ژاپن با ساخت یک توربین و نیروگاه زیرآبی با نام Kairyu در اعماق دریا ثابت کرده که در زیر آب نیز میتوان الکتریسیته مورد نیاز را تامین کرد و این نیروگاه تقریبا به اندازه یک نیروگاه زغال سنگ انرژی تولید میکند. این توربین نمونهی اولیه از این نوع است که توسط شرکت تولید ماشین آلات صنعتی IHI در ژاپن ساخته شده است.
این توربین حداقل در 30 متری زیر آب قرار گرفته و موقعیت ویژه آن که در جریان کوروشیو (یکی از قویترین جریانهای اقیانوسی) ژاپن است به آن اجازه میدهد به طور موثر نیرو تولید کند. در نگاه اول، شاید نیروگاه آبی Kairyu ژاپن مانند یک هواپیمای جت به نظر میرسد، اما ساختار میانی این توربین از بدنهی هواپیما ساخته شده و به هر دو طرف آن یک سیلندر توربین با اندازه مشابه متصل است.
با تخمین سازمان توسعه انرژی و فناوری صنعتی ژاپن، بهرهگیری از این روش در مقیاس گسترده میتواند 60 درصد برق این کشور را تامین کند
هر دو سیلندر توربین حاوی ژنراتورهای برق، مکانیسمهای کنترل و سیستم اندازهگیری است و آنها به پرههای 11 متری توربین وصل شدهاند. این دستگاه تمام برق تولید شده را از طریق یک سری کابل برای استفاده در شبکه برق کشور ژاپن ارسال میکند. سازمان توسعه انرژی و فناوری صنعتی ژاپن (NEDO) تخمین میزند که با استفاده از این روش و پیادهسازی تکنولوژی مناسب، 200 گیگاوات و یا معادل 60 درصد ظرفیت برق ژاپن را میتوان از طریق این روش تامین کرد.
اگر چنین چیزی در مقیاس گسترده اجرایی شود پتانسیل این را خواهد داشت که تاثیرات زیست محیطی ژاپن بر روی محیط زیست و جایگاه جهانی این کشور در این رابطه را تغییر دهد. در حالی که ژاپن در زمینه انرژی خورشیدی و نیروگاه بادی دریایی از دیگر کشورها جلوتر است، اما همچنان به شدت به واردات سوختهای فسیلی متکی است. اگر نیروگاه زیرآبی Kairyu موثر واقع شود در بلند مدت میتوان با بکارگیری گسترده، جایگزینی مناسب برای سوختهای فسیلی در این کشور پیدا کرد.
ژاپن در مسیر یکی از نیرومندترین جریان های آبی اقیانوسی قرار دارد
با این حال نصب نیروگاه و توربین زیرآبی آسان نیست و چالشهای خود را به همراه دارد. توربینهای اقیانوسی باید در محل تقارن جریانهای مهم اقیانوسی قرار گیرند تا بتوانند به کارایی لازم برسند. انرژی جریان اقیانوسی قوی را میتوان در مسیرهای آبی پرترافیک کشتیرانی پیدا کرد و نیروگاه نیز باید در اعماق آب قرار گیرد. در همین راستا مسائل دیگر صنعتی از جمله سودآوری و قیمتگذاری رقابتی نیز مطرح میشود که به عنوان مثال شرکت IHI باید آنها را در نظر بگیرد.
ژاپن با اون عظمت و تکنولوژی نیروگاه اتمی رو گذاشت کنار
اون وقت ما که توی تولید یه ماشین با کیفیت موندیم ادعای اتمی داریم!! خدا به دادمون برسه
ژاپن خر کار