دولت رئیسی و وزیر منتخب او در وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال 1400 با رویکردی متفاوت از دولت روحانی کار خود را آغاز کرد. اما با گذشت یک سال از فعالیت آنها به نظر میرسد که نتیجه تفاوت چندانی نداشت و خواسته مورد انتظار دولتمردان از سالها قبل، یعنی فیلتر اینستاگرام یا همان صیانت کاربران از این شبکه در حال به ثمر نشستن است.
نگاهی به کارنامه فعالیت 1 ساله عیسی زارعپور – وزیر صیانت!
ابتدا بیایید با هم نگاهی گذرا داشته باشیم به دوران یک ساله فعالیت عیسی زارع پور در سمت وزارت ارتباطات. او در ابتدای حضور خود در وزارتخانه بارها و بارها تأکید کرد که به دنبال مسدوسازی فضای مجازی و کسب و کارها نیست. اما همزمان با این اظهارات طرح جنجالی و بسیار بحث برانگیز صیانت در مجلس شورای اسلامی در حال توسعه بود و با وجود تلاش نمایندگان مجلس موافق با این طرح و وزارت ارتباطات مبنی بر مثبت جلوه دادن این طرح و حتی سعی بر تغییر نام آن به «طرح حمایت» همه ما در واقعیت میدانستیم که اصل ماجرا از چه قرار است.
اما این همه ماجرا نبود و همزمان با جلو رفتن روند تصویب طرح صیانت در مجلس و از آن طرف مخالفتهای شدید و گسترده کاربران در فضای مجازی و به راه افتادن کمپینهای جمعآوری امضا برای لغو این طرح، اتفاقات دیگری نیز در جریان بود که حالا میتوان با قطعیت عنوان کرد که تمامی آنها در جهت کاهش کیفیت تجربه کاربران ایرانی از اینترنت رقم خورده.
پس از کاهش محسوس سرعت اینترنت در اوایل پاییز سال گذشته، معاون وزیر اعلام کرده بود که شلوغی استفاده در ساعات پیک مصرف باعث نارضایتی برخی از مشترکین اینترنت شده و اقداماتی برای رفع آن در حال انجام است. البته این تنها باری نبود که در دوران فعالیت یک ساله زارعپور شاهد کاهش سرعت و کیفیت اینترنت بودیم.
کمی بعدتر وزیر ارتباطات وزیر سرعت چندگیگی با فیبر نوری را به مردم وعده داد اما چیزی که کاربران در واقعیت تجربه میکردند، سرعتی پایینتر از قبل از روی کار آمدن زارعپور بود. این کاهش سرعت آنقدر محسوس بود که ذبیح الله اعظمی، نماینده مردم جیرفت در صحن علنی مجلس خطاب به وزیر ارتباطات گفت: «آقای وزیر! پایتان را از روی سیم بردارید.»
پس از بالاگرفتن اعتراضات نسبت به کندی اینترنت در 16 آذرماه شرکت زیرساخت اعلام کرد که به دلیل قطع سگمنت دوم فیبر نوری و از دست رفتن 430 گیگابایت ظرفیت پهنای باند بینالملل شاهد کندی اینترنت هستیم. البته در همان زمان اعلام شد که رفع این قطعی که در محدوده دریایی میان قطر و امارات بوده، زمانبر است. 22 دیماه بود که وزیر ارتباطات پیروزمندانه در حساب اینستاگرام خود که اعلام کرد که 2 ماه پیش (یعنی 1 ماه پیش از اعلام زیرساخت) یکی از کابلهای فیبر نوری قطع و حالا این قطعی برطرف شده است.
در همین زمانها روند پیشروی طرح صیانت کماکان در مجلس در جریان بود و اعلام شد که هزینه پیامک سال آینده (1401) گران خواهد شد. زارعپور در اظهار نظری اعلام کرده بود که گوشی ایرانی دارد و اینترنت بدون فیلتر هم ندارد. او در تشریح این اظهارات گفته بود که «پلتفرمهای خارجی که قواعد جمهوری اسلامی را بپذیرند، اجازه فعالیت دارند و بنده هم تنها از شبکههای اجتماعی و سایتهای خارجی فیلتر نشده استفاده میکنم. اینترنت بدون فیلتر ندارم و از اینترنت معمولی در گوشی همراهم استفاده میکنم».
زارعپور در 29 دیماه ملی کردن اینترنت توسط چین را شایعه بیاساس خواند و این جمله را در پاسخ به پرسش کاربری در اینستاگرام بیان کرده که پرسیده بود «شنیدم قراره با کمک کشور چین همکاری کنید و اینترنتو ملی کنید. میخواستم ببینم که آیا این خبر صحت داره یا نه».
زارعپور در اواسط بهمن 1400 اعلام کرد که وضعیت شبکه اینترنت بحرانی شده است. او افزایش بیسابقه مردم برای استفاده از اینترنت را دلیل این وضعیت عنوان کرد. وزیر ارتباطات اما چند هفته بعد، در واکنش به انتشار تصاویری مبنی بر افت کیفیت اینترنت در ایران عنوان کرد که این نمودارها فیک نیوز است. البته در همان زمان هم بسیاری از کاربران در زیر پست اینستاگرامی وزیر عنوان کرده بودند که فارغ از نمودارها سرعت اینترنت بسیار افت کرده است.
هشتم اسفند ماه علیرضا پاک فطرت، نماینده مردم شیراز در مجلس اعلام کرد که تندروهای مجلس نمیگذارند دیگر نمایندگان طرح صیانت را بررسی کنند و به نام ساماندهی دنبال محدودیت اینترنت هستند. کمی بعد از آن در 13 اسفند با آتشسوزی در زیرساخت اینترنت کل کشور برای چند ساعت با اختلال جدی مواجه شد. با نزدیک شدن به پایان سال و بحث در رابطه با بودجه سال 1401، اپراتورهای موبایلی و شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنت اقدام به گران کردن بستهها و تعرفههای اینترنت کردند. بعد از آن وزیر ارتباطات عنوان کرد که مخالف گران شدن اینترنت بدون بالارفتن کیفیت است. البته بد نیست به این نکته اشاره کنیم که این اظهارات او هرگز منجر به پایین آمدن قیمت یا حتی بالارفتن کیفیت نشد.
در فروردینماه اعلام شد که گرانشدن قیمت اینترنت قانونی است، چراکه این قیمتها هنوز از سقف مصوب بالاتر نرفته. البته گفته شد که قرار است که به اقشار کمدرآمد یارانه اینترنت 2 گیگابایتی (کاملا جدی!) تعلق بگیرد که به نظر میرسد همان وعده هم بعد از گذشت 5 ماه هنوز عملی نشده است.
اردیبهشت 1401 زمانیکه زارعپور خبر از افزایش سرعت اینترنت از زمان تحویل وزارتخانه میداد، مدعی شد که این سرعت شایسته مردم نیست. در همان زمان خبرهایی مبنی بر ممنوعیت ثبت گوشیهای آیفون توسط واردکنندگان به گوش میرسید. حذف تخصیص ارز برای گوشیهای بالای 600 دلار به خودی خود باعث گران شدن گوشیهای پرچمدار شده بود و خبر ممنوعیت، این گرانی را تشدید کرد. البته در اوایل خرداد اعلام شد که مشکل ثبت سفارش آیفون رفع شده اما طبیعی بود که آب رفته به جوی بازنگردد و قیمتهای جهشیافته به سمت پایین میل نکنند.
از اختلالات پیش آمده در اینترنت در روزهای کنکور و فیلتر شدن بی سروصدای توییچ که بگذریم، فعال شدن Safe Search هم در بستر اینترنت همراه که گفته شد تنها محتوای خشن و مستهجن در اینترنت را محدود کرده نیز در نوع خود بسیار جالب و بیسابقه بود. البته 10 مرداد دوباره ارتباطات همراه و اینترنت کشور با یک اختلال جدی مواجه شد و دلیل آن آتش سوری در یکی از حوضچههای ارتباطی منطقه 8 مخابرات اعلام شد.
چه بر سر اینستاگرام آمده است؟
از همان اولین ساعتهای صبح روز گذشته (24 مرداد 1401) زمانیکه سری به برنامه اینستاگرام زدم، متوجه شدم که سرعت باز شدن پستها و استوریهای عادی نیست. سوئیچ کردن بین اینترنت ثابت و همراه تأثیری در ماجرا نداشت. با مراجعه به توئیتر متوجه شدم که این تنها مشکل من نیست و کاربران بسیار دیگری از کندی سرعت در اینستاگرام شکایت دارند. هرچند عجیب اما دعا میکردیم که این مشکل جهانی باشد، اما متأسفانه اینگونه نبود.
آنگونه که از شواهد و قرائن ماجرا به نظر میرسد، پهنای باند اینستاگرام در ایران به شکل هوشمندانهای کاهش یافته است. باوجود آنکه هیچکدام از مقامات رسمی و مسئولین مربوطه نسبت به این موضوع واکنشی نشان ندادهاند، بسیار بعید به نظر میرسد که این کندی سرعت غیرعمدی باشد. براساس نظرسنجی که با دوستان خود در توئیتر به اشتراک گذاشتم (تا این لحظه) در حدود 38.4 درصد از آنها اعلام کردند که اینستاگرام برای آنها کندتر از چند روز قبل شده است. 45.3 درصد از آنها گفتهاند که اینستاگرام بدون برنامههای تغییر IP کار نمیکند و چیزی در حدود 16.3 درصد نیز اعلام کردهاند که وضعیت این برنامه برای آنها تغییری نکرده است. نظرسنجی و آمارهای موجود در دیگر نظرسنجیها نیز نتایجی مشابه با این نظرسنجی داشت.
با نگاهی به کارنامه یک ساله عیسی زارعپور در سمت وزیر ارتباطات، عملکرد او را چگونه ارزیابی میکنید؟ وضعیت اینستاگرام با اینترنت ثابت و همراه برای شما به چه صورت است؟ آیا فکر میکنید که اینها نشانههایی از فیلترینگ اینستاگرام یا به گفته خودشان صیانت از حقوق کاربران ایرانی این شبکه است یا صرفاً یک محدودیت موقتی است و به زودی برطرف خواهد شد؟
بد دولتیه ، بببببببببب د . همه چی رو نابود کردن
ظاهر آدمها گویای همه چیزه!
