مرکز پژوهشهای مجلس معتقد است به علت تنوع تبادلهای مالی و دشواری نظارت و کنترل در فضای مجازی، عوارض به طرز قابلتوجهی از بازیهای کامپیوتری دریافت نمیشود. به همین منظور، این مرکز پیشنهاد میدهد همکاری باید میان وزارت ارتباطات و اقتصاد با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد تا فرایندهای مالی این حوزه تقویت شود.
مسئله دریافت عوارض از بازیهای خارجی قابل نصب در کامپیوتر، تلفنهای هوشمند و کنسولهای بازی به عنوان یک ردیف درآمدی در قوانین بودجه تلقی میشود. گفتنی است در بودجه سال 1401 این مسئله به صورت جدیتر توسط مجلس پیگیری شد و شفافیت برآورد هزینه این مالیات نیز مشخص گردید. بااینحال، مرکز پژوهشهای مجلس طی بررسیهایی که انجام داده است، بر این باور است چالشهایی در این مسیر وجود دارد که منجر به بیاثرماندن نتیجه مصوبات شده است.
البته بر خلاف بازوی مشورتی مجلس، بسیاری از گیمرهای ایرانی اعتقاد دارند برآورد هزینه عوارض دریافتی در سالهای گذشته چندان آشکار نبوده است. اگرچه بنیاد ملی بازیهای رایانهای هرساله گزارشی از تولید بازی ارائه میدهد اما فرایند تقسیم عوارض دریافتی آنچنان روشن نیست؛ بنابراین، گیمرها حق دارند که بدانند مالیات اخذ شده از آنها توسط چه مجموعههایی و براساس چه معیارهایی دریافت شده است. مرکز پژوهشهای مجلس شش عامل را برای اثربخش نبودن فرایند دریافت عوارض از بازیهای کامپیوتری مطرح کرده است:
- عدم هرگونه اطلاعات مالی از توزیعکنندگان بازیهای خارجی قابل نصب در کامپیوتر، تلفن همراه و… در بنیاد ملی بازیهای رایانهای
- تبادلات مالی متنوع و دخالت رمزارزها در قالب جدیدی از مبادلات
- تغییر حاملهای بازی از ابزارهای سخت به سوی سامانههای اینترنتی عرضه بازیها
- دشواری نظارت و کنترل بر بسیاری از بازیهای کامپیوتری که در بستر فضای مجازی ارائه میشود
- مخفی نگاه داشتن و استفاده از شرکتهای میانجی توسط فروشندگان بازیهای کامپیوتری در سیستمهای پرداخت آنلاین
- محدودیتهای موجود در برخی کشورها، بر مبنای قوانین حفاظت از حریم خصوصی برای فروشندگان و تأمینکنندگان خدمات اینترنت در مورد افشای اطلاعات آنها
پیشنهاد مجلس برای بهبود فرایند دریافت عوارض از بازیهای کامپیوتری
بازوی مشورتی مجلس پیشنهاد میدهد برای بهبود فرایند دریافت عوارض از بازیهای کامپیوتری باید سایر دستگاههای دولتی مرتبط با بازیها با وزارت ارشاد همکاری کنند؛ از این رو، مرکز پژوهشهای مجلس توصیه میکند در کنار وزارت ارشاد، نام وزارتخانههای امور اقتصاد و دارایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در متن لایحه مزبور برای شناسایی مراکز عرضه و اخذ مالیات ضمیمه شود. بر این مبنا، متن پیشنهادی برای اصلاح ماده 14 لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیمبخشی از مقررات مالی دولت (3) بدین شرح است:
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه دارد با همکاری وزارت اقتصاد و امور دارایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، توزیعکنندگان انواع بازیهای خارجی قابل نصب در رایانه، تلفنهای همراه و پیشانه بازی (کنسول) را شناسایی کند و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهد تا این سازمان عوارضی معادل ده درصد قیمت فروش را دریافت و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. 100 درصد وجوه حاصله نزد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنیاد ملی بازیهای رایانهای قرار میگیرد تا طبق قوانین بودجه سنواتی و پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف حمایت از توسعه بازیهای بومی شود.
کارشناسان ایرانی معتقد هستند این پیشنهاد نمیتواند تاثیر مثبتی در فرایند دریافت عوارض از بازیهای خارجی بگذارد. بازیهای خارجی تلفنهای هوشمند در ایران از طریق پلتفرم گوگل پلی خریداری میشوند که تمام ساختار آن مرتبط با شرکت گوگل است. بازیهای مورد استفاده در کنسولهای نسل 4 نیز اکثراً فاقد اصالت بوده و شناسایی آنها کار دشواری محسوب میشود.
و اینجوریه که میتونی از عن هم کره بگیری :)))))
وقتی کفگیر فرقه … به ته دیگ بخوره… همین روزا میریزن تو خونه ها ببینن مردم چی اضافه دارن ببرن!
هههه… والا بعید نیست.
بزرگ ترین بدبختی دنیا اینه که یا ایرانی باشی یا کره شمالی
آره واقعا کاش شما از امریکا یا اصالت انگلیس بودین
اگه شمارو داشتن به اینجا نمیرسیدن
جناب این چه طرز فکری هست که زیر کامنت افراد معترض و منتقد ، کنایه و تیکه و این دست جملات رو ریپلای میکنی؟؟؟؟!!!!! خوب مردم معترض هستن دیگه.همه چشم و گوش و عقل دارن و شرایط کشور رو می بینن.دنیا و کشورهای توسعه یافته رو می بینن.بس کن دیگه
مشکلی ندارم
اعتراض یعنی خواهان اصلاح و پیشرفت ولی این کامنت خود فروشی بود
دوما دیگه زمان اعتراض تمام شده باید خود دست به کار شد ت در حد خویش اقتصاد ایران رو اصلاح کرد
کاش مغزشون برای راحت زندگی کردن مردم به کار مینداختن نه اینکه چطوری راحتتر دستشون توی جیب مردم جا بشه
مغز؟؟؟!!! تو کله اینا یا خروجی شتره یا روغن بنفشه! :))
خب مثه اینکه مقدمات فیلتر استیم و … هم فراهم شد
دقیقا انگار داره همون روند مسدود شدن پیامرسان ها تکرار میشه
بازی کامپیوتری و موبایلی هم مسدود
به عصر حجر سلام کنین
به خدا اینها همون تفکرات طالبان رو دارن.منتهی یه جاهایی زورشون نمی رسه
منتهی روحانی جان شما میخواس اول انقلاب دانشگاه رو پسرونه دخترونه کنه امام نگذاشت و فرمود یه سری کوته فکر بی بنیان میخوان بدبخت کنن کشور رو :))
چرا شما فکر می کنی بنده طرفدار روحانی هستم؟؟؟؟شما مگر من رو می شناسی ؟؟؟؟؟ نکنه علم غیب داری؟؟؟؟؟؟؟؟؟ روحانی هم مثل بقیشون.اتفاقا محض اطلاع شما من به روحانی رای ندادم.از سال 84 دیگه رای ندادم.یه خواهش هم از شما دارم.لطف کن و دیگه کامنت بنده رو ریپلای نکن.هیچ علاقه ای به مکاتبه و بحث و گفتگو با شما ندارم
هنوز به روحانی فکر میکنن اینها ههه… همون جور که برای مشکلاتشون تا الان به دشمن نیاز داشتن حالا هم به یکی مثل روحانی نیاز دارن تا بگن تقصیر این بود. روحانی اول انقلاب هر چی گفت حداقل دید نمیشه یا اشتباه بوده کوتاه اومد نه این که همونو ادامه بده.
شمام از حداقل فهم مطلب عاجز هستین متاسفانه وقتی یک نفر ای که برجسته هست مثال زده میشه یعنی آن شخص یکی از جلوداران آن نظریات هست البته که همه ما میگیم نه ما با روحانی کاری نداشتیم پس نمیدونم ۲۵میلیون رای که اورده بود کی بود خدا میدونه شما شخص شما نباشی عمو دایی خاله داداش دوست یا رفیقاتون بودن
من که همیشه از استیم میخرم فیلترم بشه پول به کسایی نمیدم که دنیا رو جای بدتری کنن
امید وارم انقدر خنگ باشن که این کارو بکنن جوونا مملکت دیگه پی سی رو ول کنن بریزن خیابون :))
الان یه بخش قضیه انجام شده و گوگل پلی فیلتر هست چندتا گام دیگه تمومه