بیش از یک سال است که پلیس فتا با فعالیت سایتهایی مانند خرید و فروش آنلاین، از جمله دیوار مشکل دارد و حتی آذر ماه امسال رئیس این سازمان دیوار و شیپور را به دلیل افزایش کلاهبرداری و تخلف تهدید به برخورد قضایی کرد. حالا بهنظر میرسد که اقدامات فتا جدیتر شده و کمر به مسدودی دیوار بسته است. تورج کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در رابطه با دیوار و جرائمی که به واسطه آن اتفاق میافتد، گفته است:
20 درصد جرایم سایبری از بستری مانند سایت دیوار است و آسیبپذیر بودن این سایتها موجب تبلیغ فعالیت کلاهبرداران و متضرر شدن مردم میشود. به همین خاطر باید موضوع این سایتها را جدی گرفت. وقتی آگهیهای این سایتها رصد شود، میبینید یک شماره تلفن یک بار آگهی فروش خودرو، یک بار آگهی فروش یخچال و باردیگر آگهی فروش پرنده میگذارد؛ قطعا چنین فردی یک کلاهبردار است.
کاظمی گفته است که فتا مجوز فعالیت این سایت را نداده است و در توان این سازمان نیست که بر روی تمام آگهیهای و اقدامات آنها نظارت داشته باشد. به گفته او در 10 ماه ابتدایی سال 3000 پرونده کلاهبرداری با دیوار تشکیل شده و 30 متهم دستگیر شدهاند و مبلغ این کلاهبرداریها بیش از 2 میلیارد تومان بوده است. او مدعی است که کلاهبرداری تنها یکی از جرایم رخ داده در دیوار است.
ما شاهد خرید و فروش اجناس ممنوعه در آن و ارائه خدمات نامتعارف هستیم؛ به طوری که در خبرها داشتیم مرد آزارگری طعمههایش را از طریق این سایت انتخاب میکرد. او با درج آگهی برای کمک به زنان نیازمند، پس از ملاقات با آنها و مسموم و بیهوش کردنشان آنها را مورد تعرض قرار داده است.
رئیس پلیس فتا گفت که با درخواست از دادسرای جرایم رایانه، خواستاری مسدود شدن دیوار با درخواست قضایی تا زمان ارائه راهکاری برای امنیت کاربران توسط مسئولان سایت هستیم. او معتقد است در حال حاضر این سایت به بازاری تبدیل شده که مجرمان بهراحتی در آن میچرخند و طعمه را شناسایی کرده و لطمات مالی سنگینی را به بار میآورند.
اما خبر درخواست فیلترینگ دیوار توسط پلیس فتا، از جانب مسئولین این سایت بیپاسخ نماند و روابط عمومی دیوار در یک بیانیهای واکنش خود را به این موضوع نشان داد. در این بیانیه آمده است:
“دیوار در ماههای گذشته روزانه نزدیک به 400 هزار آگهی ثبت کرده است؛ به این معنا که امسال تعداد آگهیهای دیوار از مرز 140 میلیون آگهی عبور خواهد کرد.
کار و زندگی بسیاری از مردم از کنار دیوار تأمین میشود. دیوار به سرعت در حال رشد است و باید آگاهی مردم درباره معامله کردن در این فضا افزایش یابد. ما شرایط پلیس را در روزهای اخیر درک میکنیم و همواره تلاش کردهایم در فضای همکاری مشکلات را حل کنیم؛ حتما مقامات پلیس هم تأیید میکنند که در عمده پروندهها دیوار نقشی نداشته و سهلانگاری و اعتمادهای بیجا در فضای معامله افراد با یکدیگر باعث بروز این مشکلات شده است.
در دیوار بیش از 380 هزار کسب و کار مشغول فعالیت هستند و این نشان از اعتماد عمومی به این سرویس است. آیا بهتر نیست به خاطر عدهای سودجو که به گفته رییس پلیس فتای تهران تنها نزدیک به 30 نفر بودهاند، نزدیک به حداقل 20 میلیون کاربر دیوار را نگران نکرد؟
2 میلیارد تومان مبلغ کلاهبرداری مورد اشاره رئیس پلیس فتا در مقابل هزاران معامله روزانه موفق و امن بین مردم که با صرفه اقتصادی همراه است آیا میتواند معیار یک تصمیمگیری باشد؟ آیا تضمینی وجود دارد که با مسدود شدن دیوار این جرایم دیگر در متن جامعه رخ ندهد؟
در عین حال دیوار در تعامل با دادستانی و ابزارهای نظارتی وعده داده شده توسط دستگاههای ذیربط در دولت سعی میکند معاملاتی نه تنها به صرفه، بلکه ایمنتر فراهم کند. ما افزایش امنیت کاربرانمان را همواره از وظایف خود دانستهایم و باز هم در این زمینه تلاش خواهیم کرد. از همین رو دست همه رسانهها و به ویژه مسئولان را برای افزایش آگاهی عموم مردم در زمینه معامله کالای دستدوم میفشاریم و امیدواریم همین تعداد اندک تخلفات نیز به صفر نزدیک شود.”
