعلاً باید منتظر بمانیم و ببینیم که با روند نزولی قیمت دلار، آیا قیمت این خودرو خوش فروش بازار ایران نیز کمتر خواهد شد یا خیر؟
کیفیت خوب مونتاژ در موتور و گریبکس این خودرو از نقاط مثبت و سادگی کابین خودرو به همراه امکانات کم از نقاط منفی ان میباشد
😮
آخه الان وقت این خبر بود؟!!!