برخی از کارمندان سابق شرکتهای بزرگ فناوری، اعتراف کردهاند که در دوره همه گیری با حقوق بالا استخدام شده بودند، اما عملا هیچ کاری برای انجام دادن نداشتند، یا حداکثر یک سری کارهای ساده و پیش پاافتاده انجام میدادند. یکی از این کارمندان سابق فناوری کم کار با دستمزد بسیار بالا، مادلین ماچادو 33 ساله است که مایکروسافت را ترک کرد تا در پاییز 2021 به شرکت مادر فیسبوک متا بپیوندد. اما بعد از ورود به این شرکت متوجه وضعیت عجیب آنجا شد.
سالی 190 هزار دلار دستمزد برای هیچی!
در یک ویدیوی وایرال شده در TikTok، ماچادو ادعا کرد که با دستمزد سالانه 190،000 دلار استخدام شده بود اما با وجود این حقوق بسیار بالا، اساساً در طول دوره کاری خود در شرکت هیچ کاری برای انجام دادن نداشته است. او گفت: “من فکر میکنم بسیاری از این شرکتها میخواستند کار وجود داشته باشد، اما کافی نبود.” ماچادو در گفتگو با وال استریت ژورنال نیز گفت که در بیشتر روزها، کار او تنها شامل شرکت در جلسات مجازی از ظهر تا ساعت 3:30 بعد از ظهر قبل از خروج از سیستم برای آن روز بود.
ماچادو در ادامه میگوید استخدامکنندگانش در متا به او گفته بودند که در اولین سال حضورش در شرکت هیچکس را استخدام نخواهد کرد. همچنین ادعا میکند که برخی از همکارانش به او گفتهاند که دو سال را در شرکت گذراندهاند بدون اینکه هیچکس را استخدام کنند. متأسفانه برای او، او تنها به مدت شش ماه در متا کار کرد تا اینکه سال گذشته به دلیل انتشار ویدیوهای TikTok که به گفته شرکت باعث تضاد منافع میشد، اخراج شد.
اما این تنها مورد نیست و یک نفر دیگر از کارمندان سابق متا که داستان مشابهی را بازگو کرد، بریتنی لوی 35 ساله است که میگوید در آوریل (فروردین) 2022 به شرکت ملحق شد اما اولین و تنها ماموریت خود را اندکی قبل از اخراج در نوامبر (آبان) دریافت کرد. درست از همین دوره بود که شرکتهای زیادی در سراسر صنعت فناوری، از جمله آمازون، متا، مایکروسافت، توییتر، پی پال، یاهو، زوم، آیبیام، اسپاتیفای و دیگران، شروع به اخراجهای گسترده کردند که دهها هزار کارمند را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
کارشناسان در گفتگو با Wall Street Journal گفتند که معتقدند این شرکتها در دوران اوج همهگیری دچار استخدام بیش از حد شدند، اما نه به این دلیل که به نیروی کار بیشتری نیاز داشتند، بلکه تنها برای دور نگه داشتن افراد مستعد از دست سایر شرکتهای رقیب خود. به گفته ویجی گوویندارجان، استاد دانشکده بازرگانی تاک دارتموث، این زیادهروی در استخدام، ابتدا به دلیل کمبود استعدادهای فنی ایجاد شد، اما در نهایت به یک رقابت تبدیل شد که منجر به استخدام شرکتها بیش از نیازشان شد. او همچنین خاطرنشان کرد که این وضعیت بسیار شبیه به آن چیزی است که در صنعت مالی در اوایل دهه 2000 رخ داد، زمانی که شرکتها در دورههایی با رشد بالا شروع به استخدامهای بیحساب کتاب کردند و بسیاری از کارمندان و کارگران هیچ وظیفهی مشخصی نداشتند.
با این حال، برخی دیگر میگویند که معتقدند شرکتهای فناوری دلایل موجهی برای استخدام استعدادهای جدید دارند، حتی با وجود اینکه از همان ابتدا کار کافی برای آنها ندارند. به گفته پاتریک مولونی، رئیس بخش فناوری جهانی در شرکت مشاوره Willis Towers Watson PLC، انتظار میرود نیروهای کاری مانند مهندسان هوش مصنوعی در آینده نزدیک با تقاضای زیادی روبرو شوند، بنابراین منطقی است که شرکتها آنها را از امروز به شدت استخدام کنند. حال اگر این کار را انجام دهند، در ماههای ابتدایی کار زیادی برای انجام دادن ندارند. ولی حتی این بهانه هم نمیتواند چرایی استخدام این حجم از نیروهای کار با استعداد را تنها برای چند ساعت شرکت در جلسات روزانه توجیه کند.
به هر حال، نزدیک بودن این شرایط به رونق اقتصادی اویل دهه 2000 یادآور بحران اقتصادی است که تنها چند سال بعد از آن رخ داد. امروز نیز بعد از رونق شدید در این شرکتهای فناوری که به واسطه همهگیری به وجود آمده بود، شاهد اخراجهای گسترده، کنسل شدن پروژهها و کاهش شدید هزینهها از سوی شرکتهای مختلف هستیم. پس تنها باید امیدوار باشیم که این دست تصمیمات اشتباه دوباره جهان را به سمت یک بحران اقتصادی جدید نکشاند.
مطالب مرتبط:
حالا اگر ایران بود میگفتن این وضعیت گریه داره نه خنده😂
وضع مالی کشور که خوب باشه، همین میشه.