در حال حاضر تحقیقاتی توسط یک نهاد دولتی بریتانیا در مورد استفاده انحصارگرایانه اپل از مرورگر سافاری در حال انجام است و پاول دورف بنیانگذار تلگرام نیز از سیاست های اپل در این رابطه بر روی سیستم عامل IOS انتقاد کرده است. دورف اظهارات خود را در کانال تلگرام اش منتشر کرده و او مدعی شده که اپل عمداً ویژگیهای اپلیکیشنهای وب را بر روی IOS محدود میکند و انجام این کار توسعهدهندگان را مجبور به محدود کردن قابلیتهای برنامههای خود در IOS کرده است.
محدودیتهای کنونی اپل در حال حاضر بر نسخه تحت وب تلگرام نیز تاثیر گذاشته است. علاوه بر این دورف اذعان کرد که به اپل مشکوک است و به گفتهی او این کمپانی عمداً برای بومی سازی بیشتر برنامههای IOS و دریافت کارمزد 30 درصدی در اپ استور دست به انجام این کار میزند.
قبلا نیز توسعهدهندگان مشکلاتی زیادی با کارمزدها و مالیاتهای اپل داشتهاند. تلگرام هم اکنون در اپ استور اپل موجود است، با این حال این شرکت در گذشته نیز مشکلاتی را در ارتباط با کانالهای عمومی خود با اپل داشته و تلگرام یک نسخه تحت وب دارد اما کارکرد این نسخه بر روی iPad و آیفون محدود شده است. دیگر توسعهدهندگان نیز از ویژگیهای تحت وب و محدودیتهای اینچنینی ناراضی هستند و از عبارت “مرورگر سافاری در حال کشتن وب” است نیز استفاده کردهاند.
مرورگر سافاری اپل بنابر گفتهی توسعهدهندگان معترض با یک مرورگر مدرن فاصله دارد و همچنین بروزرسانیهای این برنامه برای رفع باگ و آسیبپذیری های امنیتی بسیار دیر انجام میشود. در میان مشکلات اشاره شده و مورد اعتراض فقدان Push Notifications، بارگذاری خودکار صفحات وب بدون خواست کاربر، استفاده ضعیف از Blur Effect و افکتهای پیشرفته و همچنین مشکلات Scrolling صفحات وب برخی از مسائلی است که توسعهدهندگان به آن اشاره کردهاند.
تحقیقات نهاد دولتی بریتانیا که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد نیز در پست انتقاد پاول دورف از سیاست مرورگر سافاری برجسته شده و بنیانگذار تلگرام امیدوار است این نهادها بتوانند رفتار اپل در رابطه با برنامههای تحت وب و سافاری را بهبود دهد.
این تحقیقات توسط سازمان رقابت و بازار بریتانیا (UK CMA) در حال انجام است و این آژانس دولتی اخیراً متوجه دوقطبی کروم و سافاری در بازار مرورگرهای تلفنهای هوشمند شده است. این نهاد قرار است WebKit سافاری را بررسی موشکافانه کند و در نهایت مشخص خواهد کرد که این رفتار اپل به نوآوری و رقابت در بازار ضربه میزند یا خیر.
دیدگاهتان را بنویسید