مهلت بومیسازی دو نسخه داخلی تلگرام، یعنی هاتگرام و تلگرام طلایی 30 آذر به پایان رسیده است، اما از آنجاییکه این دو برنامه به فعالیت خود در حالت عادی ادامه میدهند، یعنی با موفقیت عملیات استقلال خود از تلگرام را به سرانجام رساندهاند. حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد که راستیآزمایی این دو برنامه بر عهده مرکز ملی فضای مجازی است و گفت:
مرکز ملی فضای مجازی متخصصان فنی دارد و این کار برای افراد فنی به راحتی مشخص است و کار پیچیدهای نیست. قبلا نیز اعلام کردهایم که این دو پیامرسان هیچ ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارند و رصد فعالیت آنها یا راستی آزمایی درباره استقلال آنها از تلگرام نیز با مرکز ملی فضای مجازی است.
فتاحی همچنین از وضعیت 7 پیامرسان داخلی و انتخاب 2 پیامرسان برای حمایت بیشتر نیز توضیحاتی ارائه داد. او اعلام کرد که مرحله بعدی حمایتها پکیجی مشکل از حمایت فنی و غیرفنی است که مرکز ملی فضای مجازی در خصوص جزئیات آن توضیح خواهد داد. او معتقد است که بحث اصلی درخصوص این پیام رسانها فنی نیست. فتاحی گفت:
اگر این طور بود امروز آنها با 30 تا 40 سرور میتوانستند 10 میلیون کاربر را پوشش دهند اما کاربر کجاست؟ اگر مشکل فقط فنی و سخت افزاری بود امروز این مشکلات وجود نداشت و حداقل 10 میلیون کاربر داشتند؛ اما وضعیت فعلی نشان میدهد مشکل در جاهای دیگری است که مرکز ملی فضای مجازی در حمایت جدید پای کار آمدن دستگاههای دیگر را رصد میکند زیرا در فاز نخست دستگاههای دیگر پایه کار نیامدند.
او در رابطه با گلایه 5 پیامرسان دیگر در انتخاب 2 پیامرسان منتخب اذعان داشت که ارزیابی همه جانبهای بر مسائل فنی، غیرفنی، تعداد کاربر و عملکرد یکساله آنها صورت گرفته است و اگر هر کدام از آنها انتخاب میشند، دیگران اعتراض داشتند. فتاحی در ادامه افزود: با این حال حمایتها متوقف نمیشود و اگر ایده جدید داشته باشند، باز هم از آنها حمایت خواهد شد. او در پایان افزود:
وزارت ارتباطات به شدت برای حمایت از پیامرسانهای داخلی پایه کار است اما به اینکه برای پاگرفتن داخلیها، خارجیها را ببندیم و فیلتر کنیم اعتقاد نداریم.
دیدگاهتان را بنویسید