اگر من کلاه بردارم یا برای معامله قوانین وضوابط را رعایت نمیکنم یا اعتماد زیادی به دیگران دارم که مقصرش دیوار نیست .بازم خدا پدرشونا بیامرزه دست واسطه ودلال هارا ازمعامله ها کوتاه کردند.
دیوار هم خودش را مسخره کرده است. پلیس فتا هم حرف حقی می زند چون معلوم است شکایت هایی از مردم دریافت کرده است. دیوار بجای جنجال سازی کنار پلیس فتا بشیند و با هم دیگه ترتیبی اتخاذ کند که هم دیوار به کارش ادامه دهد، هم نگرانی های پلیس فتا برطرف شود هم مردم بتوانند با فراغ بال بیشتری از خدمات نوین استفاده کنند. اینکه نمی شود دیوار رسما بازار کلاهبردای نوین شود و پلیس هم کاری نکند. 3-4 روز دیگر مردم به دیوار اعتماد نمی کنند و رسما دیوار از هم می پاشد. با منم منم کردن که کاری درست نمی شود.
واقعا فیلتر کردنش پاک کردن صورت مسئله س . مگه همین الانش کلاهبرداری ها از طریق تماس تلفنی انجام بشه از فرداش موبایلها رو جمع میکنن ؟ :emoji0
تنها راهش اینه که از روش خرید و فروش سایت ایسام استفاده کنند واقعا چیز دیگه ای به ذهن آدم نمیرسه . متاسفانه ایرانی ها توی زمینه کلاهبرداری و دروغ توی دنیا رکورد دار هستند و هیچ گونه ای از بشر چنین تکاملی از دزدی و کلاهبرداری رو ندیده توی خودش .
متاسفانه تو این کشور راه حل اول برای حل مساله، پاک کردن صورت مساله هست.
جوابیه مدیران دیوار جالبه !!!
میگن چون فلان قدر معامله داریم و یه سری دارن کار میکنن پس بیخیال اون تعداد نفرات کلاهبردار بشیم ! و به خاطر اونا نباید سایت رو با مشکل مواجه کرد !
قشنگ صورت مسئله رو پاک کردن !
یه سری حرف های عوام فریبانه که فقط تعدادی از مردم ( اسمشو بزارید مشتری های خودشون ) رو تحت تاثیر بزارن
باید یه سری ظوابط و قوانین خاصی در مورد این سایت ها وضع بشه
هر کی واسه خودش آگهی میزنه و آخر بالای صفحه میزنه سایت دیوار مسئولیتی در برابر این معامله ندارد !
یعنی هرکی هرکاری دلش خواست انجام بده و مسئولیتش ربطی به دیوار نداره
بنظر منم باید دیوار با تایید هویت سفت و سخت برای تعیین هویت فروشندگانش عمل کنه. مثلا مطابقت و تایید شماره همراه هر فرد با کد ملی ثبت شده هر فرد که برای دیوار هم قایل پیگیری باشه و عکس های کالا هم از نت نباشه.
من دیدم تو دیوار تانک واقعی و موتور هواپیما هم می فروشند و واقعا هم باید نظارت بیشتری بشه اینا از کجا میاد. یا حتی کالاهای احتکار شده به صورت عمده و اینا همه نیازمند کنترل و رسیدگی جدی تری هستند.
درسته دیوار و امثال این برنامه کاربری های خوبی دارند؛ اما متاسفانه واقعا بی در و پیکر شده! از این بدتر مردم ساده و بی فکری هستن که گول یک سری تبلیغات و آگهی هایی رو میخورند که مشخص کلاه برداری و دروغ!! به نظرم دیوار باید یک ساز وکار تایید هویت جدی روی آگهی هاش قرار بده؛ مثلا با همکاری سازمان های قضایی یا ثبت احوال؛ بیاد و حساب کاربری ها رو به صورت تایید شده کنه، آدم بدونه داره با کی معامله میکنه و بعد قابل پیگیری باشه