پنجشنبهی گذشته وزارت انرژی آمریکا از طرح خود برای توسعه تکنولوژی لازم برای جذب و ذخیره دی اکسید کربن از جو زمین و هوا پرده برداشت. بودجهی این طرح قرار است از قانون 1.2 تریلیون دلاری زیرساخت که سال گذشته به تصویب رسید تامین شود.
این پول به توسعهی فناوری کمک خواهد کرد که نیاز به آن شدیداً احساس میشود و آن جذب دی اکسید کربن از هوا و ذخیره پایدار آن است. در قانونی که سال گذشته به تصویب رسید مستقیماً مبلغ 3.5 میلیارد دلار برای توسعه این تکنولوژی اختصاص داده شده و وزارت انرژی آمریکا قصد دارد از این بودجه برای ساخت 4 تأسیسات در سراسر ایالات متحده استفاده کند.
تخمین زده میشود که اکثر سناریوهای لازم برای کند کردن روند گرمایش جهانی و کاهش تولید دی اکسید کربن ناکافی باشد و به همین دلیل نیاز به یک تکنولوژی جدید احساس میشود. این امر مستلزم توسعه فناوریهای جذب مستقیم کربن از هوا است اما در حال حاضر هیچ راهی برای تامین بودجه عملیات مربوطه وجود ندارد و این فناوری توسعهی کمی را تجربه کرده است.
بودجه 3.5 میلیارد دلاری برای ساخت چهار تأسیسات در نقاط مختلف آمریکا اختصاص داده شده
بودجه اختصاص یافته به وزارت انرژی آمریکا قصد دارد این روند را تغییر دهد. این وزارتخانه مجموعاً در نظر دارد مبلغ 3.5 میلیارد دلار را در بازه زمانی 2022 تا 2026 هزینه کند و از این بودجه برای ساخت چهار مرکز با قابلیت جذب و ذخیره دائمی میلیونها تن دی اکسید کربن به صورت سالانه استفاده کند.
بودجه اشاره شده مسئول تامین تمام مواد و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت است و در ارتباط با روشهای جذب کربن هنوز تصمیم قطعی اتخاذ نشده اما گزینههایی مانند جذب شیمیایی، حذف توسط زیستتوده (Biomass) و جداسازی کربن از اقیانوس همهگی در نظر گرفته میشود.
تامین مالی و تحقیقات مربوطه آغاز شده و روش هایی مانند جذب شیمیایی، حذف توسط زیست توده و جداسازی کربن از اقیانوس مد نظر است
همزمان با اعلام این برنامهها و تامین مالی پروژه، تحقیقات لازم و اخذ مجوزها در حال انجام است و در پایان یک ارزیابی دیگر قبل از ساخت و طراحی نهایی صورت میگیرد. وزارت انرژی آمریکا بیان کرد که دوام و عملکرد پروژه با معیارهایی مانند، هزینه جذب هر تن CO2، ظرفیت کلی ذخیرهسازی و پتانسیلهای احتمالی برای استفادهی بلند مدت سنجیده میشود.
موقعیت ساخت این چهار تأسیسات نیز یکی دیگر از عوامل تعیین کننده عنوان شده و وزارت انرژی آمریکا تمایل دارد دو مورد از این مجتمعها را در نزدیکی کارخانههای تولید سوختهای فسیلی احداث کند و بقیهی تأسیسات را در مناطق مختلف کشور به بهرهبرداری برساند.
طبق برنامههای فعلی قرار است ساخت و ساز در سال 2026 شروع شود و عملیات نهایی این مراکز در سال 2029 آغاز شود. البته با تغییر دولت احتمال به وجود آمدن مشکلاتی برای طرح جذب دی اکسید کربن از هوا وجود دارد اما پس از راهاندازی اولیه و مشخص کردن مکان ساخت، احتمالا مدافعان این طرح در کنگره آمریکا افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید