کمسیون تکنولوژی اتحادیه اروپا نسبت به خطرات امنیتی مطرح شده از جانب هوآوی و سایر کمپانی های تکنولوژی چینی ابراز نگرانی کرد
آندرس آنسیپ طی یک کنفرانس خبری در بروکسل و تنها چند روز پس از دستگیری یکی از مدیران اجرایی ارشد هوآوی در کانادا در جریان کلاهبرداری بانکی گفت: “آیا ما باید نگران هوآوی و سایر کمپانی های چینی باشیم؟ بله من فکر می کنم که باید نگران این کمپانی ها باشیم.”
هوآوی که در سال گذشته به درآمد 93 میلیارد دلاری دست پیدا کرده است و به نوعی یک قهرمان ملی در چین به حساب می آید، حالا در پی روابط خود با دولت چین، با اتهامات شدید امنیتی از جانب کشور های غربی مواجه شده است و گمان می شود که پکن از این روابط جهت جاسوسی استفاده می کند.
آنسیپ گفته است وی به این دلیل نگران است که کمپانی های تکنولوژی چینی مستلزم به همکاری با سرویس های اطلاعاتی کشور خود هستند و یکی از راه هایی که دولت از آن برای جاسوسی استفاده می کند وادار کردن کمپانی ها در قرار دادن یک در پشتی برای دسترسی به اطلاعات رمزگذاری شده است.
وی همچنین گفت که آن ها چیپ هایی را می سازند تا اطلاعات سری اروپا را جمع آوری کنند.
آنسیپ با بیان اینکه گفت اطلاعات کافی در زمینه دستگیری صورت گرفته در کانادا ندارد گفت: “همه ما به عنوان آدم های ساده و معمولی باید در این باره نگران باشیم.”
آلمان نیز در روز جمعه به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا گفته است که مخالف هرگونه استثنا قائل شدن بین کمپانی های شریک در ساخت و ساز شبکه های 5G در این کشوراست.
مرکز سایبری بلژیک اما ازاحتمال محروم سازی هوآوی در این کشور سخن گفت و این درحالی است که این کمپانی از فراهم کنندگان تجهیزات شرکت های مخابراتی Proximus
و Orange Belgium در این کشور است.
به طور کلی بعد از افزایش سرمایه گذاری چینی ها و نگرانی ها درباره مسائل امنیتی و انتقال اجباری اطلاعات از طریق تکنولوژی، اتحادیه اروپا در نظر دارد تا یک سیستم گسترده را برای برسی و هماهنگی سرمایه گذاران خارجی راه اندازی کند.
با این حال، دستگیری منگ وانگ ژو، مدیر امور مالی هوآوی در کانادا مربوط به تحقیقات ایالت متحده در خصوص استفاده از سیستم بانک جهانی برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران بوده است. این درحالی است که اروپایی هایی که از توافق هسته ای با ایران خارج شده اند نیز ممکن است در آمریکا با محاکمه رو به رو شوند. تحریم های آمریکا هم اکنون بسیاری از شرکت های اروپایی مجبور به قطع همکاری با ایران کرده است.
خانوم منگ درحالی روز جمعه در دادگاه حاضر شد که منتظر استرداد احتمالی خود به آمریکا است.
حرف شما اصلا منطقی نیست!
انتظار دارید چیکار کنن؟ خوشحال بشن که ازشون جاسوسی میشه؟
جالبه هر زمان که خودشون تکنولوژی داشته باشند صداشو هم در نمیارن که جاسوسیه حالا که نوبت به چینی ها شده بحث جاسوسی مطرح میشه خیلی جالبه. جالبتر از اون کشور خودمونه که مسئولاش انگار نه انگار نه خودشون از گوشی های داخلی استفاده می کنند نه راهکاری در این زمینه دارند متاسفانه.