سابقه به کاربردن دیود های نورافشان یا LED در صنایع کامپیوتر و الکترونیک به دهه ها پیش باز می گردد. در این میان فن های کیس، اولین قطعه ی مرتبط با کامپیوتر بوده اند که به LED های نور افشان مجهز شدند. اما استفاده از نور پردازی LED RGB در ظاهر قطعات سیستم های دسکتاپ خانگی به شکل دکوراتیو، یک حرکت نوین است که از سال 2017 آغاز شد و به سرعت جذابیت آن در میان کاربران کامپیوتر رشد کرد، به طوری که امروزه قطعه ای که مجهز به نورپردازی نباشد، اصلا مورد اقبال عمومی و توجه قرار نمی گیرد. با ورود رقص نور ها به دنیای کامپیوتر، و جذابیت آنها برای کاربران، شرکت های بزرگ تولید کننده قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر به سرعت دریافتند، قطعه ی فاقد نورپردازی، به سادگی فروش نخواهد رفت. این موضوع باعث شد که شرکت ها در کنار کارایی و پرفورمنس قطعات خود، بر روی طراحی نورپردازی و شیوه ی اتصال و همگام سازی آن با دیگر قطعات کامپیوتر، حساب ویژه ای باز کنند. شرکت پردیس صنعت سیاره سبز GREEN نیز در پاسخ به نیاز به نورپردازی RGB در میان کاربران، چند ماهی است که اولین فن RGB خود، با قابلیت همسان سازی با انواع مادربردها را، روانه ی بازار کرده است.
شرکت گرین در کارنامه دوران فعالیت خود، در زمینه عرضه فن های با کیفیت بسیار موفق عمل کرده است. اگر خیلی هم به عقب باز نگردیم، فنهای LED سفید 12 و 14 سانتیمتری PWM ساخت شرکت Evercool، فن های 14 سانتیمتری TY-140 و TY-143 ساخت شرکت Thermalright، و فن 12 سانتیمتری Cougar Vortex از مدل های بسیار موفق این شرکت در بازار ایران بودند که هنوز هم تقاضا دارند.
رویکرد حرفه ای گرین در عرضه فنهایی با ویژگی های منطبق با نیاز به روز کاربران باعث شد که این شرکت سفارش چند مدل خاص را به شرکتی معروف در زمینه تولید فن بدهد، که حاصل آن تا به امروز ورود سه مدل فن با مشخصات زیر است.
جدید ترین مدل این فنها که پرچمدار این گروه از فن های گرین نیز به شمار می رود، مدل GF-120-RGB است که در زمره فنهای 12 سانتی متری 4 پین با قابلیت کنترل دور فن یا PWM قرار می گیرد. ضمن تشکر از شرکت گرین برای در اختیار قرار دادن این فن زیبا، امروز در اتاق تست سخت افزار به بررسی آن می پردازیم. البته خیلی قصد نداریم به مسایل فنی اشاره کنیم چرا که کلیه مطالب فنی مرتبط با این فن در وبسایت گرین به صورت مبسوط توضیح داده شده است. هدف ما در این مقاله، بیشتر بررسی عمومی موارد استفاده و نحوه تعامل با فنهاست.
جعبه و مشخصات فنی:
جعبه ی این فن از ظاهر شکیل و خوبی برخوردار است. تم قالب مشکی و سبز به همراه انوار RGB است. جعبه ضخامت خوبی دارد و از فن به اندازه کافی محافظت می کند. مشخصات فنی فن در پشت آن نوشته شده است. شرکت گرین این فنها را به مدت 24 ماه ضمانت می کند که این مدت از گارانتی برای یک فن بسیار مطلوب است.
شرکت گرین برای تبلیغ سیستم نورپردازی RGB این فنها، تنها از آرم RGB Sync استفاده کرده است، و خبری از نام بردن از سیستم های نورپردازی RGB معروف شرکت های مادربرد سازی نیست، دلیل این کار احتمالا پایین نگاه داشتن هزینه تمام شده برای آنها می باشد. با توجه به اینکه سیستم های نورپردازی شرکت های مادربرد سازی با سیستم رشته های LED RGB 5050 منطبق است، سیستم نورپردازی این فنها مطابق با همان استاندارد و کاملا سازگار با سیستم های Asus Aura Sync، Gigabyte RGB Fusion، MSI Mystic Light Sync، و Asrock RGB می باشد. بنابراین بدون هیچ نگرانی می توان از این فنها بر روی هر مادربردی که مجهز به خروجی 4 پین اتصال LED RGB 5050 باشد استفاده کرد. از نظر تعداد اتصال به خروجی هم نگران نباشید، چرا که می توانید بین 4 تا 6 عدد از این فنها را تنها به یک خروجی LED RGB مادربرد متصل کنید.
