رضا قربانی، مشاور کمیته رجیستری روز گذشته درخصوص نحوه حمایت از گوشیهای موبایل تولید داخل در کشور توضیحاتی ارائه داد و عنوان کرد که در این راه چند گزینه روی میز کارگروه حمایت از تولید داخل در وزارت ارتباطات وجود دارد. در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به سه سناریوی موجود از زبان مشاور کمیته رجیستری. با ما همراه باشید.
1. باندلینگ گوشی
او عنوان کرد که یک راه اینست که 200 میلیارد تومان بودجه در اختیار اپراتورهای موبایلی قرار بگیرد تا آنها بتوانند همراه با فروش سیمکارت، گوشی ایرانی را بهصورت اقساطی در اختیار خریداران قرار دهند و کمک هزینه خرید گوشی روی قبض مشترک حساب شود. او با اظهار اینکه کارشناسان این راهکار را یک مسکن مقطعی توصیف کردهاند، گفت که دولت در این زمینه هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته است. قربانی عنوان کرد که این سناریو برای سال 99 در نظر گرفته شده است.
2. بالابردن تعرفه واردات
گزینه دیگری که در کارگروه مطرح شده اینست که در جهت حمایت از تولید داخل، تعرفه واردات گوشی موبایل “بازنگری” شود. یعنی با توجه به قیمت و ارزش گوشی، برای آن تعرفه پلکانی در نظر گرفته شود.
3. جلوگیری از واردات
سناریوی سوم اینست که جلوی ثبت سفارش گوشیهای غیرهوشمند که 20 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص دادند گرفته شود تا با این حرکت یا فاصله زیاد تعرفه آنها، تولید گوشی غیرهوشمند داخلی رونق بگیرد.
رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن وارکنندگان موبایل مدعی شد که حتی واردکنندگان موبایل نیز با تولید داخلی در صورتیکه به ایجاد اشتغال و ورود دانش فنی بیانجامد موافقند، اما سیاستگذاری دولت در تولید، مشکلاتی دارد که بواسطه آن کارخانه تولیدی بسیاری در کشور وجود دارد اما غیرفعال هستند.
رجیستری تأثیری در قیمت موبایل نداشته است!
قربانی از رجیستری به عنوان یکی از طرحهای موفق در کشور یاد کرد که به نفع بازار موبایل و مصرفکنندگان بوده. او مدعی است که قیمت گوشی موبایل قبل و بعد از رجیستری برای آنکه به دست مصرف کننده برسد هیچ تفاوتی نداشته و رجیستری باعث شده تا مردم کالای با گارانتی خریده و 99 درصد گوشیهای بازار قانونی شود. او حتی معتقد است اعمال رجیستری باعث ارزانتر شدن قیمت گوشی نیز شده است.
سخن پایانی
مشاور کمیته رجیستری در حالی از منفعت طرح رجیستری برای بازار و مصرف کننده یاد کرده است که فقط کافیست قیمت گوشیهای موبایل پیش از اجرای طرح را با بعد از آن مقایسه کنید تا متوجه اشتباه بودن این ادعا شوید. نارضایتی واردکنندگان بهدلیل محدودیتهای ایجاد شده و نارضایتی کاربران بهدلیل بالاتر رفتن قیمت گوشیها همگی حکایت از آن دارند که اجرایی شدن این طرح نتوانسته رضایت همهجانبه را حداقل برای خریداران نهایی بدست آورد. با نگاهی به دو سناریوی دوم کارگروه حمایت از تولید داخل نیز مشخص است که عاقبت خوشی برای آنها رقم نخواهد خورد. بالاتر بردن تعرفه واردات گوشیهای غیرایرانی یا ممنوعیت واردات آنها، به چیزی شبیه به فیلترکردن تلگرام شبیه است که نه تنها باعث ترغیب کاربران به استفاده از نسخههای داخلی نمیشود، بلکه دیدگاه آنها را نسبت به کالای تولید داخل منفی میکند.
دیدگاه شما درخصوص اظهارات مشاور کمیته رجیستری چیست؟ ما را در بخش نظرات همراهی کنید.
هنوز حای حمایت شما از تولید داخلی خودرو درد میکنه بدجوورررر… میشه دست از سر مردم بردارید با این کیسه های گشادی که واسشون میدوزید؟؟؟
دروغ گو !
اینجا ماهی ده میلیون تومن میشه هزار دلار
یعنی شرکا های خارجی میتونن مستعدترین و مجرب افراد مارو استخدام کنن و یک چهارم حقوق کارمند ساده رو بهش بدن
پس خیلی به سودشونه
فقط میمونه تحریم ها که با فناوری بلاک چین و رمز ارزی مثل بیت کوین میشه اونا رو دور زد چون قابل پیگیری و رهگیری هم نیست
قطعا به این راحتی هم نیست اما قشنگه و شدنیه (اگر آمریکا دوباره تحریم سنگین تری اعمال نکنه)
اگه کیفیت محصولات خودمون بره بالا، نه تنها نیاز به این سه تا راه نیست
بلکه باعث میشه در آینده به صادرات جدی اونا هم فکر کرد. که خودش باعث کمتر شدن خروج ارز و بیشتر شدن ورود ارز به کشور بشه
حالا نمیشه از کمپانی های آمریکایی و اروپایی خرید کنیم برای مواد اولیه، آسیایی ها که هستن، اونم نمیشه؟ من اطلاعاتش رو ندارم ها
ولی نمیشه یه برند خارجی رو بیاریم اینجا تولید کنیم. نه حالا برند های درجه یک بقیه چی
حداقل مشکل بیکاری خیلی کمتر میشه
شاید منم که سوادش رو ندارم. ولی به نظر راه های بهتری هم باشه
معلومه; کیفیت رو باید بالا ببرن :emoji2