در قسمت اول تحلیل سخت افزاری که به منظور روشن و شفاف سازی مسیر اینتل در راستای معرفی پردازنده های جدید این شرکت منتشر شد، به مقایسه و ترکیب دو گروه متفاوت از داده ها پرداختیم؛ داده های پیشین و داده هایی که هم اکنون منتشر شده اند. در صورتی که قسمت نخست را مطالعه کرده باشید، می توانید به سراغ بخش دوم بیایید؛ در این صورت امکان گمراهی برای شما عزیزان وجود دارد.
در قسمت نخست این فرضیه مطرح شد که طبق داده های پیشین، اینتل پردازنده های Comet Lake را با سوکت LGA 1159 عرضه نماید؛ اما در داده های جدید که به همراه چند اسلاید منتشر شده است، متوجه شدیم که سناریوی دیگری هم وجود دارد؛ پردازنده های Comet Lake همچنان به عنوان پاسخ موقت در نظر گرفته شده و در اوایل سال 2020 یعنی در همان ابتدای این سال معرفی می شوند.
آنها به سوکت LGA 1200 مجهز بوده و با پرچمداری یک 10 هسته و یا 12 هسته ای معرفی می شوند؛ این پردازنده ها با چیپست های سری 400 عرضه شده و برای گذرگاه، از تکنیک DMI 3.0 استفاده خواهد شد که دارای پهنای باند بیشتری است. اینتل همچنان با گذرگاه های PCI-Express 3.0 وارد میدان شده و همانطور که در گذشته هم گفته بود، نیازی به درگاه سریعتر در مادربردهای خانگی نمی بیند؛ البته این صحبت در زمینه کارت های گرافیک، حتی پرچمداران ثابت شده است.
اما ظاهرا طبق اسلاید های جدید، وجود پردازنده های Comet Lake در بازار چندان طول نمی کشد، پردازنده های Ice Lake برای نیمه دوم سال 2020 و احتمالا کمی پس از آن، وارد میدان خواهند شد؛ اما نگران نباشید برای ارتقاء به نسل بعدی یعنی پردازنده های 10 نانومتری، نیازی به تعویض مادربرد نخواهد بود. پردازنده های Comet Lake هم با سوکت LGA 1200 عرضه شده و پردازنده های Ice Lake نیز این سوکت سازگار هستند که عملا نیازی به تهیه مادربرد جدید نخواهد بود.
از این رو در یک سال می توان با یک مادربرد دو نسل از پردازنده های این شرکت را مورد استفاده قرار داد. و اما در زمینه پردازنده های HEDT نیز اینتل دستی بر آتش خواهد داشت؛ این شرکت پردازنده های جدید Cascade Lake را با کد رمز Glacial Falls معرفی خواهد که به اواخر سال 2019 می رسد. پردازنده های Cascade Lake-X با چیپست های X299 هم سازگار است اما قطعا یک یا دو چیپست جدید با آن معرفی می شود. به عنوان مثال همان X299Gهایی که در کامپیوتکس هم شیطنت کرده بودند. و یا X499 احتمالی که یک بار دست کم نام آن را بر روی یک مادربرد دیدیم.
توان حرارتی این غول های پردازشی به 165 وات رسیده و اینبار از نظر معماری، هسته و توان پردازشی بسیار بروزرسانی خواهند شد.
[img]https://im4.ezgif.com/tmp/ezgif-4-0da164984dfa.gif[/img]
[img]https://gfycat.com/delayedjaggedblackfootedferret[/img]
اگه 16 هسته ای ای ام دی 105 وات حساب کنیم ملاک رو فرکانس پایه گرفتیم که با این حساب 10 هسته ای اینتل میشه 125 وات.
در مورد اینکه چقدر ایس لیک ها با نسل پنجم رایزن فاصله زمانی داشته باشن خیلی نمیشه اظهار نظر کرد چون همین الان رایزن سه هزار نیمه دوم سال عرضه شده پس اگه ایس لیک نیمه سوم سال اینده بیاد و رایزن نسل چهارم نیمه دوم فاصله زمانی نسل پنجم رایزن با ایس لیک زیاد خواهد بود ضمن اینکه ممکنه حتی رایزن سری پنج با فاصله ی بیشترینسبت به نسل چهار معرفی بشه مثل اتفاقی که تو نسل سوم افتاد.
در ضمن فکر کنم 10 نانو اینتل بهتر از7نانو شرکت tsmc باشه شاید مثل +nm7 اون باشه و اینکه ایس لیک باحد اکثر چند هسته بیاد و ریزمعماریش چه قدرتی ارائه بده و در نهایت ازش چه عملکردی بگیریم معلوم نیست.مثلا اگه واقعا قرار باشه اینتل هایپرتردینگ رو به همه ی پردازنده هاش بیاره و تعداد هسته و ترد ها ی ای ام دی هم زیادتر نشه (یعنی رایزن 5 6 هسته ای و…) احتمالا اینتل بهش برسه.
درسته که صراحتا نگفته ولی احتمالا اینطور خواهد بود چرا که معمولا روند عرضه ی تکنولوژی تو زمینه ی پردازنده مثل همون تیک و تاک اینتل هست نسل اول و دوم رایزن هم با همین روند عرضه شدن.از این گذشته طبق نقشه ی راه رسمی خود شرکت هم نسل بعدی +nm7 هست و احتمال اینکه رو این نود که نسبت به 7nm پیشرفت کمی داشته یه ریزمعماری جدید بده کمه و در آخراینکه وقتی ای ام دی نسل اول رایزن رو داد تو قدرت تک هسته ضعیف بود اما نسل بعدیش رو با همون ریزمعماری داد فقط تقویتش کرد که شد +zen بعیده حالا که تو تک هسته اینقدر قوی شده و ریزمعماریش از اینتل جلو زده با عجله بره سمت zen3 اونم با پیشرفت کم رو نود جدید.(همون +nm7 منظورمه)
مسئله اینه که اینتل کاری از پیش نمیبره چون تا بره به خودش بیاد amd ryzen 4000 رو ارایه میکنه و با کمی گذشت زمان از معرفی محصولات اینتل نسل بعدی پردازنده هاش رو که amd ryzen 5000 با لیتوگرافی ۵ نانومتری ارایه میده دوستان این یعنی اینتل باز هم شکست خواهد خورد مثلا توان مصرفی در ۱۶ هسته ای برابر ۱۰۵ وات هستش ولی در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ تازه میخواد ۱۰ هسته ایش رو بکنه ۱۶۵ خخخخخخ هیچ جوره حریف amd نخواهد شد و نمیشه که بشه
دلیل دیگه اینه که رفرش اسکای لیک نیاز به سوکت جدید داره شما چطور میگی معماری جدید نداره مگه اینکه آیس لیک هم رفرش اسکای لیک باشه
ای ام دی هنوز چیزی در مورد اینکه سری بعد ذن 3 نیست ذن2+ هست نگفته
من با مقاله مشکل دارم اینکه شما دوست داری اینتل بحث جداییست اما اینکه فقط بر اساس یک عکس بگیم اوکی ای ام دی نخریم یکسال صبر کنیم مسخره است
هنوز رسما تایید نشده چیپست و سوکت comet lake با Ice lake یکیه یا سازگاره شما احساسی نتیجه گیری کردین
ببینیم و تعریف کنیم. اگه واقعا نیمه دوم سال ۱۰ ناتومتری ها رو بده به رقابت بر می گرده یعنی آیس لیک های ۱۰ نانومتری میشن رقیب رایزن ۴۰۰۰ با ریزمعماری +zen2…منتظر نشراطلاعات بیشتر هستم.به زودی…