ما که هیچ مشکلی در برقراری ارتباط با اینستاگرام نداریم از دیگر دوستان هم که سؤال کردیم اونها هم مشکلی نداشتند نه کندی سرعت و نه استفاده از فیلتر شکن
اصلا این دیگه اینترنت نیست که به خورد ملت میدن جای اون مردم فیلتر را تحویل میگیرند حیف نام اینترنت که جای این تفاله گذاشتند اول میگفتند مسائل اخلاقی حالا محدودیت های کمونیستی و هردمبیلی هم اضافه شد فبها کسب کار ملت هم کشک اصلا براشون هیچ چیز جز بقا خوشان مهم نیستش همون نمونه داخلی خیالی هم که ندارند تازشم بود ملت رقبت نمیکرد اینترنت بدون فیلترشکن تو ایران سرابه حالا تو هی بگو نیاز مردم را به فیلترشکن از بین میبریم تو گفتی ما باور کردیم سایتهای پاستوریزه داخلی هم سخت بالا میان که چی اچ تی تی پی اس کند شده تا کسی فیلترشکن نزنه به هر کجا بگی توهر کشوری بهت در جا تابعیت میدن .
مردم رو فقط دارید زده میکنید از همه چی این مردم نمیشه از نت جهانی جدا کرد مگه چین روسیه تونست مردمش جدا کنه با اینهمه بگیر ببند نسل امروز نسل هوش مصنوعی پلی استیشن ایکس باکس بازی های آنلاین استریم و بازی های مهیج درامد زا ارز دیجیتال کسب کارهای مهیج جهانی هست که اگه عقل داشتن برنامه ریزان مثلا کشور اشتغال زایی صادرات ارز اوری موج میزنن تو اینکارا
باید اسمشو گذاشت صیانت از خودشون در برابر اینستاگرام
اگر فارس نیوز هم میگذاشت کامنت هامون ثبت بشه، اونجا هم همین نظرات رو میدیدین. فقط چیزایی که خودشون بخوان ثبت میشه و فقط یه مدل نظر مخالف رو تایید میکنن : ” چرا نظرمون رو ثبت نمیکنین؟” فقط همینو بلدن ثبت کنن که بعدش زیرش بنویسن: “عه نظرت که ثبت شد غربگدا.” همه چیز مسخره شده، اولین برگه ی کتاب دانش آموزان اول ابتدایی شده پروپاگاندا.
کاری به چیزی که گفتی ندارم چون خیلی وقتا درسته
ولی بدون کسی که خودشو به خواب زده نمیشه بیدار کرد کسی ام که دودقیقه تو روز مطالعه نداره و فقط ۲تا کانال تلگرام داره ارزش بحث نداره
یعنی مث بچه تو شکم مادر افق دیدتون مشخصه
خدا رو شکر هنوز هوایی داریم که نفس بکشیم. میترسم از همینم صیانت بشه:(
یک مشت عقده ای و بیجنبه که به جای خدمت به مردم فقط محدود کردن مردم رو بلدن
بیخود نیست ورزشکارا پناهنده میشن
مطمئنا هر کسی هم میتونست میرفت ازین خراب شده
حتی انگل زاده ها اقازاده ها هم نموندن و رفتن
از کسانی که افکار طالبانی دارند نباید توقع پیشرفت داشت نهایتش مثل افغانستان میشیم
قبلا حسرت خونه و ماشین و جاده و خیابون کشورهای خارج رو میخوردیم الان باید حسرت اینترنت رو هم بخوریم!
روز به روز عقب مانده تر از دیروز..
سرعت اینترنت در کشورهای جنگ زده همسایه هم بیشتر از ایرانه!
فقط آدمهای حقیر کوچیک و ضعیف از آزاد بودن مردم میترسن و به خاطر ناتوانی در اداره مملکت هر روز قوانین محدود کننده وضع میکنن
اینترنت و غلط هایی که کلا میکنن کاری ندارم درست.
ولی کل دنیا داره با قوانین ۱۰برابر سخت تر از ایران میچرخه و یک مشت حیوون رام شده تربیت کرده که اگه ازاد بشن معلوم نیس چه غلطی میکنن اینو خودشون اذعان دارن
من می خوام گسترده تر این بار در این باره صحبت کنم.
چند شب پیش دوباره خیلی چیزها از کار افتاد. اینبار ساعت 1 شب به بعد بود و صبح دوباره همه چیز مثل روز اولش بود.
اتفاقی که میافته اینه که دسترسی به خیلی از سرورهای خارجی قطع میشه. و اینترنتی جلوی روی من قرار گرفته که مشخصه اینها دوست دارن. سایت های داخلی باز میشه. سایتهای خارجی مثل wccftech باز میشه. ولی ویکیپدیا باز نمیشه. استیم درست عمل نمیکنه.
مثل اینکه به جایی اینکه یک دفعه همه کشور یک جا درگیر کنن میان تقسیم مکانی و زمانی میکنند. یه شب این استان یا شهر یه روز یه جای دیگه. چراغ خاموش دارن عمل میکنن.
جای تعجب هم نباید داشته باشه. چرا؟ میگم.
ما دونسته و نادونسته کشورمون در اختیار گروهی قرار دادیم که از نظر سبک زندگی و تفکر از همون اولش هم با بقیه جامعه متفاوت بود. یک ظاهری از خودشون درست کرده بودن و مردم فقط اون ظاهر میشناختن. برای مثال به ما یاد دادن دروغگو دشمن خداست ولی شما یه سرچ ساده کنید می بینید میگن دروغ حرام است اما اگر به نفع نظام اسلامی باشه عیبی نداره. دروغ نمی خوای بگی می تونی توریه کنی یا بگی. مثلا چند سال پیش رهبر تو مشهد گفت چرا میگن ما آزادی نداریم چرا میگن آزادی بیان نیست. خب شما این حرفهارو می شنوی بعد در عمل میبینی چیز دیگست اشکال کار کجاست؟!
