شرکت فضایی روسی Roscosmos به تازگی مدلی از ایستگاه فضایی روسیه را برای رقابت با ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) منتشر کرده که تعجب کارشناسان را برانگیخته. البته همان کارشناسان بر این باورند که این طرح در در واقع برنامههای آژانس فضایی روسیه را پس از خروج بحثبرانگیز از ایستگاه فضایی نشان میدهد.
- ماموریت شنژو-14 چین برای ساخت نهایی ایستگاه فضایی Tiangong
- فضانوردان چینی از ایستگاه فضایی تیانگونگ چین بازگشتند
ایستگاه فضایی روسیه چه ویژگیهایی دارد؟
در طی ماههای گذشته، روسیه در یک سری اظهارات مبهم تهدید کرده است که از ایستگاه فضایی بینالمللی خارج خواهد شد. اخیراً، یوری بوریسوف، رئیس تازه منصوب شده سازمان فضایی Roscosmos گفت که روسیه قصد دارد پس از سال 2024 ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک کند و ساخت پایگاه مداری خود را آغاز کند. بوریسوف در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور دائمی روسیه گفت:
البته ما به همه تعهدات خود در قبال شرکای خود عمل خواهیم کرد، اما تصمیم برای ترک این ایستگاه پس از سال 2024 گرفته شده است. “من فکر می کنم که تا این زمان ما شروع به ساخت ایستگاه مداری روسیه خواهیم کرد.
روز دوشنبه، Roscosmos یک مدل فیزیکی از ایستگاه فضایی خود را در یک نمایشگاه نظامی-صنعتی در خارج از مسکو به نمایش گذاشت. ایستگاه فضایی مداری روسیه با نام مستعار “ROSS” در دو مرحله پرتاب میشود. گاردین گزارش داد که فاز اول شامل چهار ماژول است، در حالی که فاز دوم دو ماژول دیگر و یک پلت فرم خدمات اضافه میکند. رسانه دولتی روسیه پیش از این پیشنهاد کرده بود که فاز اول در سال 2025 و حداکثر تا سال 2030 راه اندازی میشود، در حالی که فاز دوم تا سال 2030-2035 راه اندازی طول خواهد کشید.
جدول زمانی بلندپروازانه نشان میدهد که روسیه ممکن است حداقل تا سال 2024 در ایستگاه فضایی بینالمللی باقی بماند. اگرچه ناسا معتقد است که سازمان فضایی Roscosmos تا سال 2028 ایستگاه فضایی بین المللی را ترک نخواهد کرد اما این سازمان یک طرح پشتیبان دارد که اگر آژانس فضایی روسیه به طور ناگهانی تصمیم بگیرد، چه تصمیماتی باید اتخاذ شود.
همچنین مشخص نیست که Roscosmos چگونه قصد دارد ساخت ایستگاه فضایی خود را آن هم در حالی که تحت تحریمهای بینالمللی سنگینی که بر روسیه پس از تهاجم به اوکراین وضع شده است، متوقف کند که مطمئناً بر بودجه آن برای تلاشهای فضایی تأثیر میگذارد.
ناسا و روسکوسموس بیش از دو دهه است که در ایستگاه فضایی بینالمللی همکاری طولانی مدتی دارند. از زمان پرتاب ایستگاه فضایی در سال 1998، حداقل یک فضانورد ناسا و یک فضانورد روسکوسموس به طور همزمان در آن حضور داشتهاند. اما آژانس فضایی روسیه اخیرا در تلافی تحریمهای اعمال شده علیه روسیه اقدام کرده است.
آژانس فضایی روسیه در ماه ژوئیه عکسهایی را در کانال تلگرامی رسمی خود منتشر کرد که نشان میدهد سه فضانورد پرچمهای مناطق تحت حمایت روسیه در اوکراین را برافراشتهاند تا حمایت خود را از تهاجم جاری نشان دهد. دیمیتری روگوزین، رئیس سابق Roscosmos به فضانوردان در ISS دستور داد تا کار خود را بر روی یک بازوی روباتیک اروپایی متوقف کنند و مدیر کل آژانس فضایی اروپا جوزف اشباخر را به چالش کشید تا خودش این کار را انجام دهد اما با رفتن روگوزین، رویکرد Roscosmos کمتر تهاجمی بوده است.
“کازموس” بهتره تا اون 😐
سلام رئیس. خیلی هم عجیب نیست. این کشور، ۷۰ سال سابقه ورود به فضا و ارسال اولین فضانورد به جهان (یوری گاگارین) را دارد. هرچند آمریکا بنوعی داستان را تغییر داده؛ ولی در بحث فضانوردی، روسیه معمولا یک قدم جلوتر بوده.
و اما اصل ماجرا را بشنوید از زبان استاد از اندیشکده یقین!
فقط از روسیه تعریف کنید. نمیدونم چی بهتون میرسه. بجای اینکه از اوکراین طرفداری کنید، طرف روسیه رو بگیرید. ببینم آخر به کجا میخواید برسید.
آره میدونی، کیسه کیسه پول بهمون میدن. یعنی صبح شنبه وانت میره دم در سفارت روسیه، صندوق عقبش رو پر پول میکنن، رانند میاره واسمون تو دفتر، پخش میکنیم، بعد واسش رپورتاژ میریم.
پرفوسور، این مقاله ترجمه است، لینک منبعش هم تو همون خط اول مشخصه، مربوط به سایت Gizmodo است، که زیر مجموعه شرکت Great Hill Partners، متعلق به ایالات متحده آمریکا است. ما اخبار فن آوری رو پوشش میدیم، فارق از اینکه مربوط به کدوم کشوره.
شما خودتونو ناراحت نکنید
یه عده فقط زبون تهمتشون درازه ، هرکه با خودشون هم مسیر نبود به مزدوری متهم میکنن چه اینوری چه اونوری ، تو سایت های سیاسی هم که برید همینه ، این به اون میگه آلبانی نشین غربگدا اونم میگه ساندیسی سایبری
اجتماع فروپاشیده ست
حالا که اینوری هاش تو قدرتن خدا کنه خواست عوض بشه اونوری هاش سرکار نیان که بازم همین جریان
ذهن ارزشی ات اجازه تفکر و تحلیل بهت نمیده
یه رپورتاژ دیگه برای روسیه