اقلام داخل جعبه شامل یک کابل مبدل مولکس به سه پین است برای اتصال مستقیم فن به پاور سیستم (البته پیشنهاد می شود هرگز فن ها را مستقیم به پاور متصل نکنید)، یک کابل RGB افزاینده یک به دو Y، سه عدد هدر دو طرفه 4 پین برای اتصال اکستنشن، و 4 عدد پیچ می باشد. کابل اکستنشن از کیفیت فوق العاده ای برخوردار است، و وجود آن اهمیت فراوانی دارد، چرا که شما به هر اتصال خروجی RGB مادربرد می تواند تا پنج، شش تا از این فنها را متصل کنید، بنابراین وجود این کابل Y برای اتصال تعداد زیاد این فنها فوق العاده حیاتی است. اگر این کابل به صورت جداگانه به فروش می رفت، قیمتی نزدیک 40 هزار تومان می داشت. بنابراین این یک ارزش افزوده بسیار مناسبی است که همراه این فن عرضه می شود.
نحوه تعامل این کابل ها با یکدیگر در مدار در تصویر فوق به خوبی نمایان است. آن سه هدر دو طرفه طلایی بسیار کاربردی هستند. مادربرد هایی که کابل های اکستنشن RGB به همراه دارند، برخی داری سری مادگی و برخی دارای سر نری می باشند، این هدر ها برقرار کننده اتصال بین کابل های RGB و کابل Y همراه فن است، وجود آنها کار را برای اتصال این فنها به هر نوع کابل RGB، بسیار سهل و آسان می کند. فوق العاده با فکر و پیش بینی مناسب این اقلام به همراه فن عرضه می شود و باید از این بابت به گرین تبریک گفت. پیچ های همراه از کیفیت خوبی برخوردار هستند، اگرچه اگر لاغر تر می بودند بستن آنها راحت تر بود. به هر حال، در مجموع رضایت حداکثری را از اقلام همراه این فن اعلام می داریم.
تم فن GF120-RGB ترکیبی از فریم مشکی، پروانه شیری رنگ و پد های ضد لرزش طوسی تشکیل شده است. از نظر طراحی، فریم فن و پروانه به زیبایی تمام طراحی شده اند. شاید تنها نکته منفی که می توان به آن اشاره کرد گردی وسط پروانه است که معمولا برچسبی دایره ای به زیبایی آن کمک می کند. احتمالا برای استفاده حداکثری از نوردهی LED های RGB، وسط پروانه بدون برچسب باقی مانده است.
برخی مادربرد ها برچسب هایی مخصوص پروانه فن به همراه دارند که می توانید از آنها برای زیبایی هر چه بیشتر این فنها استفاده کنید. در تصویر فوق دو عدد از این فنها به رادیاتور Green Evo 240 متصل شده اند. فنهای 2100 دور گرین قابلیت جابه جایی 80 فوت مکعب هوا در دقیقه را داراست و از هر جهت مناسب برای خنک کننده های آبی و رادیاتور ها هستند. بخصوص اینکه فنهای اورجینال اغلب واتر کولر ها نویز تولید می کنند و زیبایی خاصی هم ندارند، این فنهای پر قدرت گرین از هر جهت جایگزین مناسبی برای تعویض فنهای اورجینال انواع واترکولر های سازگار با فنهای 12 سانتیمتری هستند.
پروانه فن GF120 برای شستشو قابل جدا سازی است، البته پیشنهاد می کنیم تا جای ممکن از این کار پرهیز کنید چراکه ممکن است در صورتی که پروانه یک مرتبه و به طور صاف و صحیح از الکترو موتور جدا نشود، ریگلاژ آن به هم بخورد و باعث ایجاد نویز شود. تمییز کردن پروانه می تواند به کمک چند برگ دستمال کاغذی نرم و مایع شیشه شور پایه الکلی انجام شود. پیشنهاد می شود هر سه ماه یکبار فنها و به صورت کلی کیس و قطعات کامپیوتر تمیز شود.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، تعداد 9 عدد LED SMD 5050 دور تا دور الکتروموتور را احاطه کرده است و وظیفه نورپردازی به پروانه را بر عهده دارد. الکتروموتور این فن از نوع Fluid Shield Bearing (FSB) است که با کاهش نویز حرکتی الکتروموتور حداقل نویز ممکن را تولید می کند. البته جلوتر به انواع فن کم نویز هم اشاره خواهیم کرد. مدار RGB نورپردازی از مدار اصلی الکتروموتور فن کاملا مستقل از هم قرار دارند و به همین دلیل دو کابل مجزا از یکدیگر به این فن متصل هستند.
در سمت چپ تصویر کابل RGB قرار دارد که منطبق بر استاندارد کلیه مادربرد های مجهز به این نوع خروجی ساخته شده است و با توجه به کیفیت خوبی که دارد می توانید با خیالی آسوده آن را به مادربرد خود متصل کنید. اگر مادربرد مجهز به خروجی RGB ندارید می توانید از یک درایور RGB 5050 دوازده ولتی استفاده کنید که در فروشگاه های تخصصی الکترونیک و برق موجود است. در سمت راست، کابل 4 پین PWM قرار دارد که می بایستی به یکی از خروجی های PWM فن مادربرد متصل شود.
طراحی پروانه فن به صورت شانه ای است که به لطف آن قدرت پرتاب بهتر و هدایت متمرکز هوا را سبب می شود. گرین این طراحی پره های پروانه را بال کوسه ای نامیده است.
مهمترین نقش یک فن، تهویه و خنک سازی قطعات داخل کیس است، اما کارکرد آن محدود به خنک سازی نیست. شاید از خود بپرسید چرا باید 100 هزار تومان بابت یک فن 12 سانتیمتری هزینه کرد. هر کاربری ممکن است پاسخ های متفاوتی بدهد، اما به نظر نگارنده، اول بحث زیبایی است، اغلب کیس های امروزی مجهز به پنل آکریلیک یا شیشه حرارت دیده هستند و نمایش نمای داخلی کیس یکی از مهمترین انگیزه ها برای کاربران است تا سلیقه خود را در بستن سیستم به بهترین شکل ممکن نمایش دهند. حتی اگر بحث نمایش هم مطرح نباشد، لذت بردن کاربر از ساختن کیسی با نظر و سلیقه خودش به اندازه کافی توجیه پذیر هست که چنین هزینه ای را متقبل شود. با فراگیر شدن مادربرد های مجهز به خروجی RGB، بحث نیاز به استفاده از این توانایی در ترکیب با تجهیزات تهویه مانند فن، باعث شده تا فنهای دارای نورپردازی RGB جذابیت خاصی پیدا کنند.
بحث دوم، بحث نیاز به فن ها پرقدرت است که عموما برای کولر ها مطرح می شود. برای فنهای ایرکولر و فنهای متصل به رادیاتور تا ضخامت 2.5 سانتیمتر، دوران مطلوب یا Recommended Rotation چیزی بین 800 تا 2400 دور در دقیقه است. فنهای گرین با توجه به حداکثر دور 2100RPM که دارند، از هر جهت مناسب ایرکولر ها و رادیاتور های متداول بازار هستند و به نوعی یک انتخاب هوشمند برای اینگونه مصارف به شمار می رود.
البته در مورد ایرکولر ها، بحث مهمی که باید به آن توجه داشت، حداکثر میزان Air Flow یا گردش هواست. هرچقدر این میزان بیشتر باشد، قدرت خنک کنندگی فن بیشتر می شود. برای ایرکولر ها، میزان مناسب Air Flow، چیزی بین 65 تا 85 فوت مکعب در دقیقه یا CFM است. از این نظر فنهای RGB گرین با توانایی 80CFM کاندید مناسبی برای استفاده در ایرکولر هاست. در مورد رادیاتور ها، بحث میزان فشار هوای ثابت یا Static Pressure نیز علاوه بر Air Flow مطرح است. فشار هوای ثابت توانایی فن در ایجاد فشار برای عبور هوا از میان پره های رادیاتور را نشان می دهد و به صورت عمومی میزان فشار ثابت بالای 2mm/H2O، برای رادیاتور های مرسوم در بازار که عموما ضخامتی بین 2.5 تا 3 سانتیمتر دارند مطلوب است. از این لحاظ نیز فنهای RGB گرین با فشار ثابت 2.3mm/H2O گزینه خوبی برای استفاده در رادیاتور ها به شمار می رود.
در مورد فنهای مورد استفاده در تهویه کیس، به صورت کلی، دوران مطلوب چیزی بین 800 تا 1500 دور در دقیقه است. از این جهت فنهای RGB برای تهویه کمی Overkill به حساب می آید. هرچند، به دلیل توانایی حداقل گردش 800 دور در دقیقه، به شرطی که مادربردی داشته باشید که بتواند سرعت این فنها را متناسب با دمای کیس کاهش دهد، می توان از آنها به عنوان فن تهویه کیس نیز استفاده کرد و از لحاظ فنی منافاتی با تهویه مطلوب ندارد اما به یاد داشته باشید حتما سرعت آنها را در حداقل ممکن نگه دارید تا گرد و خاک بی جهت وارد کیس نشود.
بحث سوم، که شاید از دید بسیاری از کاربران، مهمترین اصل در انتخاب یک فن خوب قلمداد می شود، بحث میزان نویز تولید شده توسط فن است. این یک واقعیت است که به دنبال هرگونه سایش و یا حرکت مداومی نویز تولید می شود. در مورد فنها، همه ی فنها نویز دارند اما باید یک بالانس و توازنی بین قدرت فن در به گردش درآوردن هوا و نویز بوجود آمده توسط آن وجود داشته باشد. چه فایده ای دارد اگر فن شما نویز پایینی داشته باشد اما با راندمان ضعیف، قدرت گردش هوای آن تعریفی نداشته باشد؟ و یا به العکس، چه فایده ای دارد فن قدرتمندی داشته باشید اما نویز تولید شده توسط آن با صدای موتور بوئینگ 747 رقابت کند؟ بنابراین، در انتخاب فن مناسب هر دو وجهه قدرت و نویز را باید در نظر داشت.
برای نویز و کنترل آن، چند نکته حائز اهمیت است. از نظر صدا، مطلوبترین فنهای بی صدا برای تهویه کیس، میزان حداکثر نویزی کمتر از 21 دسیبل دارند. بنابراین برای تهویه کیس یا باید فنی انتخاب کنید که حداکثر میزان نویز کمتر از 21dB داشته باشد، یا اینکه با استفاده از ابزار های کنترل فن، با کاهش گردش فن، نویز تولید شده را به کمتر از این میزان تقلیل دهید.
برای فنهای مورد استفاده در رادیاتور و ایرکولر، مطلوبترین فنها از نظر نویز، چیزی بین 20dBA تا 25dBA نویز دارند. هرچه این میزان نویز کمتر باشد، به نفع گوش کاربر است. فن RGB گرین حداکثر نویزی برابر 26 دسیبل دارد که با توجه به نزدیکی آن به بازه ی 20 تا 25 دسیبل، قابل قبول است.
اما انتخاب یک فن با نویز پایین همه ی داستان نیست، به هر شکل حتی 20 دسیبل هم اصلا بی صدا به شمار نمی رود و نویز کمی نیست که بتوان 24/7 آن را تحمل کرد. بنابراین باید با استفاده از ابزار کنترل فن، با کاهش میزان دوران، نویز تولید شده را به حداقل ممکن رساند.
اینجاست که توانایی مادربرد در مدیریت فنها و کنترل گردش آنها بر اساس دمای قطعات، حرف اول را می زند. در مادربرد های تولید شده توسط شرکت ایسوس، نرم افزار Fan Xpert وظیفه مدیریت دور فنها را بر عهده دارد. این نرم افزار به همراه مجموعه Asus Suite نصب می شود و در اولین استفاده، به کالیبراسیون و تشخیص سرعت و توانایی فنهای متصل به مادربرد می پردازد.
پس از زدن دکمه Fan Tuning، مادربرد کلیه فنها را به صورت همزمان بر روی حداکثر سرعت می برد تا سقف سرعت هر فن بدست آید، سپس مادربرد به صورت پلکانی و هوشمند با کاهش ولتاژ، قدرت فنها را کاهش می دهد تا کف سرعت فنها را نیز بدست آورد. سپس با ذخیره این اطلاعات به شکل نموداری، می توانید پروفایل های از پروفایل های پیشفرض Silent، Standard، Turbo، و Full Speed برای بهره بردن از همه ی فنهای متصل به مادربرد، به شکل یک سیستم کولینگ یکپارچه، بهره ببرید.
پروفایل Silent کلیه فنهای سیستم و کیس را بر روی بازه حداقلی قرار می دهد. یعنی هر فن بر اساس کیفیت و توانایی اش، بر روی کمترین میزان گردش تنظیم می شود تا زمانی که دمای پردازنده منطبق با گراف نسبت سرعت به دما، افزایش پیدا کند آنوقت سرعت فنها نیز به نسبت افزایش می یابد.
پروفایل استاندارد، فنها را بر روی حداقل سرعت لازم به صورت پیشفرض قرار می دهد.
پروفایل Turbo، عکس العمل فنها را نسبت به گرم شدن پردازنده بالاتر برده و در صورت افزایش دما فنها سریع وارد عمل می شوند.
پروفایل Full Speed هم تمام فنها را بر روی حداکثر سرعتشان تنظیم می کند.
به صورت پیش فرض، بیس و اساس تغییر سرعت فنها، دمای پردازنده است که البته می توانید این بیس را برای هر فن به صورت مستقل بر مبنای دمای چیپست، دمای مادربرد، دمای کارت گرافیک (در صورتی که گرافیک ایسوس داشته باشید) و یا سنسور های اکسترنال قرار دهید. ما البته پایه سرعت همه فنها را پردازنده قرار می دهیم.
پس از تست، جدولی از توانایی حداقل و حداکثر سرعت فن بدست می آید. همانطور که در تصویر مشخص است، حداقل سرعت 806RPM و حداکثر 2100RPM گزارش شده است که مطابق با مشخصات رسمی فنهای گرین است. در سرعت 800RPM هیچ صدایی از فنها شنیده نمی شود. اما نکته ای در اینجا پنهان است. ما در حین تست از دو مدل مادربرد ایسوس را استفاده کردیم، یکی از خانواده ROG Strix و دیگری از خانواده ROG Maximus، و به نکته جالبی رسیدیم. تصویر فوق از مادربرد ROG Strix است.
این تست نیز از همین فنهای گرین گرفته شده، اما با مادربرد ROG Maximus، همانطور که مشخص است، این مادربرد توانسته سرعت فنهای گرین را تا کف 440RPM نیز کاهش دهد. تفاوت نتیجه نرم افزار Fan Xpert در این دو مدل مادربرد، این مسئله را روشن می کند که توانایی نرم افزاری کنترل دور فنها در مادربرد های Maximus، بیشتر و بهتر از توانایی کنترل دور فن در مدلهای Strix است. اگرچه اسم نرم افزار در هر دو مشترک باشد. مطلب دوم اینکه، کیفیت فنهای گرین بقدری خوب است که می تواند حتی از حداقل پیش فرض نیز پایینتر به گردش درآید، صد البته مشروط بر اینکه مادربرد High End داشته باشید.
بنابراین دوستانی که نگران نویز هستند، در صورتی که مادربرد قدرتمندی داشته باشند، می توانند بدون هیچ نگرانی، حداقل سرعت فنهای RGB گرین را به زیر 800 دور برسانند و حتی بر روی 420 الی 440 دور تنظیم کنند، سرعتی که نویزی در آن وجود ندارد و به نوعی Dead Silent حساب می شود. امکان رسیدن به حداقل سرعت 440RPM فقط در فنهای High End میسر است و خوشبختانه این فن RGB گرین در اینجا هم خوش درخشید.
نتیجه گیری:
به غیر از فنی که برای تست در اختیار ما قرار گرفت و در بررسی سر بلند بود، تقریبا 2 ماه است که از فنهای RGB گرین در سیستم شخصی نیز استفاده می کنم و هنوز در دورهای پایین، هیچ نویزی از آنها به گوش نرسیده است. دقت کنید، یک فن – هر نوع فنی – با هر قیمتی – در دور های بالای 1200RPM، نویز و صدای گردش هوا دارد؛ اما زمانی به یک فن – فن بی صدا – گفته می شود که در دور های پایین تر از 1200 از خود نویزی نداشته باشد. با این تعریف، فن GF120-RGB گرین، در زمره فنهای بی صدا قرار می گیرد، که در دورهای پایین صدایی از آن شنیده نمی شود.
در بحث نورپردازی هم، با تعداد 9 عدد LED RGB که این فنها در خود دارند، می توانید سیستم خود را به شایستگی نورپردازی کنید. ما برای نمایش نورپردازی این فنها، یک تست یک دقیقه ای هم در ویدیو فوق قرار داده ایم، و سعی شده تا نحوه نورپردازی با این فنها به تصویر کشیده شود.
در پایان، با توجه به قیمت خوب، کیفیت خوب، نویز بسیار پایین و توانایی بسیار بالای این فنها، نشان منتخب سردبیر سایت سخت افزار را به GF120-RGB اهدا می کنیم و امیدواریم شرکت گرین در زمینه فنهای 14 سانتیمتری نیز وارد شود و موفقیت های خود را تکرار کند.
9.2امتیاز9.3پرفورمنس10امکانات9کیفیت قطعات8.7طراحی9ارزش خرید
سلام مادربورد بنده z690-prime asus هست و مدل کیس هم green-z5-surena فن های کیس فقط با دکمه روی کیس رنگشون عوض میشه و کنترلشون کار نمیکنه ممکنه مشکل از ریموت کنترل باشه؟ من برنامه armoury رو هم دارم رنگ فن سی پی یو باهاش عوض میشه ولی رنگ خود فن نه و اینکه کیس رو هم خودم اسمبل نکردم نمیدونم توی کدوم پورت rgbیا argb وصل شده.
با سلام خدمت شما دوست گرامی
مادربرد اینجانب Asus Z590 Rog strix -A Wifi gaming هست و کیس هم Green Z5 میباشد کنترلر آر جی بی هم دارد ولی وقتی روشنش می کنم رنگ فن ها بصورت بنفش رنگ هستند میشه توضیح بدید چگونه میتوانم به 7 رنگ رنگین کمان تبدیلش کنم
ممنون میشوم جوابم بدهید؟
سلام
کابل RGB فنها رو به کجا وصل کردین؟ مادربرد شما هم RGB داره و هم ARGB، به کدوم وصلش کردین؟
نرم افزار Armoury Crate رو نصب دارید؟
سلام
مدل کیستون که این فن ها بهش وصل شده چی هست؟
GREEN Z4 ASTIAK
سلام خسته نباشید
من مادربوردم prime b460 plus هستش که مال برند ایسوسه
حالا به نظرتون من میتونم با استفاده از نرم افزار نور پردازی فن و رم … تغییر بدم؟
همون نرم افزار Asus Aura خوبه؟
در ضمن مادربورد خودش هدر RGB داره
ممنون میشم کمک کنید
والا تا جایی که میدونم نرم افزار Aura دیگه منسوخ شده و به جاش ایسوس از Armoury Crate استفاده می کنه. به هر صورت میتونید نورپردازی رمها رو کنترل کنید به شرطی که رمهای RGB برند G.SKILL داشته باشید.
فن هم میتونید نورپردازیش رو کنترل کنید به شرطی که اتصال نورپردازی فن 4 پین و 12 ولت استاندارد باشه.
Armoury Crate
اگر روی رم زده باشه از auraپشتیبانی میکنه چطور
چون یکیو دیدم مال برند تیم گروپ و گیل هم البته!
اگر روی رمها زده باشه، آره، پشتیبانی می کنه.
من رم هایی که میخرم مال برند کینگستون هستن KINGSTON HyperX FURY RGB حالا یعنی اینا پشتیبانی نمیکنن؟ فکر کنم با یه نرم افزار مخصوص به اسم NGENUITY بشه شخصی سازی کرد درسته؟ حالا یعنی نمیشه با نرم افزار ایسوس یا… تغییر بدم؟ مادربردی که تهیه کردم ROG STRIX b460_h هستش که از A_RGB پشتیبانی میکنه و اینکه بله فن 4 پین و ۱۲ ولت هستش مدل فن Green GF120_RGB هستش میشه نورپردازیشون رو کنترل کرد درسته؟
من چک کردم، هم رمهای شما سازگار هستند و هم اون فن گرین. مشکلی ندارید.
ممنون از شما خیلی لطف کردید
سلام وقت بخیر ببخشید با چه نرم افزاری میشه نورپردازی این فن هارو کنترل کرد؟
اگر مادربردتون نرم افزار مدیریت نورپردازی داشته باشه، می توان با اتصال خروجی RGB مادربرد به این فنها، از همون طریق نورپردازی رو کنترل کرد.
من رم هایی که میخرم مال برند کینگستون هستن KINGSTON HyperX FURY RGB
حالا یعنی اینا پشتیبانی نمیکنن؟
فکر کنم با یه نرم افزار مخصوص به اسم NGENUITY بشه شخصی سازی کرد درسته؟
حالا یعنی نمیشه با نرم افزار ایسوس یا… تغییر بدم؟
مادربردی که تهیه کردم ROG STRIX b460_h هستش که از A_RGB پشتیبانی میکنه
و اینکه بله فن 4 پین و ۱۲ ولت هستش
مدل فن Green GF120_RGB هستش
میشه نورپردازیشون رو کنترل کرد درسته؟
بله هر دو رو میشه.
سلام دوستان اگر یه فن RGB بخرم ولی سوکت مادربوردم RGB نداشته باشه ، لایتش خاموش میمونه یا خودش همینطور تغییر رنگ میده ، بدونه اینکه من بتونم رنگشو تغییر بدم ؟
درود
موردی که به نظرت در این بررسی بهش اشاره نشد، عدم توانایی این فن ها در تولید نور بصورت رنگین کمانی یا حالت Rainbow هست. کلاس های هم رده این فن، مثل سری های جدید کوگار که به نوعی میشه این مدل رو یک کپی بسیار عالی از اونها دونست، این حالت رو در اختیار کاربر قرا میدن. البته من با هر تنظیمی که میشد، نتوانستم به حالت رنگین کمانی و اینکه LED ها رو بصورت جدا کنترل کنم. اگر پیشنهادی هست بفرمایید تا من هم بتونم استفاده کنم.
در کل، با توجه به قیمت این فنها (قیمت قبل از عید 99منظورم هست) بسیار برای این فنها منطقی و حتی با نداشتن حالت رنگین کمانی هم ارزش اونها رو کم نمیکنه. چون نویز کم، قدرت بالا و رنگبندی عالی، مواردی هست که اگر در یک فن در سایر برندها بخوایم دنبالش باشیم، برای هر عدد باید 300تا400هزارتومان هزینه کنیم!
سلام خسته نباشید آیا این فن ها بخوبی با Asus aura سینک میشن یا فن های دیپ کول بهتر سینک میشه؟
سلام
بعد از استفاده حدود 4 ماه باید بگم هیچ افت کیفیتی نمی بینم و مثل روز اول جذاب هستن وعالی
از خریدم اصلا پشیمان نیستم و به زودی 3 تای دیگه سفارش میدم
بله هاب خوبیه
میتوانید فن رو تهیه کنید و بدون RGB ازش استفاده کنید مثل همه ی فنها کار خواهد کرد.
بایوس مادربرد رو به روز کنید و از RGB سازگار با مادربرد استفاده کنید.
1) بله
2) بله
اگر درایور RGB 5050 تهیه کرده باشید خروجیش یک اتصال 4 پین RGB است که به این فنها متصل می شود. اگر خروجی 4 پین نداره به درد این کار نمیخوره.
بله دوست عزیز می توانید.
با سلام و تشکر سوال من اینه که مادربرد من هدر نداره ولی من کیت RGB360 ([url]”http://www.deepcool.com/product/dcoolingaccessory/2016-03/12_4803.shtml”[/url]) دیپ کول رو دارم که سه عدد نوار RGB داره و کانکتورهاش هم مثل همین فن هاست ، آیا میتونم همزمان علاوه بر اون سه نوار دو عدد از این فن ها هم بهش اضافه کنم؟
سلام ببخشید مین برد من هدرrgb نداره درایور ۵۰۵۰ rgb هم پیدا کردم منتها اونا همه سیم خور هستن ولی شما گفتین میشه با درایورخلع رو پر کرد میخاستم بدونم چجوری انجام میشه ممنونم
مین بردممx79 giga هست
درباره استفاده از فن متفاوت به جای فن فابریک توصیه می کنیم این کار رو نکنید. فن فابریک حتی اگه نسبت به یه فن دیگه ضعیف تر هم باشه باز هم توسط همون تولید کننده برای همون محصول تست شده و بهترین پارامترها رو داره. سوال اول رو متوجه نشدم
با سلام و خسته نباشید..
مادربورد من ROG MAXIMUS VIII EXTREME/ASSEMBLY هستش و ظاهرا هدر RGB نداره..
حالا سوالم اینه که:
1) آیا میشه از کیت نورپردازی دیپ کول به عنوان نورپردازی ازش استفاده کرد؟! (دقدقهم بیشتر اینه که توان تحمل نورپردازی توسط 5 فن GF120RGB گرین رو داره یا نه؟)
2) من برای سیپییو، از خنک کننده مایع Glacier 240-EVO استفاده میکنم.. آیا میتونم از فن GF120RGB گرین به عنوان خنک کننده به جای فن فابریک خودش یعنی خنک کننده مایع Glacier 240-EVO استفاده کنم؟! چون یه سری تفاوتهای ریز ولی مهم بین این دو فن هستش که باید در نظر گرفته بشه.. مثل: تکنولوژی ساخت فن (Hydraulic Bearing و {Fluid Shield Bearing{FSB) یا حداکثر جریان هوا (86.5CFM و 80CFM) یا حداکثر فشار هوای فن (3.8mmH2O و 2.3mmH2O)
مواردی که در بالا ذکر کردم، اونایی که راندمان بهتری داره مال فن فابرکه خودشه!
ممنون میشم اگه پاسخم رو بدید..
سلام من هر کاری میکنم نمیتونم رنگ فن سی پی یو رو تغییر بدم خودش rgb بود الان فقط قرمز شده لطفا راهنمایی کنید
مشخصات کامل سیستم؟
cpu amd razon 7 3800x
grafic 1660super
16gig ram
b 550,plus motherbord
آقا سعید اگر قبلا حاشیه فن پردازنده RGB بوده و الان قرمز خالی هست احتمال زیاد مشکل نرم افزاریه. ببین از طریق نرم افزار نورپردازی مادربرد میتونی تغییرش بدی یا نه، اگر نشد یا باید مجدد ویندوز بریزی و برنامه ها رو مجدد نصب کنی و یا اگر بازهم مشکل باقی موند، بده سیستم رو کسی وارده، چک کنه ممکنه نیاز به عودت مادربرد به گارانتی داشته باشی.
از نرم افزاری که همراهش هست استفاده کنید میتونید به تنظیمات دسترسی داشته باشید
سلام درود عرض ادب ببخشید من مادربرد msi b360 rgb دارم هر کاری میکنم rgb روشن نمیشه ولی فن روشن هست میشه کمک کنید
با تشکر
از نظر کیفی که مشکلی نداره ولی از نظر کاربردی دوستانی که استفاده کردن میتونن راهنمایی کنن
بعد کلی تحقیق تو اینترنت به این هاب فن دیپ کول رسیدن
Deep Cool FH-10 SATA to 10x 4Pin Case Fan Hub
دوستان تایید میکنن استفاده از این هاب رو؟
سلام خسته نباشید
من بخوام 5 تا از این فن ها رو به مادربردم که asus rog strix h270f gaming هست وصل کنم چیکار باید بکنم
1.rgb رو که با تبدیلای 1 به 2 وصل میکنم اونو متوجه شدم
2.ولی کابلای PWM فن ها رو به چه صورت به کانکتورای 4 پین PWM روی مادربرد وصل کنم چون روی مادربرد من 2 عدد کانکتور 4 پین PWM با اسمای CHA_FAN1 و CHA_FAN2 وجود داره پس 5 تا کابل فن رو به چه صورتی باید وصل کنم به مادربرد؟؟ باید تبدیلی چیزی بخرم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام اگه مادربرد سوکت آر ج ب نداشته باشه امکان نصب نیست مگر اینک کنترلر آر ج ب تهیه کنید
سلام.خیلی متشکرازبررسی عالی که انجام شده.فقط سوالی دارم که امیدوارم جوابشوبدست بیارم ومشکلم حل بشه.مادربوردم از قابلیت خروجی rgbبرخوردارنیست چکارکنم که این فن را روشن کنم؟ اصلابدون اتصال کابل دومش که همان rgbهست نورپردازیش کار میکنه و اگه فقط کابل برقش که همان ۴پین pwm رامتصل کنم بانورپردازی ویا بدون نورپردازی چرخش فن روشن میشه؟
خواهش میکنم علیرضا جان، تقریبا در 70 درصد مدت فیلم فن ها در حال گردش بودند.