نفر اول کشور اینجور میگه ولی یه جور دیگه در جریانه. همون آقا میاد همین چند ماه پیش توضیح میده آزادی یعنی بچه حزب الهی ها آزاد باشند تا اهداف انقلابی اسلامیو خودشون دنبال کنند.
توریه یعنی جوری صحبت کنی که طرف مقابل برداشت مورد نظر خودشو بکنه ولی خود شما هم حرف خودتو زده باشی. بگن چرا دروغ گفتی بگن ما دروغ نگفتیم.
یه مثال. مثلا در قبل انقلاب گفتن که آزادی. بعد انقلاب میگی آزادی کو؟ شما که میگی این حرامه اون اجباره و … میگن شما آزادید به شاه بگی مرگ برشاه. می تونی بگی مرگ بر اسرائیل و آمریکا و کسی با شما کاری نداره. آیا قبل از انقلاب در دوره شاه شما این آزادیو داشتی؟ نه. شما الان آزادی بگی مرگ بر شاه. آزادیه دیگه.
میشه به حرف های همچین گروهی اعتماد کرد به نظر شما؟
حکومت ما رفته رفته داره به جایی میرسه که در خودش میبینه که دیگه به مردم مثل گذشته نیاز نداره. از نظر نظامی و امنیتی اطلاعاتی می تونه از نگهداری خودش بر بیاد. از طرف دیگه این مردم هم مردم گذشته نیستن که قابل اعتماد باشن. یعنی چی؟
اینها مردم مثل گوجه خیار جدا میکنن به نظر من. مردم انقلابی مردم غیر انقلابی. حتی برای مردمی که مهاجرت میکنن به کشورهای غیر مسلمان که بهش میگن بلاد کفر یک اسم فقهی دارن. یادم نیست ولی اینها هم جزو کفار به حساب میان مثل اینکه. کافر هم جونش ارزش نداره یا کم ارزشه در مقابل مومن.
در نتیجه مردمی که غربگرا دارن میشن نظراتشون یا بی ارزشه یا کم ارزشه.
حکومت ما به جای اینکه بهتر بشه داره بدتر و دیکتاتور تر میشه. چون داره میبینه یک کشور با حکومت تک حزبی و میشه گفت استبدادی مثل چین و روسیه دارن خرشونو پیش میبیرن چرا اینها اینکار نکنن؟؟؟
حکومت ما به مردمی که بهش ارادت ندارن ارادت نداره ولی میخواد حکومتش کنه. نمونه بارزش انتخابات هستش.
انتخابات مجلس و ریاست جمهوری. ریاست جمهوری که همه متوجه شدید که همه رد صلاحیت شدن تا رئیسی بیاد. رئیسی یه آدم مطیع هستش که اگه بخواد هم نمی تونه بگه نه چون پروندهای کلان حقوق بشری داره. هیچ جایی غیر از دامان نظام نداره. این آقا عملا تمام دولت در اختیار آقایون قرار داده.
مجلس. شما شاید توجه نکرده بودید ولی انتخابات این مجلس کلی از اصلاح طلبها رد صلاحیت شدن جوری که بعضی شهرها کاندید اصلاح طلب نبود.
حکومتی که میاد نمایندهای مجلسشو می تونه گزینشی تایئد صلاحیت کنه خب میاد سایت های خارجیش هم گزینشی تایئد میکنه.
مگه کاندیدهایی که رد صلاحیت میشن دزد و هرزه هستند؟ فساد مالی یا اخلاقی دارن؟ چون اصلاح طلب و یا زاویه دار هستند تائید صلاحیت نمیشن. اون چندتایی هم که میشن دکوری میشن جوری که نتونن با تعدادشون در مجلس کاره باشن.
سایتها هم همین طور. wccftech تایئد صلاحیت میشه ولی ویکیپدیا نمیشه. چرا؟ چون چون یک سایت ساده مثل ویکیپدیا شده صفحه ثبت وقایع. یه زمان شما باید یک آدم سیاسی با نفوذ بوده باشی تا یه سری اسم ها و چیزهارو بدونی الان یه جوان معمولی هم سرچ کنه می تونه بفهمه چی بوده چی شده. هر بد و خوبی اتفاق افتاده ویکیپدیا چند خط اطلاعات داره در اختیار شما قرار بده.
خب یک حکومتی که سمت استبداد داره میره مردم آگاه نمی خواد. مردم آگاه سوال دارن و جواب می خوان اگه جواب بهشون ندی تنهات می ذارن یا جلوت وای میستند. ناصرالدین شاه هم همین بود. استبداد ناصریو می تونید در ویکیپدیا سرچ کنید. اگه اشتباه نکنم اون آقا چون میدونست چه بلایی سر شاهان اروپایی که مجلس در کشورشون به وجود اومد اومده از با سواد شدن مردم و کتاب قانون نوشتن و این جور چیز ها به شدت وحشت داشت و به شدت برخورد میکرد. دروه اون کتاب پیدا کردن و خوندن کار ساده ایی نبود. همون موقع ها هم کشورهای دیگه مثل ژاپن استارت پیشرفت زدن.
