تلسکوپ فضایی جیمز وب پس از سالها توسعه بالاخره ماهها قبل به فضا پرتاب شد و این تلسکوپ پیشرفته برای تشخیص دورترین و ضعیفترین اجرام فضایی در میلیاردها سال نور طراحی شده است، با این حال قابلیتهای این تلسکوپ به معنای این نیست که نمیتواند اطلاعات جدیدی از منظومه خورشیدی خودمان برملا کند و به تازگی James Webb پس از مشاهده سیاره مشتری تمرکز خود را بر روی تصویر برداری مریخ گذاشته و ناسا اذعان کرده که وب با بهرهمندی از سنسور مادون قرمز، منظرهای منحصر به فرد از مریخ را ثبت کرده است.
برخلاف هابل، تلسکوپ جیمز وب (JWST) پس از پرتاب مدار زمین را ترک کرد و از آن جایی که ابزارهای مادون قرمز آن بسیار حساس هستند قرارگیری آن در یک 1.6 میلیون کیلومتری زمین صورت گرفته و حتی تلسکوپ از مدار ماه نیز گذشته است. مکان قرارگیری وب یکی از چندین نقطه تعادل گرانشی میان سیاره ما و خورشید است و تلسکوپ با قرارگیری در این محل منحصر به فرد قادر به دیدن مریخ از زاویهای جدید است.
مریخ یکی از درخشانترین اجرام در آسمان هم در طیف نور معمولی و هم در طیف نوری مادون قرمز است و این بدان معناست که تیم پشت تلسکوپ باید تغییرات خاصی را برای عکسبرداری از مریخ انجام دهد.
تصاویر جدید نحوه جذب انرژی خورشید در جو و نقاط حرارتی مریخ را نمایش میدهد
همانطور که اشاره شد تلسکوپ وب برای تشخیص سیگنالهای نوری بسیار ضعیف و دور طراحی شده و قرارگیری آن در این فاصله با مریخ و در مقابل این سیاره روشن دلیلی بر استفاده مهندسی شده و کاهش نور برای ثبت تصاویر از سیاره سرخ است و ناسا سپس با روشهای خاص تجزیه و تحلیل به پرجزئیات کردن تصاویر ارسالی از وب کمک کرده است.
تصویر NIRCam بالا با نقشههای کسب شده از مریخ توسط ناسا پوشانده شدهاند تا اختلاف ظاهری مناطق مختلف بر روی سیاره نمایش داده شود. در طول موج کوتاهتر 2.1 میکرون نور منعکس شده خورشید بر تصویر غالب است و این به ارائه جزئیات سطحی مانند تکه سنگهای آتشفشانی و شکاف دهانه بر روی سطح مریخ کمک میکند.
در تصویر دیگر 4.3 میکرونی نیز انتشار انرژی حرارتی سیاره مشخص است و گرمترین منطقه همانی است که خورشید بر روی آن میتابد. تصویر 4.3 میکرونی همچنین یک اثر جوی جالب را نشان میدهد و منطقه Hellas Planitia که در تصویر نیز مشخص است یک دهانه برخوردی عظیم است و نشان میدهد که فشار اتمسفری بیشتری در این بخش وجود دارد و بخش اعظمی از انرژی خورشید توسط دی اکسید کربن موجود در آن جذب میشود.
این باعث میشود دهانه Hellas Basin نسبت به موقعیت دید وب سردتر به نظر برسد. تلسکوپ وب همچنین اولین باری است از ابزار NIRSpec برای گرفتن تصویر مادون قرمز از یک جرم آسمانی نزدیک کمک گرفته و تجزیه و تحلیل بیشتر شرایط جوی میتواند اطلاعات بیشتری در خصوص غبار، ابرهای یخی و انواع سنگها بر روی مریخ به دانشمندان ارائه دهد. تصویر های ثبت شدهی مریخ توسط تلسکوپ جیمز وب موضوع یک مطالعه در آینده خواهد بود و شاید این تصاویر در ادامه به کمک فضانوردان و مهندسانی که قصد سفر به این سیاره را دارند یاری رساند.
ببخشید این اخبار را چطوری کسب میکنید؟ چون ایران اینترنت قطعه.
بسیار عالی
امیدوارم زودتر راهی پیدا شود تا بتوان آنجا زندگی کرد
فقط سوالی که پیش آمده با پا راست باید اول قدم گذاشت روی سطح مریخ یا با پای چپ 😐
متاسفم برای شما و امثال شما که کارتون فقط مسخره کردنه.