برای مدتی طولانی شاهد اخبار پرچمداران سری میت هواوی بودیم و انتظارات از این محصولات به واسطه شایعات مربوط به آنها و البته نسل های گذشته بسیار بالا رفته بود. بنابراین کار هواوی برای ارائه پرچمدارانی درخور نام سومین سازنده بزرگ گوشی های هوشمند سخت شده بود. اما هواوی بارها ثابت کرده بود که میتواند هر هدفی دست پیدا کند و چالش ها را با موفقیت پشت سر بگذارد. امشب غول چینی از پرچمداران جدید خود با عناوین میت 20 و میت 20 پرو رونمایی کرد که طبیعتا مدل پرو از ویژگی های بیشتری برخوردار است هر چند هر دو مدل، پرچمدارانی حقیقی هستند. در ادامه همراه سخت افزارمگ باشید تا با این پرچمداران جذاب به طور کامل آشنا شویم.
طراحی
طبیعتا یکی از مهم ترین قسمت های هر گوشی هوشمند یا بهتر است بگوئیم هر گجتی، طراحی ظاهری آن است پس از همین قسمت از پرچمداران جدید کمپانی هواوی کار را آغاز میکنیم. اگر تصاویری که پیش از معرفی رسمی از این دو دستگاه لو رفته بود را مشاهده کرده باشید، مطمئنا از ملاقات رسمی با آنها غافلگیر نخواهید شد چرا که تصاویر درز شده کاملا با مدل های معرفی شده مطابقت داشته اند. پنل پشتی میت های جدید هواوی مانند اکثر پرچمداران اصلی 2018 از جنس شیشه است و رنگ دستگاه ها نیز همچون سری پی 20، به شکلی طیف مانند طراحی شده است.
اما هواوی یک ویژگی جدید در این بخش از میت 20 ها گنجانده که آن را Hyper Optical Pattern میخواند. مشکل بسیاری از کاربران با بدنه شیشه، احتمال لیز خوردن دستگاه از دست آنهاست و این ویژگی دقیقا برای حل این مشکل تعبیه شده است تا اگر میت 20/پرو را بدون قاب استفاده کردید، کمتر نگران لیز خوردن آنها از دستتان باشید. لازم به ذکر است این ویژگی فقط در گزینه های رنگی سورمه ای، سبز و رنگ گرگ و میش پرچمداران جدید هواوی وجود دارد و رنگ های مشکی و رزگلد از آن بی بهره هستند.
در جلوی میت 20 پرو، پنل OLED قرار دارد که با لایه ای از پلاستیک همراه شده و لبه های آن درست مانند پرچمداران سامسونگ خم شده است که مطمئنا در زیبایی هر چه بیشتر از این بخش از دستگاه بی تاثیر نیست. هر چند وقتی به بالای نمایشگر نگاهی بیاندازیم، ناچ عریض این پرچمدار میتواند در ذوق کاربر بزند اما هواوی برای گنجاندن قابلیتی برای رقابت با TrueDepth Camera اپل چاره ای جز در نظر گرفتن این ناچ نه چندان دلچسب نداشته است. در این ناچ حسگرهای سه بعدی و دیگر سنسورهایی که برای باز کردن قفل دستگاه از طریق اسکن صورت کاربر ضروری هستند، قرار گرفته اند.
همچنین میت 20 پرو بر خلاف مدل میت 20 معمولی، دارای سنسور اثر انگشت درون نمایشگر نیز میباشد که گزینه بایومتریک دیگری برای امنیت دستگاه محسوب میشود. اما در مورد میت 20 معمولی باید گفت که ناچ بسیار کوچک تری دارد که به اندازه یک قطره از نمایشگر را اشغال کرده بنابراین نسبت نمایشگر به بدنه در این مدل نسبت به مدل پرو کمی بالاتر است. میت 20 در این زمینه حتی نسبت به آیفون 10 اس اپل نیز برتری دارد. ضمن اینکه حاشیه در قسمت پائین نمایشگر میت 20 نیز کمتر از مدل پرو است. اما میت 20 معمولی بلندتر و عریض تر از مدل مدل پرو است بنابراین در دست گرفتن نسخه گران قیمت تر، کمی راحت تر خواهد بود.
