گسترش کربن یکی از بزرگترین نگرانی ها در مورد تغییرات اقلیمی به حساب می آید. ایستگاه های شستشو کربن دی اکسید و یا موافقت کمپانی ها برای کاهش کربن دی اکسید تولیدی خود، از جمله طرح هایی هستند که در این زمینه پیشنهاد می شوند. اما حالا محققانی از کره جنوبی به موفقیت هایی دست پیدا کرده اند که می توانند کربن دی اکسید را به انرژی قابل مصرف تبدیل کنند.
دانشمندان موسسه ملی علم و فناوری ملی اولسان (UNIST) سیستمی را ایجاد کرده اند که می تواند با حل کردن دی اکسید کربن در یک محلول مایع به طور مداوم انرژی الکتریکی و هیدروژنی تولید کند. ایده این سیستم از پدیده جذب اکثر دی اکسید کربن تولیدی انسان توسط اقیانوس ها، جایی که سطح اسیدیته در آب افزایش می یابد، الهام گرفته شده است. محققان از این مفهوم برای “ذوب کردن” دی اکسید کربن در آب استفاده کردند تا یک واکنش الکتروشیمیایی ایجاد کنند. هنگامی که اسیدیته زیاد شود، تعداد پروتون ها افزایش می یابد و این پروتون ها الکترون ها را خیلی سریع جذب می کنند. از این فعل و انفعال می توان برای ایجاد یک سیستم باتری که در آن برق از طریق حذف دی اکسید کربن تولید می شود استفاده کرد.
عناصر این سیستم باتری شبیه یک سلول سوختی بوده و یک کاتد (فلز سدیم)، یک جداساز (NASICON) و یک آند (کاتالیزور) را شامل می شوند. در این حالت، کاتالیزور در آب وجود دارد و از طریق یک سیم سربی به کاتد اتصال دارد. واکنش زمانی که دی اکسید کربن به داخل آب تزریق می شود شروع شده و شکست به الکتریسیته و هیدروژن آغاز می شود. نه تنها برق تولید شده از این سیستم کاملا قابل استفاده است، بلکه هیدروژن تولید شده نیز می تواند به عنوان سوخت وسایل نقلیه استفاده شود. با بازده فعلی این سیستم 50 درصد از کربن دی اکسید ورودی تبدیل می شود که میزان قابل توجهی به حساب می آید؛ اگرچه لازم به ذکر است که این سیستم هم اکنون در مقیاس کوچکی مورد استفاده قرار می گیرد.
پروفسور گان تائه کیم از دانشکده مهندسی انرژی و شیمیایی در UNIST در بیانیه ای گفت که اخیرا تکنولوژی های جذب، استفاده و توزیع کربن (CCUS)، توجه زیادی را در مسیر مقابله با تغییرات اقلیمی جهانی نسبت به خود جلب کرده اند. وی در این باره افزود: “کلید این فن آوری تبدیل آسان مولکول های شیمیایی پایدار CO2 به مواد دیگر است و سیستم جدید ما این مشکل را با مکانیسم انحلال CO2 حل کرده است. “
دیدگاهتان را بنویسید