احتمالا شما هم به این نکته توجه کردید که اکثر بازی های کامپیوتری چه موارد مربوط به دهه 1990 و چه موارد امروزی و مدرن تر، از گیم پلیی در جهت خاص یعنی چپ به راست برخوردارند. تحقیقات جدید انجام شده در دانشگاه لنکستر انگلستان نشان می دهد که انسان ها از یک تمایل اساسی به طرفین برخوردارند که هنگام اتفاق افتادن یک حرکت اکشن در آن جهت خاص بروز می کند. یک روانشناس به نام دکتر پیتر واکر که یافته های خود را در این زمینه در مجله علمی Perception منتشر کرده، هزاران آیتم تصویری را از طریق سرویس Google Images بعنوان بخشی از تحقیق خود مورد بررسی قرار داده است. نتیجه این بررسی ها نشان می دهد که مردم آیتم هایی را ترجیح می دهند که در آن اشیاء حرکت یا چینشی از سمت چپ به راست داشته باشند.
این موضوع برای آیتم های بی حرکت بررسی شد و جالب است که در حالت غیر ایستا و تصاویر حرکتی هم تمایل افراد به موارد یا آیتم هایی بیشتر است که اشیاء و کاراکتر های موجود در آنها از چپ به راست در حال جابه جا شدن می باشند. متن هایی که از ویژگی ایتالیک یا کج در تایپ شدن آنها استفاده شده هم نمونه دیگری است که همین تمایل چپ به راست در آن رعایت شده و چون نوعی تاکید است بوسیله آن می توان توجه افراد را در بخشی از یک نوشته بیشتر جلب کرد. بنابراین حرکت چشم های ما و درک ذهنی اتفاق افتاده برای تصاویر متحرک و ثابتی که جریان آنها از چپ به راست است بسیار موثر تر از حالت راست به چپ و یا دیگر جهت ها می باشد.
خیلی جالبه بدونین تو بازیهای دو بعدی حرکت از پایین به بالا راحتر از برعکسش هست.واسه همین من تو بازی فوتبال سگا فقط نیمه ای از بازی رو گل میزدم که بازیکنان از پایین به بالا حرکت میکردند.!!!!!
فکر نکنم جواب منطقی ای به این سوال بشه پیدا کرد
من راست به چپ هم امتحان کردم واسم فرقی نداشت 🙁
اگه از راست به چپ باشه من گیج میشم شاید به این خاطر که عادت کردم
خیلی جالب بود . منم دارم روش فکر میکنم.
درسته من که اگر جهت به هم بخوره اعصابم خورد میشه
چه جالب تا حالا توجه نکرده بودم
جالب بود تا حالا بهش توجه نکرده بودم
بحث جالبی بود 🙂
تا حالا بهش دقت نکرده بودم
احتمالا بخاطر تفاوت در دو نیمکره مغز میباشد.
بخاطر اینه که اکثریت بیشتر از نیم کره راست مغز استفاده میکنن. مثل راست دست بودن ما
خیلی جالب بود.مرسی
چه جالب
ولی ما برای نوشتن و خوندن در زبان فارسی از راست به چپ عمل میکنیم . . .