حاشیه چیزی نیست که حتی بزرگترین شرکت های دنیا از آن در امان باشند. در واقع حواشی بزرگ بیشتر دامان اشخاص و کمپانی های سرشناس را میگیرند. هر چند که بسیاری از آنها طی مدتی کوتاه فراموش میشوند اما به هر حال به اندازه کافی چالش برای شخص ایجاد میکنند. در جدیدترین پرونده، گوگل به عنوان یکی از بزرگترین کمپانی های دنیای فناوری و یکی از سرشناس ترین کارمندانش در سال های نه چندان دور متهم به مسائل عجیبی شده اند. همه چیز از گزارشی که به تازگی نیویوک تایمز منتشر کرد آغاز شد و در آن مسائلی دور از انتظار پیرامون اندی رابین، خالق سیستم عامل اندروید عنوان شد. پس از اینکه اتهاماتی علیه اندی رابین، فردی که به عنوان پدر اندروید شناخته میشود عنوان شد و گفته شد، تایمز تحقیقاتی را در این مورد انجام داده و مشخص شده اتفاقی بین رابین و یکی دیگر از کارمندان گوگل صورت گرفته است.
اندی رابین در سال 2014 از گوگل جدا شد و حالا به عنوان موسس و رئیس شرکت اسنشال فعالیت میکند. چیزی که باعث شده این مسئله گوگل را هم وارد بازی کند این است که بنا به گزارش تایمز، لری پیج، یکی از موسسین گوگل بعد از اطلاع در مورد رسوایی اخلاقی رابین، از وی میخواهد که استعفا دهد. گوگل همراه با پیشنهاد استعفا به رابین، مبلغ 90 میلیون دلار را نیز به وی پرداخت میکند. آخرین 2 میلیون دلار توافق این دو طرف، ماه آینده به رابین پرداخت خواهد شد. پیش از پرداخت این مبلغ و در حین تحقیق داخلی کمپانی، گوگل سهامی به ارزش 150 میلیون دلار نیز به رابین تقدیم میکند. پس از این توافق، لری پیج یک مراسم عمومی را جدایی رابین از گوگل به وی پیشنهاد میدهد. حتی گوگل به رابین برای پرداخت مبلغ 14 میلیون دلار که خالق اندروید از کمپانی قرض گرفته بوده فرصت بیشتری میدهد. رابین با این مبلغ امارتی را در ژاپن خریداری کرده بوده است.
مسائلی که توسط تایمز مطرح شده همان قدر که به نظر میرسد عجیب و چالش برانگیز است و از طرفی جزئیاتی که این رسانه مطرح کرده به نظر دقیق هستند. رابین در مورد این گزارش عکس العمل نشان داده و با انتشار پستی در توییتر، گزارش تایمز را کاملا اشتباه و بسیار مبالغه آمیز خوانده و هر گونه رابطه با دیگر همکار گوگل را تکذیب کرده است و در نهایت این حرکت را با هدف لکه دار کردن اعتبار رابین عنوان کرده است. طبیعتا گوگل هم باید با حرکتی مشابه رابین، گزارش تایمز را تکذیب و رد میکرد اما چنین اتفاقی رخ نداده است. در عوض گوگل بیانیه ای را در این مورد منتشر کرده است و گفته است که خواندن گزارش تایمز و اتهاماتی که به رابین و شرکت گوگل وارد شده بسیار دشوار بوده است.
پس از انتشار گزارش جنجال برانگیز نیویورک تایمز، ساندر پیچای، مدیرعامل گوگل و Eileen Naughton سرپرست بخش عملیات های مردمی، طی ایمیلی که به تمامی کارمندان این شرکت ارسال کرده، خواندن داستان تایمز را سخت عنوان کرده است. در این نامه آمده است که گوگل به شدت و با جدیت در تلاش است که محیطی امن را برای کارمندان خود ایجاد کند. در این ایمیل تلاشی برای رد ادعاهای تایمز علیه اندی رابین نشده و حتی به مسئله پرداخت مبلغی قابل توجه به رابین بعد از رسوایی اخلاقی به منظور ترک شرکت اشاره نشده است. در ادامه این ایمیل آمده است که گوگل این اطمینان را به کارمندان خود میدهد که هر گونه گزارش و شکایت در مورد آزار جنسی و رفتار ناشایست را بررسی میکند، در مورد آن تحقیق میکند و عکس العملی مناسب را صورت میدهد. به گفته پیچای، در طول دو سال گذشته، 48 تن از کارکنان گوگل به اتهام آزار جنسی از این کمپانی اخراج شده اند که 13 تن از آنان از مدیران ارشد کمپانی و یا افرادی رده بالاتر بوده اند.
در حالی که گوگل در نامه خود صرفا تلاش کرده است که ثابت کند این کمپانی هدف ایجاد فضایی امن و آرام را برای کارکنان خود دارد، مسائل عنوان شده توسط تایمز پابرجاست و معتقد است که گوگل بعد از تکمیل تحقیقات در مورد اتهام آزار جنسی اندی رابین و تائید شدن مسائل میتوانسته رابین را اخراج کند اما در عوض گوگل پیشنهاد استعفا به همراه بسته ای سخاوتمندانه را به او داده است و لری پیج هم در مراسم ترک رابین از گوگل، از خدمات او تشکر کرده است و حتی فرصت بیشتری برای بازپرداخت مبلغ 14 میلیون دلار که قرض شخصی رابین از گوگل بوده نیز به وی داده اند. در نهایت هم زمانی از ماه آینده رابین 2 میلیون دلار دیگر از گوگل دریافت خواهد کرد تا توافق 90 میلیون دلاری این دو به پایان برسد.
در نهایت هم گوگل در نامه خود به کارمندان گفته است که کمپانی سیاست ها و قوانین در مورد هر گونه رابطه بین مدیران و مدیران ارشد را با دیگر کارمندان بروزرسانی کرده است. در واقع گوگل به تغییر سیاست های اخلاقی و رفتاری داخل کمپانی طی سال های اخیر اشاره کرده تا اینکه منکر اتفاقات و شایعات پیرامون رابین و رسوایی های اخلاقی وی شود. رابین از تاثیرگذارترین کسانی است که تا به امروز گوگل با آن همکاری داشته بنابراین در صورتی که مسائل عنوان شده به اثبات برسد و توسعه پیدا کند، مطمئنا هر دو طرف با چالش هایی جدی مواجه خواهند شد.
دیدگاهتان را بنویسید