صفحه نمایش
اگر بخواهیم نمایشگر پرچمداران جدید هواوی را در چند کلمه خلاصه کنیم باید بگوئیم، آنها بزرگ، روشن، خمیده و البته مجهز به ناچ هستند. میت 20 پرو مجهز به یک نمایشگر 6.3 اینچی اولد با رزولوشن 1440p و نسبت تصویر 19.5:9 است در حالی که هواوی از پنل LCD با اندازه 6.53 اینچ با رزولوشن FHD+ و نسبت تصویر 18.7:9 در میت 20 استفاده کرده است. حواشی نمایشگر در هر دو مدل به اندازه کافی ناچیز است. میت 20 دارای پیکسل های فوق روشن RGBW است که باعث میشود حداکثر روشنایی در نمایشگر دستگاه بسیار زیاد باشد. هواوی مدعی است حداکثر روشنایی نمایشگر میت های جدید به 820 نیت میرسد. هر دو مدل از گسترده وسیع رنگ های گاما با استاندارد DCI-P3 پشتیبانی میکنند و همچنین با فناوری HDR نیز سازگاری دارند.
مشخصات فنی
با معرفی میت و میت 20 پرو، رسما پای گوشی های اندرویدی به دنیای تراشه های 7 نانومتری باز شد. در IFA 2018 هواوی چیپست Kirin 980 را به عنوان اولین تراشه 7 نانومتری جهان رونمایی و اعلام کرد که میت 20/میت 20 پرو اولین گوشی های مجهز به این تراشه فوق العاده قدرتمند خواهند بود. اولین نتایج از تست این چیپست نشان میدهد که Kirin 980 از برترین تراشه های 10 نانومتری، همچون اگزینوس 9810 سامسونگ و اسنپدراگون 845 کوالکام سرعت بیشتری دارد. هر چند برای قضاوت این تراشه در دنیای واقعی هنوز زود است اما مطمئنا میت 20، در گروه قدرتمندترین گوشی های اندرویدی قرار خواهند گرفت هر چند بعید است از نظر پردازش تک هسته ای، از پس A12 Bionic اپل بر بیآید.
میت 20 پرو از نظر رم، در دو نسخه 6 و 8 گیگابایتی به همراه 128 گیگابایت حافظه داخلی و پشتیبانی از کارت حافظه جدید nanoSD تا 256 گیگابایت روانه بازار خواهد شد در حالی که میت 20 معمولی در دو ورژن 4 و 6 گیگابایتی با حافظه 128 گیگابایت و پشتیبانی مشابه از حافظه خارجی وارد بازار میشود. در نهایت میت 20 و میت 20 پرو به لطف مودم پرسرعت تر چیپست Kirin 980 قابلیت دانلود اطلاعات با حداکثر سرعت 1.4 گیگابیت بر ثانیه را دارند که از این حیث بالاتر از برترین پرچمداران سال 2018 قرار میگیرد.
دوربین
میرسیم به یکی از قسمت های جذاب پرچمداران جدید هواوی. هواوی با پی 20 پرو اولین گوشی هوشمند با دوربین سه گانه را با یک سنسور 40 مگایپیکسلی بسیار قدرتمند معرفی کرد. انتظار میرفت که این رویه میت های جدید هم ادامه پیدا کند. بنابراین هر دو مدل میت 20 و میت 20 پرو مجهز به دوربین اصلی سه گانه شدند که به گفته هواوی، الگوریتم عملکرد آنها بهبود پیدا کرده است. هواوی سنسور مونوکروم را از این کیت حذف کرده و به جای آن از یک سنسور زاویه عریض 8 مگاپیکسلی استفاده کرده است. دوربین سوم همچنان یک لنز تله فوتو با رزولوشن 20 مگاپیکسلی است که توانایی زوم اپتیکال را تا 3 برابر و زوم دیجیتال تا 5 برابر را دارد.
سنسور اصلی دوربین سه گانه میت 20 همچنان دارای رزولوشن 40 مگاپیکسلی با گشادگی دیافراگم f/1.8 است و هواوی از یک فناوری جدید به نام FusionMind در آن استفاده که چینش 4 به 1 پیکسل را به روشی جدید انجام میدهد که نتیجه آن بهبود کیفیت عکاسی در شرایط نور کم است. با ترکیب عملکرد هر سه سنسور، کاربر میتواند به عکاسی در حالت ماکرو بپردازد. به گفته هواوی، در این حالت کاربر میتواند از سوژه ای با فاصله ای کمتر از 1 اینچ، تصاویری واضح را ثبت کند.
مشخصات دوربین میت 20 معمولی تفاوت هایی نسبت به مدل پرو دارد که همچین انتظاری را داشتیم. لنز اصلی در این مدل از وضوح 12 مگاپیکسلی، لنز عریض رزولوشن 16 مگاپیکسلی و سنسور تله فوتو از وضوح 8 مگاپیکسلی برخوردار است. تصاویر سلفی در هر دو مدل معمولی و پرو توسط یک سنسور 24 مگاپیکسلی به ثبت میرسند.
باتری و سیستم شارژ
نمایشگر میت 20 پرو به واسطه رزولوشن 2K تقریبا 30 درصد پیکسل بیشتری نسبت به نمایشگر میت 10 پرو با رزولوشن FHD+ دارد. به همین دلیل هواوای ظرفیت باتری را نیز در این مدل به 4200 میلی آمپرساعت ارتقا داده است اما میت 20 معمولی مجهز به یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی است. هواوی از شارژری با قدرت 40 وات برای میت 20 پرو استفاده کرده اما شارژر میت 20 معمولی از قدرتی برابر 22 وات برخوردار است که این سیستم را هم رده با فناوری های شارژ سریع شاخصی همچون VOOC اوپو قرار میدهد اما باز هم SuperCharge 2.0 هواوی، مزیت های دیگری نیز دارد.
شارژر 40 واتی میت 20 پرو میتواند 70 درصد از ظرفیت باتری این پرچمدار را در تنها 30 دقیقه شارژ کند و احتمالا در کمتر از یک ساعت، باتری فول شارژ میشود که عملکردی فوق العاده از فناوری شارژ سریع هواوی محسوب میشود. اما جریان برای شارژ بیسیم این دستگاه متفاوت است چرا که نهایت قدرت ورودی برابر با 15 وات است. این در مقایسه با شارژ بیسیم همین مدل بسیار کم است اما هم رده با شارژ باسیم گوشی هایی است که از فناوری شارژ سریع بی بهره هستند. از میت های جدید هواوی میتوان به عنوان یک پاور نیز برای شارژ دیگر گوشی هایی که از استاندارد Qi پشتیبانی میکنند استفاده کرد.
نرم افزار
با صرف نظر از جدیدترین نسل از پیکسل های گوگل، میت 20 و میت 20 پرو اولین گوشی هایی هستند که به طور پیشفرض از اندروید 9 پای برخوردار شده اند. هواوی تمام ویژگی های جدیدترین نسخه اندروید را با پرچمداران خود اضافه کرده و به همین دلیل، مصرف باتری در میت های جدید بهینه تر شده و از قابلیت مدیریت ناچ نیز برخوردارند. بارگذاری سریعتر برنامه ها، ژست های ناوبری، نظم بیشتر و گزینه های بیشتر برای مسیریابی از طریق یک دست تماما از ویژگی های رابط کاربری EMUI 9.0 هستند.
قیمت و زمان عرضه
قیمت پایه میت 20 پرو در اروپا 1049 یورو است و عرضه این پرچمدار در این منطقه فورا آغاز خواهد شد. در مقابل میت 20 با قیمت 799 یورو با حافظه 4 گیگابایتی و فضای ذخیره سازی 128 گیگابایتی روانه بازار میشود در حالی که قیمت مدل 6 گیگابایتی حدودا 50 یورو بیشتر است. در نهایت باید گفت که هواوی از Mate 20 RS پورشه دیزاین و میت ایکس با نمایشگر 7.2 اینچی با باتری 5000 میلی آمپر ساعتی نیز رونمایی کرد که هنوز اطلاعات فنی و قیمت این دو مدل اعلام نشده است. نظر شما در مورد پرچمداران جدید هواوی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید