به نظر میرسد که اپل برخلاف قوانین جدید اتحادیه اروپا، آیفونهای آینده را با باتری قابل تعویض عرضه نمیکند. زیرا این تغییر باعث کاهش دوام گوشی خواهد شد.
قانون جدید اتحادیه اروپا شرکتهایی مانند اپل را ملزم میکند که دستگاههایی را در اختیار مشتریان قرار دهند دهند که دارای باتریهای «قابل تعویض» باشند. با این حال، علیرغم اجرای این قوانین، معاون ارشد مهندسی سختافزار شرکت اپل اشاره میکند که چنین تغییری شامل حال دستگاههای این شرکت نخواهد شد. زیرا این تغییر میتواند یکپارچگی داخلی آیفون را به خطر بیندازد و دوام کلی آن را کاهش دهد.
جان ترنوس، مدیر واحد مهندسی سختافزار اپل در مصاحبهای با کانال یوتیوب ORBIT در مورد امکان عرضه آیفونهایی با باتری قابل تعویض صحبت کرد. بیشتر مصاحبه بر تلاشهای زیستمحیطی اپل با رهبری لیزا جکسون متمرکز بود. اما ترنوس اعتقاد دارد که اگر مصرفکنندگان واقعاً خواهان باتریهایی با قابلیت تعویض برای دستگاههای خود هستند، باید راه مطمئنتری برای این کار وجود داشته باشد.
به عبارت دیگر، ترنوس معتقد است که دارندگان آیفون بهطور ناخواسته هنگام انجام فرآیند تعویض باتری به گوشی خود آسیب میرسانند. در حالی که ممکن است مدیر واحد مهندسی سختافزار اپل این موضوع را بهدلیل نگرانیهای مرتبط با رفاه مردم مطرح کرده باشد، صحبتهای او به احتمال زیاد برای اطمینان از قطعنشدن یکی از جریانهای درآمدزایی شرکت است.
اپل بر کسب سود متمرکز شده است
اپل علاوه بر اینکه میلیونها آیفون را در سال روانه بازار میکند، از طریق تعویض باتری نیز درآمد چشمگیری کسب میکند. به طور دقیقتر، مشتریان آمریکایی باید 99 دلار برای تعویض باتری تریم پایه آیفون 14 بپردازند. ترنوس اضافه میکند که تعمیرپذیرترکردن یک قطعه داخلی میتواند باعث ایجاد خرابیهای بالقوه در آن بخش شود و دوام محصول را نیز کاهش دهد.
او همچنین اشاره میکند که ساخت باتریهایی که به راحتی قابل تعویض هستند، ارائه قابلیت ضدآب و گردوغباربودن را در گوشیهای اپل دشوارتر میکند. زیرا در چنین شرایطی، نمیتوان دستگاه را بهطور کامل مهروموم کرد. ترنوس میگوید اپل تصمیم گرفته که محصولاتی با ماندگاری بالا بسازد. گفتنی است که در حال حاضر ا ارزش فروش مجدد آیفون به لطف دوام بسیار زیادش از سایر گوشیهای هوشمند بیشتر است.
به طور کلی، اپل شرکتی است که علاوه بر ارائه تجربه ممتاز به مشتریان بر کسب سود متمرکز شده است. بنابراین با فرض اینکه قوانین اتحادیه اروپا اجازه هیچگونه انحراف از قوانین را نمیدهد، سازنده آیفون بار هم این کار را انجام میدهد. به نظر میرسد که اپل قصد دارد به جای اینکه طراحی را تغییر دهد، از بازارهایی که تحت تأثیر اتحادیه اروپا هستند، خارج شود. حتی اگر ترنوس به صراحت این را در مصاحبه اعتراف نکرده باشد، تا حد زیادی مشخص است که منظور او چیست.
خوشبختانه، حتی اگر اپل راهحل آسانی برای تعویض باتریها در آینده به مشتریان ارائه نکند، به این معنا نیست که تعویض قطعات و تعمیر خانواده آیفون 15 دشوار خواهد بود. زیرا گفته میشود که گوشیهای آینده اپل به راحتی قابلتعمیر هستند.
دیدگاهتان را بنویسید