در ماده 75 لایحه برنامه هفتم توسعه که روز گذشته تصویب شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شده است تا سامانهای برای رصد، پایش و سنجش مستمر شاخصهای فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانهای و وضعیت ارتباطات کشور راهاندازی کند. بر اساس این ماده، دستگاههای اجرایی و دارندگان پایگاههای داده نیز موظفند نسبت به ارائه مستمر و جامع دادهها به این سامانه بهصورت برخط اقدام کنند.
این ماده از همان ابتدا با مخالفتهای زیادی از سوی کارشناسان و فعالان حوزههای مختلف مواجه شد. یکی از اصلیترین انتقادات به این ماده، نقض حریم خصوصی شهروندان است. به گفته کارشناسان، این ماده به دولت اجازه میدهد تا به اطلاعات شخصی و خصوصی شهروندان از جمله اطلاعات خرید و فروش، رفتوآمد، ارتباطات و حتی اطلاعات پزشکی و سلامت آنها دسترسی داشته باشد. این امر میتواند زمینهساز سوءاستفادههای مختلف از اطلاعات شخصی شهروندان شود.
مخالفت نماینده مجلس با سامانه پایش زندگی مردم
نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی که یکی از مخالفان این ماده است، در این باره میگوید: «این ماده درحقیقت رصد و پایش آنلاین رفتارهای مردم را قانونی میکند.» او معتقد است که این ماده میتواند شامل همه شئونات مردم شود و هرگونه بهرهبرداری و سوءاستفاده از اطلاعات فردی مردم ممنوع است.
نوری قزلجه اظهار داشته است که پلتفرمها، دستگاههای دولتی و هر کسی که دادههای افراد را در اختیار دارد، مکلف به ارائه مستمر و جامع دادهها به این سامانه هستند و متأسفانه برای آنها هیچ محدودیتی تعیین نشده است.
او از شورای نگهبان خواسته که به ایرادات این مصوبه توجه کند و در صورت لزوم تصریح کند که هرگونه بهرهبرداری و سوءاستفاده از اطلاعات فردی مردم ممنوع است و این موضوع جرمانگاری شود.
در صورت تصویب این ماده، نگرانیهای زیادی در خصوص نقض حریم خصوصی شهروندان و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی آنها وجود خواهد داشت. بنابراین، ضروری است که این ماده به گونهای اصلاح شود که با حقوق شهروندان و قانون اساسی مغایرت نداشته باشد.
به نظر شما، تصویب ماده 75 لایحه برنامه هفتم توسعه که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف به راهاندازی سامانه پایش زندگی مردم میکند، چه پیامدهایی برای حریم خصوصی شهروندان خواهد داشت؟
#حق
البته که هر کسی ام بگه دیتا ها رو نمیتونن استفاده کنن هم ساده لوحی بیش نیست
وقتی به راحتی آب خوردن بشه ۱۰هزار نفر رو تا بیست کیلومتری بهترین شرایط زندگی زن و کودک کشت _البته اگه کیک نباشه :)) _
از ۴تا قانون میترسن؟ حریم خصوصی؟ شوخی؟
اگه با منافعشون در تضاد باشه عین آب خوردنه ایران که سهله. البته که بحث زیاده .
راستی تیتر ها چقدر خوبه
حالا فهمیدید چرا مردم رو کشوندن سمت پلتفرم های داخلی؟ هیچ کدوم از پلتفرم های خارجی حاضر به انجام چنین مصوباتی نمیشن حتی اگه دولت خودشون بگه
برید ایتا نصب کنید
تو کدوم کشور جز شاید چین ، اینطور قانونی وجود داره که بخوان همه پلتفرم ها رو مجبور به ارائه کامل اطلاعات شخصی مردم و جمع آوری اطلاعات کنن
همه کشورهای پیشرفته همینن رفیق
دست تو دماغت کنی میفهمن ، غیر از ایران ک فضای مجازیش بی درو پیکره