ممنون بررسی خیلی خوبی بود:-bd واقعا گرین بهترین تولید کننده داخلی هست بنظرمن
ممنون آقای ابیشی بابت بررسی کامل این نو رسیده های ملی
پول خرید این فن هارو که ندارم ولی فن های فعلی گرین سیستمم به طرز عجیبی بیشتر از فن های کورسیر راضی هستم که با توجه به در نظر گیری قیمت و ایرانی بودن فن ها واقعا واقعا فوق العاده هست.
music visualizer هم واقعا زیبا بود ولی ای کاش در زمان گردش فن ها فیلم ضبط میشد.
ممنونم از پاسخگویی جامع و عالی.=smile
برادر فشار هوای مثبت با دو فن مکنده و یک دمنده ایجاد می شود. با کم و زیاد کردن دور فنها وقتی تعداد ورودی و خروجی مساوی هست، تفاوت خاصی ایجاد نمیشه. فشار هوای مثبت برای قطعات بهتره، بنابراین دو تا از فنها ی دمنده و یک فن مکنده را از مدار حذف کنید تا فشار هوای مثبت ایجاد شود. سرعت فنهای مکندو دمنده در حالت بیکاری در حداقل ممکن باشند و تحت لود، فقط سرعت فن دمنده را افزایش دهید تا تخلیه هوای گرم بهتر صورت پذیرد.
سلام مجدد، آقای مهندس…سوالی دارم که سالهاست؛ پاسخی قطعی برای آن، نیافته ام…یکی از کیس های من، x7 cougar است که دارای کنترلر فن می باشد و این کیس نیز، دارای ۶ فن پیش فرض است که سه عدد آن مکنده، و سه عدد دیگر، دمنده هوا هستند.بشخصه، هنوز نمی دانم؛ آیا با افزایش دور فن های مکنده،فشار هوای مثبت، در کیس ایجاد کنم یا بالعکس، با افزایش دور فن های دمنده، فشار هوای منفی، ایجاد کنم؟ بعبارتی دیگر، کدام نوع فشار هوا برای سلامت قطعات داخل کیس و فن های آنها، مثل فن های کارت گرافیک و خنک کننده بادی بهتر است؟ممنون می شوم؛ اگر پاسخ سوال منرا بدهید.
ممنون اقای ابیشی عالی بود
اهنگ ویدیو هم که نورالنورش کرده بود دمت گرم :-bd:-bd:-bd:-bd
مرسی سعید جان از نظر خوبت. =smile
علیرضا جان، عالیه اینکه مادربردت میتونه سرعتش رو پایین تر هم بیاره فوق العاده است. =smile
مبارکه جناب موسوی، خوشحال میشم نظرتون رو بعد از خرید هم داشته باشیم B-)
سلام.من سالهاست که از این شرکت، خریدهای بزرگی مثل کیس های high_end و پاورهای قدرتمند و حتی ماوس و کیبورد، انجام داده ام و کلا، از محصولاتش، راضی هستم.تنها گله من، به بخش گارانتی و خدمات پس از فروش این شرکت است که گاها، همکاری خوبی در پاسخگویی ندارند و حتی زمانهایی از اتصال تماس گرفته شده به همکار بخش دیگر، خودداری می کنند!! اگر، این بخش هم اصلاح شود؛ گرین، نمره بالایی می گیرد.
خیلی عالی بود آرمین جان
منم حدود 2 ماه شاید بیشتر بشه ک این فن ها رو خریدم و کاملا راضیم
جالبه ک مادربرد من Asus Rog B350-gamingf هستش و فن ها rgb گرین زیر 800 تا سرعتشون رو تنظیم میکنه (به ترتیب 400-600-800 دور)
البته من موقه بازی مود فن ها رو روی حالت توربو میذارم و توی بازی های سنگین سورس فن رو از حالت پردازنده روی حالت گرافیک میذارم تا نسبت به دمای گرافیک کار کنند
گرین واقعا توی بحث فن خیلی قدرتمند کار میکنه
همین الان دوتا سفارش میدم
ممنون از برسی و حوصله و وقتی که گذاشتید
از جهت کیفیت خیالم هم راحت شد