این هفته شرکت هواوی به صورت رسمی یک پتنت در چین را به شکل عمومی برای حق اختراع تراشه کامپیوتر کوانتومی ثبت کرد. کامپیوترهای کوانتومی به باور خیلیها آیندهی محاسبات کامپیوتری است و این دستگاههای پیشرفته در مقطعی نامعلوم در آینده حداقل نه به صورت همهگیر بلکه همراه با کامپیوترهای رایج امروزی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
این پتنت با شماره اختراع CN114613758A ثبت شده و به نظر میرسد که هواوی یک نوع تراشه کوانتومی را اختراع کرده است. بنابر ادعاهای مطرح شده ظاهرا تراشه جدید هواوی با هدف حل مشکلات مربوط به تولید چیپستهای اصلی کامپیوترهای کوانتومی ابداع شده و شرکت سازنده در نظر دارد پیچیدگیهای ساخت این نوع Chip ها را کاهش دهد.
هواوی بیان کرده با استفاده از این نوع تراشه نه تنها مونتاژ کردن نیز در آینده راحتتر انجام خواهد گرفت بلکه تعداد بیشتری از این نوع قطعات با نرخ بازده تولید بالاتر نیز میتوان ساخت. در صورت موفقیت، هواوی در این زمینه سهم خوبی از بازار را به خود اختصاصی خواهد داد، البته اگر همچنان تا موقع رایج شدن کامپیوترهای کوانتومی تحریمهای آمریکا پابرجا باشد، احتمالا سهم این شرکت ناچیز خواهد بود.
در جزئیات پتنت هواوی برای تراشه کامپیوتر کوانتومی به اصول معماری و طراحی نیز اشاره شده و به نظر میرسد که یک زیرلایه با بهرهمندی از چندین M sub-chip همراه با ساختار مخصوص برای اتصالات مختلف در آن وجود دارد. هر تراشه sub-chip شامل N کیوبیت میشود و M sub-chip در فواصل مختلف بر روی سطح زیرلایه چیپ پیادهسازی شدهاند.
ساختار مخصوص برای اتصال بین تراشههای فرعی نیز طراحی شده است. در بالا اصطلاح M و N به اعداد صحیح مثبت اشاره دارد و M بزرگتر از 1 در حالی که N بزرگتر مساوی 1 است. با این حال گفته شده این نوع ساختار چند تراشهای مزیتهایی نیز دارد و وقتی تراشهی فرعی یا sub-chip دچار مشکل میشود میتوان فقط آن تراشه را از بین برد و چیپست را تعمیر کرد و مورد استفاده قرار داد تا تولید ضایعات الکترونیکی نیز کاهش یابد.
با این حال زمان زیادی تا پذیرش و توسعه نهایی و یا حتی استانداردسازی برای کامپیوترهای کوانتومی باقی مانده است و نباید انتظار داشت که کامپیوترهای کنونی به این زودیها فراموش شوند.
یکی از محتملترین حالتها برای استفاده از کامپیوترهای کوانتومی حداقل کارکردن آنها همراه با دیگر کامپیوترهای رایج کنونی است و توسعه اینترفیس و رابطههای مربوطه برای این منظور نیز احتمالا با چالشهای خود همراه است.
دیدگاهتان را بنویسید