اگر از سرویس مایکروسافت استور استفاده کرده باشید، حتما میدانید که این سرویس مایکروسافت در گذشته نسبت به اکنون کاربردینر و پراستفادهتر بود. بهگونهای که کاربران این سرویس در سال 2016 میتوانستند علاوهبر دانلود اپلیکیشن در آن فایلهای موسیقی، سینمایی و همچنین سریالهای موردعلاقه خود را دانلود کنند. علاوهبر تمامی اینها کمپانی مایکروسافت در سال 2017، قابلیت خرید کتابهای الکترونیکی را نیز به این سرویس افزود. اما این کمپانی در سال گذشته یعنی سال 2018 قابلیت خرید موسیقی را از این سرویس حذف کرد از اینرو کاربران مجبور شدند موزیکهایی که از این سرویس خریداری کرده بودند را دانلود کنند و یا همه آنها را از حساب کاربری خود در مایکروسافت استور پاک کنند. اما کمپانی مایکروسافت پس از این اقدام عجیب امسال نیز تصمیم گرفته است قابلیت خرید کتابهای الکترونیکی را از این سرویس حذف کند و سپس تمام هزینههایی که مشتریان پیش از این تصمیم برای خرید کتابهای الکترونیکی پرداخت کرده بودند را به آنها بازگرداند.
میتوان گفت که عملکرد کمپانی مایکروسافت در این سرویس واقعا عجیب است چراکه این کمپانی تا قبل سال 2018 در حال اضافهکردن قابلیتها و آپشنهای متعددی به آن بود تا بتواند این سرویس را بهطور ویژهای گسترش دهد اما از سال 2018 تاکنون کم کم در حال کاهش تعداد قابلیتها و آپشنهای این سرویس است. از اینرو عملکرد این کمپانی تا قبل از سال 2018 در این سرویس کاملا با بعد از آن متضاد بوده است.
از آنجایی که کمپانی مایکروسافت ابتدا قابلیت خرید موسیقی را از مایکروسافت استور حذف کرد و الان هم تصمیم دارد قابلیت خرید الکترونیکی را از این سرویس حذف کند، احتمالا در آینده نیز قرار است قابلیت خرید و دانلود فیلم و سریالها از این سرویس حذف شود و درنهایت مایکروسافت استور برای همیشه تعطیل شود. چراکه وقتی کمپانی مایکروسافت در حال حذف تک تک قابلیتها و ویژگیهای این سرویس است دیگر استفاده از آن برای کاربران اهمیت نخواهد داشت.
البته اینکه سایر قابلیتها و ویژگیهای سرویس مایکروسافت استور نیز حذف شود و درنهایت بهطور کامل تعطیل شود تنها در حد احتمال است چراکه این احتمال هم وجود دارد که کمپانی مایکروسافت بخواهد ویژگیها و قابلیتهای دیگری را جایگزین آپشنهای حذف شده از این سرویس بکند. اما با بررسی میزان محبوبیت این سرویس از سال 2016 تاکنون در میان کاربران میتوان فهمید که دقیقا چه آیندهای در اختیار مایکروسافت استور است. چراکه از سال 2016 که این سرویس در اوج محبوبیت قرار داشته است تاکنون از میزان اهمیت کاربران نسبت به آن کاسته شده است و بهنظر میرسد که اگر کمپانی مایکروسافت فکری به حال این سرویس نکند و همینطور به حذف قابلیتها و آپشنهای آن بدون جایگزینکردن آپشنهای دیگری ادامه دهد، این سرویس در عین ناباوری برای همیشه تعطیل شود.
روند فعالیت مایکروسافت استور به عنوان سرویسی که به ارائه محتوای دیجیتال میپردازد به این شکل است که به کاربران در ازای دریافت هزینه، موسیقی، فیلم سینمایی، کتاب الکترونیکی و … ارائه میدهد. به این معنا که کاربران مالک محتوایی که از طریق سرویس مایکروسافت استور در اختیار آنها قرار میگیرد نیستند و تنها برای دسترسی به این محتوا و تماشای آنها هزینهای به این سرویس پرداخت میکنند. البته فروشندههای این سرویس نیز مالک آن محتوا نیستند بلکه تنها براساس مجوزی که در اختیار آنها قرار داده شده میتوانند محتوایی نظیر فیلم سینمایی، موسیقی، سریال و کتاب الکترونیکی را در این سرویس قرار دهند البته این فروشندهها نیز هزینهای را برای خرید محتوای مذکور به شرکتهای ارائهدهنده آنها پرداخت میکند.
دانستن این جزئیات به ما کمک میکند تا به این نتیجه برسیم که با تعطیلشدن سرویس مایکروسافت استور تمامی محتویاتی که کاربران از این سرویس خریداری کردهاند از بین خواهد رفت زیرا همانطور که اشاره کردیم، نه فروشندهای که این محتویات را داخل سرویس مایکروسافت استور قرار میدهد مالک آنها است و نه کاربرانی که این محتویات را از مایکروسافت استور خریداری میکنند مالک آنها هستند بهنوعی کاربران با پرداخت هزینه برای محتوای موجود در این سرویس، آنها را تنها برای مدتی اجاره میکنند و درواقع مالک اصلی محتوای قرارداده شده در این سرویس همان تولیدکنندگان آنها هستند.
البته خیلی از کاربران با روند کاری سرویس مایکروسافت استور که به آن اشاره کردیم آشنا نیستند و نمیدانند که درصورت تعطیلشدن این سرویس مایکروسافت، تمام آنچه که خریداری کرده و از آن با دقت نگهداری کرده بودند از بین خواهد رفت. از اینرو کاربران بهجای اینکه بیشتر به سرویس مایکروسافت استور که دقیقا نمیدانند قرار است در چه زمانی تعطیل شود، اطمینان داشته باشند، به سرویسهایی نظیر آیتونز، آمازون، گوگلپلی و یوتیوب اطمینان کامل دارند. چراکه تمامی این سرویسها مدت زمان زیادی است که مشغول بهکار هستند، از کاربران بسیار زیادی برخوردار بوده و هر از چندگاهی قابلیتها و آپشنهای جدیدی به آنها اضافه میشود که به معنای توسعه و گسترش آنهاست، برخلاف مایکروسافت استور که روز به روز از آپشنهای آن کم میشود. درنتیجه از این نظر سرویسهای آیتونز، آمازون، گوگل پلی و یوتیوب قابل اطمینانتر هستند.
اون کچل هندی همون بلایی که سر ویندوز موبایل آورد سر ویندوز دسکتاپ هم میاره! خدا لعنتش کنه:devil
مایکروسافت خیلی می سوزه چرا مثل ای او اس و اندروید از نصب برنامه کاسبی نکرده. برا همین سعی داره با شیب ملایم ویندوز رو به سمت اپلیکشنی شدن ببره که انگار هر سری جواب نمی گیره