حسین غروی رام رییس انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ضمن اشاره به موفقیت شرکتهای واردکننده تلفن همراه در جهت تامین بازار با هدف کاهش قیمتها و تثبیت بازار، از مشکلات زیربنایی در بدنهی سیستم بانکی و لوجستیک در حوزه تجارت بین الملل خبر داد.
رییس انجمن واردکنندگان تلفن همراه در همایش کشوری طرح رجیستری تلفن همراه در قزوین، به مشکلات پیش روی واردکنندگان تلفن همراه و تبلت همچون متصل نبودن مقطعی سامانه جامع گمرک به سامانه جامع تجارت اشاره کرد و گفت: “کدهایی که برای رجیستری تلفنهای همراه فعال کردهایم عملا به دلیل قطع مکرر اتصال بین سامانه گمرک و سامانه جامع تجارت به دلیل مشکلات فنی در این سامانهها، فعال نمیشوند. به همین خاطر با حجم بالایی از نارضایتی از سوی مصرف کنندگاه تلفن همراه روبرو هستیم. چرا که تلفنهای خریداری شده توسط آنها به دلیل این اختلال در سامانه، ثبت رجیستری نمیشود.”
اما این تنها مشکل وارد کنندگان گوشی تلفن همراه پس از اجرای طرح رجیستری نیست. در این خصوص حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررا رادیویی نیز از مشکلاتی که واردکنندگان تلفن همراه با آن روبرو هستند سخن به میان آورده است. وی در همایش کشوری طرح رجیستری ضمن اشاره به موفقیت آمیز بودن طرح رجیستری، به مسائل بازدارنده بر سر راه واردکنندگان اشاره کرد و گفت: “موضوعی مثل تامین ارز و مسائل پیرامون تحریمها مشکلاتی است که واردکنندگان برای تامین بازار تلفن همراه با آن روبرو هستند. اما با این حال با کمک این شرکت ها با وجود ناهمواریهای موجود توانسته ایم نیاز بازار را پاسخ دهیم.”
به گفته متولیان حوزه تلفن همراه تا پیش از اجرای طرح رجیستری بخش قابل توجهی از تلفن های همراه وارداتی به صورت غیر قانونی وارد کشور و در بازار عرضه میشد. اما حالا پس از گذشت 3 سال از شروع اجرای طرح رجیستری، دولت از به صفر رسیدن قاچاق این کالا خبر داده است.
حسین غروی در اینباره معتقد است: “زیرساختهای تجاری ما در بحث لوجستیک واردات تلفن همراه ، ثبت سفارشها و امور ارزی میبایست متناسب با افزایش واردات قانونی این کالا به روزرسانی و تقویت میشد که چنین اتفاقی رخ نداده است.”
وی افزود: وارد کنندگان تلفن همراه در بحث حمل و نقل کالا از کشور مبداء به ایران معمولا با مشکلات زیادی روبرو هستند. در گذشته این حجم از کالا توسط قاچاق چیان از طریق مبادی غیر قانونی حمل میشد، اما حالا که از مبادی قانونی وارد میشود باید به همان اندازه مجرای وارداتی عریض شود تا بتواند ظرفیت انتقال این میزان کالا را داشته باشد. وی همچنین به مشکلات در سیستم شعب ارزی بانکها و کم توانی آنها در انجام سریع فرایندهای ارزی اشاره کرد و گفت: سیستم بانکی در شعب ارزی توانایی پردازش سریع درخواستهای ارزی را ندارد، چرا که شعب ارزی بانکها عمدتا یک یا 2 متصدی دارند و این برای پاسخگویی به حجم بالای واردات رسمی در تمام حوزهها از جمله تلفن همراه کافی نیست.
رییس انجمن وارد کنندگاه تلفن همراه،تبلت و لوازم جانبی با اشاره به اینکه وارد کنندگان تمام تلاش خود را به منظور اجرای تعهد خود در تامین بازار به کار بسته اند، گفت: اگر بخشها و دستگاههای مرتبط با واردات به همان میزان که واردات قانونی افزایش یافته تقویت شوند، شرکتها نیز بدون دغدغه میتوانند نسبت به تامین بازار مصرف اقدام کنند. در صورتی که پروسه طولانی و پیچیده واردات تلفن همراه ساده شود و قطع اتصال سامانههای میان دستگاههای ناظر و اجرایی رفع شود، شرکت های وارد کننده نیز می توانند با تامین به موقع و کافی گوشیهای تلفن همراه و تزریق آن به بازار، موجبات تعادل و کاهش قیمت گوشی تلفن همراه بیشتر از پیش فراهم کنند.
عملکرد وارد کنندگان تلفن همراه رضایت بخش بوده است
سامانه طرح رجیستری تلفن همراه موسوم به همتا طی پستی اینستاگرامی رضایت خود را از عملکرد شرکت های وارد کننده گوشی تلفن همراه در پیشبرد اهداف این طرح اعلام کرد.
مدیران سامانهی همراه در این پیام که در صفحه رسمی همتا در اینستاگرام منتشر شد اعلام کردند: ” اعتماد به شرکت های وارد کننده جواب داد. در مرداد ماه مجموعا 900 هزار گوشی توسط 66 شرکت وارد شد که ان میزان واردات از ابتدای سال 97 تا کنون بی سابقه بوده است. عرصه برای ورود شرکت های جدید نیز فراهم است،صرفا با دو اقدام: دریافت کارت بازرگانی، ضمانت خدمات پس از فروش.”
این سامانه با رصد بازار و مراجعه به امار واردات در فصل پاییز سال 97 نیز از افزایش 275 درصدی ثبت سفارش گوشی تلفن همراه خبر داده بود.
پیش تر حسین غروی رام رییس انجمن وارد کنندگان تلفن همراه از تامین بازار توسط شرکتهای فعال در این حوزه و کاهش قیمت گوشیهای تلفن همراه خبر داده بود.
لازم به ذکر است تعداد شرکت های دارای مجوز واردات در آغاز طرح رجیستری تلفن همراه کمتر از 20 شرکت بوده است. اما حالا با لغو قانون نمایندگی انحصاری و ایجاد فرصت رقابت بین شرکتها و همچنین شروع به فعالیت مجدد انجمن واردکنندگان تلفن همراه طی ماههای اخیر، تعداد شرکت های رسمی وارد کننده تلفن همراه به بیش از 117 شرکت رسیده و روز به روز در حال افزایش است.
این طور که استنباط میشود دستگاه های دولتی عملکرد شرکتهای رسمی وارد کننده تلفن همراه را در اجرای طرح رجیستری مثبت ارزیابی کرده اند و میتوان امیدوار بود با افزایش شرکت های معتبر دیگر به عرصه واردات این کالا، در آینده ای نزدیک شاهد رونق دوباره در این صنف باشیم.
بله حق با شماست :-bd جدیدا هم برای اینکه بی ارزش شدن ارز ملی رو کم رنگ کنن میخوان 4 صفرش رو بردارن که اگه ارز ملی دوباره دچار یک سقوط چند برابری شد به لطف اون صفر های برداشته شده کمتر بی ارزش شدنش به چشم بیاد و باز تنها بازنده های این ماجرا ما مردم هستیم :smiley5
ارز دلار زیاد نشده که بخاد کم بشه
آقایون ارزش ریال نابود کردن
:devil
عمرا یه قرون گوشی ارزون شده باشه دلار هم که اومد پایین نمایشی بود تموم شد رفت وگرنه هر موقع دلار برگشت به ارزش زمان قدیم خودش در برابر ارز ملی کشورمون و برای همیشه ثابت موند اون موقع مردم خودشون خوشحال میشن و نیازی به این خبر های دل خوش کنکی هم نیست همین الانش اگه یکسال غذا نخوریم و هیچ تفریح و خرجی نکنیم شاید بتونیم اپل بخریم در غیر اینصورت پولی که باقی میمونه در حد همون 2300 نوکیا قدیمی هست B-) خواب های رنگی ببینید :l
قیمت گوشی کاهش پیدا نکرده .با وجود کاهش دلار نیمایی به 10.900 تومن ولی گوشی با دلار 13-15 تومن فروخته میشود. قیمت دلاری گوشی در دبی رو مد نظر بگیرین میبینید که گوشی تلفن همراه 1 میلیون تومن در گوشی های پایین رده و چندمیلیون تومن در گوشی های بالارده گرانتر فروخته میشه در ایران.