یک بار معلم پرورشی ما تو راهنمایی گفت یک آمریکایی دوره شاه گفت ما تو آمریکا همه چیز داریم الان این چهار پایه شمارو. منظورش منبر آخوندها بود. من اون موقع گفتم می خوان اینارو عزیر و گنده بکنن این حرفهارو میزنن لابد. الان ولی فکر میکنم شاید واقعیت داشته باشه. قبلا مسجد محل رفت و آمد مردم بود. منبر و مسجد شبکه اجتماعی روحانیت بود. زمانی که شاه با مردم خودش ارتباط نداشت یه آخوند معمولی تو یه روستا با بالای 100 نفر هر روز ارتباط داشت و گوش و دهن و فکر مردم منطقه دستشون بود. همین شاه هم تازه اومد چند هزارتا مسجد نوع ساخت و در اختیارشون قرار داد که یعنی سرعت سقوط خودشون بالا برد. خب آمریکا همچین شبکه اجتماعی تاثیر گذاری نداشت. الان این شبکه اجتماعی شده اینستاگرام و توئیتر و … که دیگه محل آخوند جماعت نیست و ازش میترسن. از شبکه اجتماعی که در اختیارشون نباشه می ترسن. کلا از شبکه اجتماعی میترسیدند و می ترسن. نمونش کلاب یا کلوب. این شبکه اجتماعی داخلی دهه قبل کاربر میلیونی داشت و بستنش. چون کلا از اینکه مردم با هم در ارتباط باشن میترسن. الان ولی دیگه اجباری هستش که باید بهش تن بدن. ولی البته اگه یک روزی بتونن کلا از شر شبکه اجتماعی داخلی و خارجی هم خودشون راحت میکنن به شرطی که به صرفه.
این آقایی که الان وزیر شده فقط دنبال اجرای اوامر از بالا هستش. اینها هم هیچ حق خاصی برای مردم در مقابل نظام قائل نیستند. دنبال اینترنتی هستند که به درد خودشون می خوره نه به درد مردم. مردم خواستن استفاده کنن یا نکنن هم براشون مهم نیست. “هر کی خوشش نمیاد جمع کنه از این کشور بره.”
مردم باید به دنبال آگاهی بخشی به خودشون و بعدش طراحی راه حل برای خودشون باشن. این باید بشه یک فرهنگ. جوان های الان خودشون ماهوار و اینترنت هستند دیگه. نمیشه نا آگاهشون کرد. اینها میخوان جلوی پخش و رشد این آگاهی رو بگیرن.
اصلاح طلب و اصولگراهم مثله انقلابی و غیر انقلابی خودشون درست کردن
یک طرز تفکر وحشتناکی که کلا افرادی که اعتقادی عمل می کنن دارن و شماهم بهش اشاره کردی اینه که کافر کلا حق نفس کشیدن و زیستن نداره که یا بعنوان برده ازشون استفاده می کنن یا حذفشون می کنن
بسیجی هارو دیدین که چه واکنشی نشون دادن به اشخاصی که توی ایران بدنیا اومدن بعد گفتن من مسلمان نیستم من مسیحی هستم یا یهودیم اگر آتش به اختیار باشن می کشن ولی اگر نباشن کاری جز داد زدن و گیر دادن نمی تونن انجام بدن ولی توی تظاهرات که آتش به اختیار بودن دیدیم چطور کشتن با داعش هیچ فرقی ندارن از داعشی ها هم ویدیو کلیپ دیدم که به طرف گفتن تو فلان هستی طرف گفت آره و دو ثانیه بعدش یک تیر تو مخش شلیک شد
این اعتقاد می تونه به نسل خانوادگی و رسم رسومات گذشته یا فرهنگ باشه، به مذهب باشه، به دین باشه و یا به ایده آل ها آرمان ها و وطن باشه یا شخصی یعنی مثله حکومت های دیکتاتوری که میگن هرچی که ما میگیم درسته و مردم هرکاری که انجام میدن باید برای خدمت به خانواده سلطنتی باشه باصطلاح خون ما رنگین تره
مردم توی هرکدوم از این نوع حکومت ها یا از خارج نمی تونن نفس راحت بکشن یا از داخل یا هردو
و فرقی هم نمی کنه حکومت دیکتاتوری باشه یا جمهوری یا دموکراسی و غیره
مثلا هیتلر اعتقادی بود و چیزی به نام نازیُ درست کرد از اونایی هست که داخل وضعیت نسبتا خوب ولی خارج وضعیت جهنم از اینایی بود که اعتقادش اینه که ژن نازی برترین هست
حکومت شاه ایران چه رضا شاه چه محمد شاه اعتقادی نبود بلکه واقع گرایانه بود و هدف از انجام هرکاری فقط برای پیشرفت کشور انجام میشد حتی همون قضیه برداشتن حجاب زیادی رفته بود تو نخ تقلید برای پیشرفت هرچند که خودمم حجاب اونجوریُ و یا همینجوری که الان هستُ قبول ندارم
یا مثلا ژاپن قدیم و ژاپن جدید ، بعد از بلایی که سر ژاپن اومد ژاپنی ها بازهم اعتقادی بودن هرچند کاری نمی تونستن انجام بدن ولی کمکم تا به امروز اصلاح شدن
آمریکاهم همینطور یادتونِ یه زمانی آمریکایی ها چطور به مسلمان ها گیر می دادن یا حتی تو جنگ ها چه کشتارهای کثیفی انجام می دادن افراد غیر نظامی هم بعنوان اینکه تروریست هستن براحتی می کشتن یا کلا مسلمان می دیدن جایی بهش گیر می دادن ولی الان اینطور نیست کلی ویدیو توی یوتیوب هست توسط افراد مسلمان یا غیر مسلمان درست شده که نشون میده اصلاح شدن و حتی همون رویای آمریکایی هم خودشون دارن مسخره می کنن یا توی فیلماشون بد نشون میدن و این آخری هم خبرش اومد که چه موشک نقطه زنی درست کردن که وقتی تروریستیُ می کشن افرادی که هیچ نقشی توی کثافت کاری هاشون ندارن مثله بچه ها یا افراد عادی که زندگی خودشونُ می کنن توی اون جوامع تروریستی و کاری به اتفاقایی که می افته ندارن آسیب نبینن همه ی اینا داره نشون میده کمکم دارن اصلاح میشن
خطرناکتر از همه ی اینا تفکر یهودیت هست که در سرار دنیا سازمان یافته شده و هیچ کس نمی تونه جلوشو بگیره مگر اینکه ایناهم خودشون اصلاح بشن ولی تا الان که اینجور نبوده و نخواهد شد خیلی از اتفاقایی هم که می افته به اسم اینُ اون کشور کاره یهودی هاست همین آمریکا یجوری به اسرائیل می رسید که انگاری نوکرشه
آمریکا ابرقدرتی هست که دنیارو اداره می کنه گند کاری های زیادی تا الان انجام داد ولی حالا که داره خوب میشه چین قراره جای آمریکارو بگیره یعنی همون آشُ همون کاسه که امیدوارم همچین اتفاقی نیافته
من یه فقط سری چیزها به نظری که گذاشتی اضافه کردم بخصوص در جواب به افرادی که میگن فلان چیزها دلیل پیشرفت نیست
اکثر افرادی که در مخالفت باهاتون کامنت می ذارن این چیزهارو می دونن
این حکومت اصلاح بهشو نیست که دلالیشُ کامبیز گفته و نیازی به بازگویی به شیوه ی دیگه ای نیست
حکومت واقع گرایانه به سکولاریسم نزدیکه تفاوت بینشون کم هست اینُ بگم که یکی نیستن
چیزی که مهمه اینه که در جفتشون برای حل مسائل باید نگاهی منطقی و واقع بینانه به مسائل داشت
زیاد به تعاریفی که راجب واقع گرایی توی ویکی یا جاهای دیگه میبینید اهمیت ندید
خودم وقتی چیزی می نویسم راجبشون سرچ می کنم
اگه کسی چیزی که نوشتمُ خوند و می خواد بفهمه دقیقا منظورم چی هست کمی هم از تصور خودتون استفاده کنید واسه فهمیدن نه اینطور که تو فلان کتاب یا مقاله که اینطور نوشته
با توجه به چیزایی که الان نوشتم دیگه باید متوجه شده باشید که حکومت درست چه نوع حکومتی هست
من خودم مسلمانم کلا اعتقادی نیستم اینطور نیست که به خدا اعتقاد داشته باشم بیشتر مواقع هم بجای خدا گفتم خالق
پس اینکه به مسلمان ها توهین می کنم توهین به خودم نیست کلا به اینکه به چیزی اعتقاد داشته باشم یا نداشته باشم واسم مهم نیست نه وطن فروشم نه وطن پرست اصلا چیزی به نام وطن واسم مهم نیست خیلی وقت هم هست میگم بی فرهنگم کلا میش..شم به هرچی پرچم و رسم رسوم تفکرم آزادِ از تمام این خزعبلاتی که انسان ها بوجود اوردن یا حتی چیزهایی که خالق بوجود اورده
یه سری اضافات میگم که هم راجب خودم هم دلیل پشتش هست دلیلشو خودتون بفهمید چون گفتنش هیهات
تأکید می کنم دارم یه سری اضافات می گم پس ربطی به این مقاله ننداااره خواستید بخونید خواستید نخونید خواستید هم مسخره کنید اشکال نداره چون به پشمامم نیست (در جواب به افرادی که میگن کی حوصله داره این همه بخونه و مشابهش)
با توجه به آگاهی که تا الان دارم دشمن خدا خودمم ولی اگر ده هزار سال هم عمر کنم ( که نمی کنم) دست از عبادت و پرستش خدا برنمی دارم اگه بجای بالیس می بودم و قدرت های فرشته ای یا جنی می داشتم یه سجده مصلحتی می کردم ولی بعدش برای طلافی همون بهشت برزخی و جهنم و کلا نظم جهانُ بهم میریختم فقط بخاطر اینکه چرا گفتی مقابل یک تازه به دوران رسیده سجده کنم تا زمانی که جواب قانع کننده و منطقی و قابل قبولی نشنوم
از اینجا به بعد زیاد مهم نیست کاملا راجب خودم می گم بجز دو خط اول دلیلی یا مفهومی پشتش نیست
متأسفانه از لحاظ هوش و استعداد در بعضی چیزها ضعیف بدنیا اومدم یکیش داشتن سیاست قبلا می گفتیم موزی گری، جسمی، هوش احساسی ، زبان و حافظه تصویری هست
واسه همین از بچگی احترام سرم نمیشد حرف زور و ناحق میشنیدم جواب می دادم وقتی تا سر حد مرگ کتک می خوردم جز فحش دادن کاری نمی تونستم انجام بدم پس فحش می دادم بیرونم همینطور همیشه از هم سن هام کتک می خوردم بخاطر جسم ضعیفم و بعضی مواقع یا در اثر دعوا یا حادثه سر صورت خونی برمی گشتم خونه ایندفعه توی خونه هم کتک می خوردم بخاطر اینکه چرا دعوا کردم یا چرا اینکارو کردم ولی همیشه صدامو می بردم بالا یا جواب می دادم یا در اثر اینکه هیچ کاری نمی تونستم انجام بدم حین کتک خوردن فحش می دادم (تنها سیستم دفاعی که وضعُ بدتر میکرد)
تنها چیزی که باعث شده الان یه جانی یا یک تروریست بینل مللی چندین بار فراتر از رئیس داعش یا ماله کش سطح خیلی خیلی بالا از اون با نفوذهای خیلی قوی نباشم بخاطر آگاهی و اطلاعاتی هست که بدست اوردم یا می تونم بگم بخاطر مسلمان بودنم چون معنی بعضی آیات قرآنُ خوندم و تجزیه تحلیل کردم و تفاسیری از بعضی از آیاتُ از دیگران شنیدم و روشون فکر کردم و کلی مقالات علمی یا خیلی چیزهای دیگه یا تماشا کردم یا خواندم
آگاهی نجات بخش از همه چیز هست پس قبل از انجام کاری که فرای درکتونِ درستُ غلط بودنش خوب فکر کنید مطالعه کنید تجزیه تحلیل کنید دقت کنید خودتون تجزیه تحلیل و نتیجه گیری کنید نه اینطور که فلان کتاب اینُ گفته خوب این میشه فقط کپی پیست و سعی کنید آگاهی بدست بیارید تا مرتکب اشتباهات جبران ناپذیر نشید و بنا به پیرو یه سری افکار بودن دست به عمل نزنید و یک منطق درست برای خودتون درست کنید منطقی که اساسش غرایز حیوانی و خواسته ی غریزی تحمیل شدتون نباشه چون در این حالت بهش کلا نمیشه گفت منطق مثلا منطق خیلی ها نه بلکه اکثرا بقاست آخه این چه منطقی هست
یا بعضی ها منطقشون زندگی هست و زنده بودن تو هر شرایطیُ به مرگ ترجیخ میدن خوب کجای این درست
یا بعضی منطقشون کسب تجربست اینا که دیگه کلا رد دادن و غیره
سیاست اینا ادامه راه کره شمالی و ونزوئلا و کشورهای خودکامست غیر این انتظاری نمیشه داشت اینم بگم دوستان هزاران بار ما محکوم کنیم نقد کنیم نمیدونم زیر سوال ببریم کوچکترین اهمیتی برای اینا نداره چون در واقع مردم از نظر اینا برده و اصلا مهم نیستند روابط دیپلماتیک و انسانی از دید اینها ضعف حساب میشه تنها زبان زور رو می فهمند…..
برای بار هزارم نتیجه تحریم انتخابات میشه این که یابو های انقلابی مثل زارع پور . زاکانی و قالیباف و رییسی میشن مسعول و زندگی و ازادی های مردم رو به لجن میکشونن و زندگی رو جهنم میکنن
97% بدبختی های ما ب خاطر وجود امثال شماهاست. 3%ش مربوط ب اون … ک تو بهش علاقه داری رای بدی.
تا ….هایی مثل تو هستن زارع پور ها وزیر میشن
سگِ امثال زارع پور می ارزه ب اون بازجوی جوان ک زیرساخت قطع اینترنت رو ایجاد کرد.
سگِ رئیسی …. می ارزه ب کل امنیتی ترین دولت تاریخ جمهوری اسلامی و رئیسِ سایکوپتش ک گورش رو گم کرد.
وحوشی ک آبان 98 اینترنت رو قطع کردن، کلی آدم کشتن. اومدی اونا رو آب میکشی؟ دکمه رو بزن جوجه اصلاحطلب.
تحریم؟ خب تو بگو کیو انتخاب کنیم!!!!!! مگه میذارن کسی بیاد؟! خودشون میگن بین این 4-5نفر که ما میگیم، یکیو انتخاب کن! اگر بد بود مقصر خودتی! اگر خوب بود بخاطر نظامه!! که تا الآن همگی از دم بین بد و بدتر بودن! مردم همیشه مقصرن!!
از بین … و بد باید بد رو انتخاب کنی و گرنه …انتخاب میشه و میاد نابودت میکنه
از بین … و بد باید بد رو انتخاب کنی وگرنه … میشه همه کاره و همه جا رو به … میکشونه
خب دوستان همگی پشت سر این برادر صف ببندید از صندوق رای شروع کنیم تا ببینیم دستورات بعدی چی هستن! فقط من تو کف رشد عقلی استدلالی ایناهام که فکر میکنن بقیه هم…
بیجا مینمایی به این افراد میگی انقلابی
انقلابی بودن حرف نیس
هیچکی اینارو انقلابی قبول نداره اینا صرفا تو حزب اصولگرا هستن که یکی از یکی بدتر
انقلابی یعنی سلیمانی ۱۰برابر حرفی که میزد عمل میکرد
عمل کردن باعث انقلابی شدن میشه
اینا Level2 اون دوست بالا هستن که با لحنی ملایم تر و ژست دموکراسی معمولا دعواهای درون باندی رو تزیین کرده میدن خدمتتون :)) یه دو تا بد و بیراهم به در و دیوار میگن که اگه مخاطب ریتاردد یا عقب مونده ذهنی بود باور کنه نه دیگه همین درسته
اگه افراد مدنظر شما در بیاد بعدش میگن اون چیزی که ما میخواستیم نبوده بخاطر همین اوضاع خوب نشده و مقصر دولت هایی هست که مردم انتخاب کردن
دوبار که همون چیزی که خواستن در اومد و مردم دیدن که نتیجه نداد میفهمند مشکل واقعی کجاست و دیگه همون افراد هم شرکت نمیکنن
متاسفانه این مملکت پر شده از افرادی که در مقابل فهمیدن مقاومت میکنن!
اولا : از همون روز اول (43 سال پیش) که اومدن تا به امروز فقط به مردم وعده وعید دادن و عمل نکردن
دوم : حکومت بین آدم متخصص و مذهبی ، همیشه میره مذهبی رو انتخاب میکنه اما تنها خوب بودن و مذهبی بودن برای گرفتن مسئولیت کافی نیست
چون خیلی از همین روش استفاده میکنن تا مسئول بشن
سوم : هر بار چند نفر رو از تو قوطی یا صندوق در میارن میگن از بین اینهایی که ما انتخاب کردیم یکی رو انتخاب کنید!
تا وقتی به جای داشتن تخصص و وطن دوستی و انسانیت ملاک دین و مذهب و ریش و پشم و مهر پیشونی باشه و اجازه نامزدی به غیر خودی یا مردمی داده نشه اوضاع همینه تا نابودی مملکت..
چهارم : مملکتی که توش افشاگر فساد میره زندون ولی فاسد و دروغگو آزادانه میچرخه توقع داری وضعیت درست بشه؟
ایران تنها کشوریه که تقریبا همه روسای جمهور سابقش رو ممنوع التصویر کرده!
پس کل سیستم مشکل داره نه فقط یک نفر…
خودت رو نزن به نفهمی
التماس تفکر
….روزی نیست که نفرین نکنم اون …..که همچین دزد دروغگوعه بیسوادی رو تحویل جامعه ایران پس داد!
اینکه انتظار پیشرفت داشته باشیم بنظرم حماقته. تجربه ثابت کرده که 40 ساله داریم به عقب برمیگردیم. وقتی هنوز که هنوزه داریم ماشین با تکنولوژی 30 سال پیش تولید میکنیم و با 1000 منت و قیمت چند برابر میخریم و کلی هم ذوق میکنیم یعنی اینا خوب بلدن چیکار کنن.
هر روز باید قیافه اینو ببینیم
هر جارو باز میکنی عکس اینه!
شما نگاه یک ساله رو برای وزیر ارتباطات میگی من نگاه 40 ساله رو میگم
یک کار فقط یک کار بگو توی این 40 سال درست انجام شده باشه و به قصد نابودی ایران نباشه
اون از دریاچه ارومیه که هیچی نموند ازش اون از جنگل های شمال که مثل ارث پدری تقسیم میشه و درخت هارو میبرن
این از وضعیت اقتصادی که هر روز بیشتر فقیر میشیم فقط بخاطر تصمیم های …. چند نفر که ایران رو ارث پدر میبینن
بنظرم در این مقاله فقط نقاط منفی برجسته شده بود
یعنی واقعا هیچ عملکرد مثبتی نداشتن ایشون؟
ایشون + کل … روی هم، خیر، برای شما مثل اینکه داشته؟
این نقاط منفیشون می خواد پنهان کنه خودش نقاط مثبتشو جار خواهد زد اگه باشه.
” تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها ”
همیشه یه مشت ماله کش بی ارزش دوزاری هستن که ساز مخالف رو بزنن
آیا نمیفهمید که مردم خودشون کورنیستن و میبینن که اینترنت کندتر و گرونتر شده؟ یا شماها نمیفهمید و دربرابر فهمیدن مقاومت میکنید؟
من که هیچ نقطه مثبتی تو سرعت اینترنت ندیدم یکساله. هر روز بدتر هم میشه
نه داداش نداشته
خب یک اقدام مثبت که همه راضی باشن بگو
متاسفانه در کشوری زندگی میکنیم که خواهان صدراسلامن . چیزی از علم و پیشرفت و اینده نمیدونن
کاش به دنبال صدر اسلام بودن
صدر اسلام اینهمه ناعدالتی و تبعیض وجود داشت؟
اسم اسلام رو خراب نکنیم
نه واقعا درخشان ترین نقطه کل تاریخ بشریت بود، دارن خراب میکنن این نامردای سیاه نما!
مگه در صدر اسلام اینهمه شعار دروغ و دزدی و فساد و اقازاده و … بود؟!
جالب اینکه خودشون بعدش استفاده از اسم پوشالی صیانت رو ممنوع کردن!
دیگه اینکه اسم این هوشمندانه نیست، در مودبانه ترین حالت موزیانه هست…
و این ها نشانه هایی از سیستم های ایدئولوژیک توتالیته هست که همیشه در تاریخ تکرار شده و مسیر پیش رو هم کاملا از نظر تئوری مشخصه، هنوز متوجه نشدید طرفمون کیه یا کوچکترین انتظاری برای بهبود حتی یک نقطه دارین؟…
من که دوست دارم کامل قطع کنند تا مردم با چهره شر واقعی روبرو بشوند.
اما اینها کارشون بلدند و کم کم دارند شیرش رو میبندند. اما هر کاری بکنند نمیتونن جلوی اتفاقات حق رو بگیرند. ۴۰ سال هست بجای همراهی با مردم فقط دارند مبارزه میکنند. حیف اون خون شهدا و انقلابی که شد تا این … ها سکان دار مملکت بشوند
نوبرشه. مردم شاه کنار زدن انگار دشمناشونه آوردن سر جاش. خدا می دونه تو این 40 سال چند هزار میلیارد دلار به کشور و مردم خسارت وارد شده. چی باید میشد و نشد.