Canalys امروز گزارش مشترک خود را با تمرکز بر تعداد سهم شرکتهای مختلف در بازار گوشیهای هوشمند در سه ماهه چهارم سال 2022 یعنی اکتبر تا دسامبر (مهر تا آذر) و همچنین عملکرد در کل سال منتشر کرد. آمارهای به دست آمده اطلاعات جالبی از وضعیت بازار و شرکتهای برتر را در خود دارند.
وضعیت کلی بازار نسبت به گذشته افت داشته است
به طور کلی، میتوان گفت که وضعیت بازار چندان دلچسب نبوده است. بازار در سه ماهه چهارم 2022 در مقایسه با سه ماهه چهارم سال 2021، 17 درصد کوچک شده است. به صورت کلی نیز محمولههای کل سال 2022 به میزان 11 درصد کاهش یافته و به کمتر از 1.2 میلیارد رسید.
اپل سلطان بلامنازع سه ماهه چهارم هر سال
همانطور که انتظار میرود باز هم اپل توانسته برنده بازی سهم بازار در سه ماهه چهارم سال باشد، که همیشه تحت تاثیر عرضه جدیدترین آیفونها است، اما این بار توانست بالاترین سهم بازار خود را ثبت کند یعنی 25% از محصولات عرضه شده در بازار. سامسونگ با 20 درصد دوم، شیائومی با 11 درصد در رتبه سوم، اوپو با 10 درصد در رتبه چهارم و vivo با 8 درصد از بازار در رتبه پنجم قرار گرفتند، در حالی که دیگر برندها، همه با هم تنها 26 درصد از فروش را به خود اختصاص دادهاند، یعنی تقریبا به اندازه سهمی که اپل به تنهایی در این دوره داشته است.
در مقایسه با سه ماهه چهارم سال 2021، سهم اپل 2 درصد، سامسونگ و اوپو 1 درصد، vivo ثابت ماند و شیائومی 2 درصد کاهش یافت. ظاهراً افت شیائومی “تا حد زیادی به دلیل چالشهای پیش آمده در کشور هند است.
سامسونگ برندهی رقابت سالانه در مقابل تمام رقبا
اما در مقایسه آنچه که در کل یک سال گذشته است، سامسونگ با 22 درصد از بازار، اپل با 19 درصد و شیائومی با 13 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند. Oppo و vivo هر دو 9 درصد از سهم بازار را داشتند. در مقایسه با سال 2021، سامسونگ و اپل 2 درصد به سهم خود در بازارهای جهانی اضافه کردهاند و اوپو 2 درصد از سهم خود را از دست داده، در حالی که شیائومی و vivo تنها 1 درصد کاهش را تجربه کردهاند.
بازار تلفن همراه در سال 2023 به چه شکلی خواهد بود؟
برای سال 2023، Canalys “رشد ثابت تا حاشیهای” را برای کل بازار پیش بینی کرده است. به گفته تحلیلگر لی ژوان چیو، گفته میشود که فروشندگان با احتیاط به سال جدید نزدیک میشوند و سودآوری را در اولویت قرار میدهند و با تمام قوا از سهم بازار خود محافظت میکنند و این یعنی کاهش هزینهها “برای انطباق با واقعیت جدید بازار” کاهش میدهند. خب باید دید آیا شرکتهایی مانند شیائومی و OPPO هم برای کاهش هزینه و افزایش سود به سمت حذف لوازم جانبی از روی گوشیهای خود میروند یا خیر.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید